Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.12

Nowy wątek;-)
Dziewczyny gratulacje;-)

Rozpakowane:

10.09 (11.11) fasolek synek Tymon, 1630g, 47 cm, Wejherowo cc
22.10 (06.11) ana_zaba Zaspa 06.11 chłopiec Oliwer 2500 50cm CC
26.10 (14.11) ewelkaet synek Filip 3150g, 52 cm / Redlowo sn
28.10 (8.12) a..nulka synek Bartosz 2300g / Zaspa cc
28.10 (30.10) Rene synk / Kliniczna
11.11 (10.11) DagaJaga synek zaspa cc
13.11 (8/10.11) Gosia9 syn 3750g 57 cm Wejherowo sn
13.11 (14/22.11) Agam205 córka Kinga 3720g 56cm zaspa cc
13.11(15.11) styczniowka82 córka Oliwka 3200g 52 cm Wojewódzki sn
14.11 (19.11) emkarc syn Antoś 3470g 58 cm kliniczna cc
14.11 (13.11) onaa156 córka Emilka 3950g 57cm Redłowo cc
14.11 (3/8.11) Gagata chłopiec Mateusz 4250g 59 Zaspa cc
14.11 (17/21.11) Wiolka210 synek 4220 g 60 cm Zaspa sn
17.11 (13.11) Madlenn69 córka Laura 3620g 59 cm sn
20.11 (1.12) Takaja_84 (-cytrynowa) 2700 i 54cm Zaspa cc
24.11 (19/22.11) Dimis, córeczka Asia 3600, 56cm Redlowo sn

Grudzień
8.12 (4.12) Chocolate córeczka Ola 3200 57 kliniczna ?
8.12 (6.12) dorotek córeczka Natalia 3330g 57cm Zaspa sn

Jeszcze w dwupaku:
Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
MamaMalejM 10.11
zlota 13.11
Karotka 16.11
ariba20 26.11 zaspa
mamma(mia) 27.11 córeczka /Redłowo

Grudzień
Alfikowa 8.12 Synek/swissswiss
Zuzka1987 8.12 córka / Zaspa
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
Marta 12.12 synek/Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.12

U nas tez była wysypka na buzce. Smarowałam tylko Bambino i samo przeszło, ale grubo ponad tydzień trzymała. Teraz jesteśmy na etapie walczenia z ciemieniuchą. Idzie nieźle, bo już niewiele zostało. Smaruje główkę zelem emolium i ładnie wszystko rozmiekcza i potem tylko spłukujemy. Za to mam problem z laktacją... Wygląda na to ze mam bardzo malo pokarmu i muszę dokarmiac teraz maluszka... Wczoraj sciagnęłam na próbe i z dwóch piersi zaledwie 70 ml... A co to jest dla prawie dwumiesięcznego malucha... Muszę trochę powalczyć..

Czesc dziewczynki,
Dziś o 6 rano w 41 tyg. urodziła moja Kuzynka która mieszka w UK, strasznie się biedna namęczyła ale juz ma za sobą... zazdroszczę...
Coś dużo kobiet teraz rodzi po terminie, nie wiem z czego to wynika...
Wyobraźcie sobie ze była w 41 prawie 41 tyg i tam nie podają oxy tylko czekają, ze skurczami co 4 minuty podobno mega silnymi odesłali ją do domu i dali panadol ;/ biedaczka męczyła się w domu 2 doby a później już na porodówce od wczoraj od 16 dziś do 6 rano :(

Dziś o dziwo pierwszy raz od kilku dni przespałam całą noc, troszkę lepiej też z moim kaszlem

