Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz. 9

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-8-t534012,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz. 9

Luna ja właśnie tak przed ciążą nie miałam, teraz dopiero zauważyłam, że dekolt mam nierówny;/

ja tak miałam i przed ciążą, ale w ciąży to się zrobiło bardziej widoczne :)

Jolcia no raczej nie da rady pomylić;)
kurde ja zauważyłam, że jedną pierś mam mniejszą od drugiej;/ ktoraś też tak ma...?

Ja mam taki brzuch chyba nikt mi nie powie,że można go pomylić z nadwagą :)
image

Luna ja jestem ciekawa ile ja mam w pasie, jak na razie jeszcze nie mierzyłam;p a ludzie bywają podli, ale lepiej się tym nie przejmować, tylko właśnie śmiechem to zbyć;)

ale się uśmiałam z tym psem :D:D:D

jeśli chodzi o ustępujących ludzi to ja uważam, że to masakra (są oczywiście nieliczne wyjątki), kiedyś w tesco było z 40 osób do kasy i jedna kasa czynna, jakaś pani z obsługi na sklepie jak mnie zobaczyła mówi proszę podejść bez kolejki do kasy, więc idę, a tam 3 babki starsze na mnie z mordą że one też były w ciąży kiedyś i ich to nie obchodzi - masakra (dodam, że w koszyku miałam 2 cukinie, 3 ziemniaki i serek topiony) - gdyby nie to, że siku mi się chciało niemiłosiernie to bym pewnie nawet nie podeszła :P a asertywność w ciąży mam -10 :P

dzisiaj natomiast byłam na pobraniu krwi (na prawdę jestem już wielka - mam 114cm w pasie!)
to jak weszłam za winkiel gdzie jest punkt pobrań to baba wstała i stanęła pod drzwiami zasłaniając ostentacyjnie kartkę "kobiety w zaawansowanej ciąży przyjmowane są poza kolejnością" i mówi, że ona jest ostatnia i mogę być za nią :D

Monika no takie reakcje jak kasjerki są normalne ;D ja mam największą polewkę z ludzi z naszej rodzinnej wioski, Święta, miałam sukienkę, jak szłam do komunii wszystkie oczy na mnie, a tu psikus, nic nie widać;D

Rozyczynka w sumie byle czym się denerwuje, trzepnę się stopą w stół, sekunda i jestem czerwona i tak ze wszystkim;/

Ja mam podobnie jak Muminka, też dość nerwowa jestem i szybko się irytuję. Do tego dochodzi jeszcze płaczliwość, która ujawniła się w ostatnim czasie :D Ktoś coś nie tak do mnie powie, a ja już ryczę. Mój mąż ma ze mnie niezły ubaw, ale nic nie mogę na to poradzić. Ostatnio to sobie nawet bez żadnego powodu popłakałam, a co sobie będę żałować :D
Ja też się uśmiałam z tego szczekającego dziecka :D Dobrze, że najbliższego sąsiada mam jakieś 300m dalej to omijają nas takie akcje :D
Co do ustępowania miejsca to w sumie rzadko mam okazję do obserwacji, jedynie w sklepach ale tu to oczywiście trzeba swoje odstać. Często mam wrażenie, że ludzie po prostu udają, że nie widzą brzucha.
Jedynie kasjerka w biedronce (znam ją w sumie z widzenia ze szkoły) to mało zza kasy nie wypadła ostatnio, tak ją mój brzuch zainteresował :D

zes mnie rozbawiłas tym szczekaniem ;))))

Ja myślałam że oni mają jakiegoś pieska malego a to jednak dziecko. Moja córka też różne rzeczy wymyśla ale buszować 22-23to jej nie wolno a tym bardziej szczekać :)

Jolcia hahahaha wiem, nie powinnam się śmiać ale wyobraziłam sobie to szczekające dziecko ;) a bardziej Wasze zdziwienie ;)

Rozyczynko jedno gorsze od drugiego, inwalidztwa też nie lubie ;)

Ja dziś z Ola na placu zabaw a po obiedzie w lesie byłyśmy. Las mam pod oknem,doslownie kilka metrów.Ewik ja mam brzuch podobny a może nawet większy, zależy też w co się ubiorę ale nie da się go nie zauważyć lub pomylić z przejedzeniem.
Mój m wczoraj nareszcie umyl okna:)
Wkurzam się teraz bo mamy nowych sąsiadów, nie włączają głośno muzyki ale są strasznie hałaśliwi.Godzina 22 a ich dziecko udaje psa, to dziecko 3/4dnia codziennie szczeka, nie wiem czy to jest do końca normalne. Najgorsze jest to że mam ich za ścianą sypialni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Muminka a czemu się tak denerwujesz?.

Muminka no sząlu nie ma z tą opalenizną... MAm pięknie zaznaczoną bokserkę z szerokimi ramiączkami ;p

Ja się raczej "wstydzę" domagać się praw ciężarnych ;p Ale byłam z Skarbówce i tam są wszędzie kartki "cięzarne bez kolejki", ale stanelam ladnie na końcu. Podszedł ochroniarz i powiedział mi, ze mam wejść jako kolejna. Wszyscy to słyszeli. No to idę na początek, staję obok dziadka, który miał wchodzić a on spogląda kątem oka na mnie i na drzwi. Jak drzwi się otworzyły wystartował jak wyścigówka byle mnie nie przepuścić ;D Zaczełam się sama jak głupek tam śmiać. ;p

A w Auchanie raz mnie przepuścili, ale to była kasa dla ciężarnych i byłam chyba jedyna ;p tak w żadnym markecie mi się nie zdarzyło.

A jestem bardziej wypchana niż Ewik ;p zwłaszcza pod koniec dnia ;p

Koszenie trawy w ciąży jest świetne, jak się lubi to robić. Bo nie trzeba wynosić koszy z trawą, czego już nie lubię ;D

Ale wnerwia mnie straszne traktowanie mnie jak INWALIDY WOJENNEGO... Uh!.

Ewik no to widzę, że miałaś przygody;)
Polika ja jestem blada, słońce mnie w tym roku nie chwyta;P
Rozyczynka zazdroszczę opalenizny;))
Ja się martwię, bo byle o co się denerwuje jak jestem w ciąży, boje się, żeby na małym to się nie odbiło:(

Kobieta w ciazy trawe kosi... to musial byc uroczy widok;)

Ja właśnie wrócilam z działki ;) i ma tam taki zasięg, ze nie działa internet ;/
A propo opalania to ja jestem spalona na rękach i dekoldzie od samego koszenia trawy a co dopiero po opalaniu ;p

Ja nie powiem zlego slowa, mnie praktycznie zawsze puszcza,ustapia... wygladam jak prawdziwa wielka baba w ciazy wiec nie ma sie co dziwic. Ale fakt raczej starsze kobiety sa tymi ktore miejsca chca ustapic...

My mielismy mily weekend, wczoraj i dzisiaj bylam z mlodym na spacerze, dzisiaj dodatkowo maly piknik i wypad na lody wloskie :) teraz wylegujemy sie w domku. Mlody musi odpoczac przed jutrzejszym przedszkolem. Podobno ma byc piekna pogoda caly tydzien. Juz troche sie opalilam,jest szansa ze nie bede wygladala jak corka mlynarza przez cale lato:) szkoda tylko ze majowka ma byc z tylka. Teraz trzeba korzystac:)

Muminka to chyba złudzenie :P Rozlazła jestem bardzo :P
W pierwszej ciąży może 2 razy ustąpiono mi miejsca :)
Raz w Biedronce w trakcie upałów podeszłam sama bez kolejki bo było mi ciężko wystać a ludzi multum i Pani zadzwoniła po kierownika sklepu,żeby zdecydował co począć z ciężarną ! Łaskawie się zgodził,żeby mnie obsłużyła. heh ;)

Ewik bardzo ładna figura;) wszyscy wiemy jak to jest z tym ustępowaniem albo przepuszczaniem w kolejce...pozostawiają wiele do życzenia;))

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

psi fryzjer - moze macie kogos sprawdzonego? (11 odpowiedzi)

j/w najchetniej w okolicach Żabianka, Zaspa, Przymorze, Brzeźno