JA się dziś wziełam za porządki przedświąteczne, bo tez chcemy juz ubrac chionkę ale jak ją ubrac jak dookoła wszedzie bałagan bo sie wszytskiego nazbierało... mąż pomógł z oknami i szybko poszło.
Niestety skurczy zadnych ani jednego, czasem tylko czuje jak mała się rozciąga i to lekko powoduje napięcię brzuszka ale przez te pobyty w szpitalu juz zdarzyłam się wsłuchac w swoje ciało i mniej wiecej wiem kiedy mała sie rusza a kiedy skurcz bo tak na ktg to wtedy widać...
pozostaje czekać i nie narzekać tylko zacząć cieszyć się nadchodzącymi świetami, córeczka w piątek ma Jasełka pewnie znów z wrażenia i wzruszenia spłacze się jak bóbr ;-))
tymczasem, wracam do sprzątania....

image

Zuzka pocieszające, że bez dziecka już nie wyjdziesz, oby juz zaraz za monument. Jun trzymam kciuki z naprzeciwka..... Szkoda. Ze jest zimno bo tak to byś mogła się wyrwać i pochodzić wokół szpitala, robiłam tak 2 Lata temu. A pijesz herbatkę z liści malin?? I prawda jest, że lekarz prowadzący ze szpitala pomaga. U mnie Dr żółtowski stanął na wysokościzadania.
Ja miałam 2 porody wywoływane z oksy, z czego teraz zaczęło się już samo dziać i było o niebo lepiej. Ale jeżeli po oksy boli mocniej to poród bez niej nie byłby chyba w moim przypadku taki zły.
My dalej leżymy.... Mała ma ciągle badania. Czekamy na kolejny posiew. Jedno co dobre to dzisiaj zdejmuje mi szwy....

Wiem że to nie skurcze ale tak boli że się ruszyć nie mogę:-/...ale chociaż wiem że nie jestem sama, miałam tylko nadzieję że to zwiastuje niedaleki poród a tu się okazuje że nie:-/...jestem zawiedziona:*)

U mnie dziś raczej nie będzie oksy, bo na porannym ktg pojawiły się w końcu silne i regularne skurcze, ale nie są bolesne. Rozwarcie na 1,5 palca, czop na miejscu. Mam chodzić i narazie tyle zaleceń.

Anesia ja mam takie bole od 3 tygodni, w kroczu i pachwinach i najbardziej boli jak maluch sie rusza... I to nie sa jeszcze skurcze porodowe.

Ja czekam na decyzje lekarza czy dzis czy jutro bede miala oxy...

anesia ja tak miałam, wrażenie jakby mi miała zaraz główkę wypchnąć na drugą stronę

Gagata u nas to samo z wysypką ale ja niczym nie smaruję bo to raczej jest trądzik niemowlęcy i samo przejdzie.
My mamy ciężką noc, mała ciągle kwękała jadła co 2 godz a rano chłopaki wstali po 6 i koniec spania. Mała jeszcze nie śpi a ja mam tyle rzeczy do zrobienia

Ja wczoraj miałam tak aktywny dzień że zasnąć z bólu pleców nie mogłam...a jak zasnęłam to synek się obudził i nie chciał spać bo chory jest...a dziś biedak strasznie marudzi i będę musiała z nim lekarza zaliczyć. Dziewczyny czy jak wasze maluszki się ruszają to też je tak boleśnie w kroczu czujecie jakby miały zaraz wyjść i do tego łapią mnie takie bóle w krzyżu i i pachwinach że się zastanawiam czy to nie skurcze porodowe:-/ ale takie dolegliwości mam tylko jak mała się rusza

Hi
U nas powoli jakas rutyna jemy aktywność śpimy pielucha i T ak cala dobę :)

Tylko trzyma się nas cały czas wysypka na pupie i trochę na buzce :(
Wszystkie kremy juz wyprbówalam dzis ide po inne pieluchy

Dwupack zapakowanym mamom życzę żeby na święta miały swoje bobasay przy sobie :)

Mammamia, może będzie Tomasinska, ale do 14. Bardzo miła i fajna kobitka ;)

Dzięki Marta, ja własnie miałam nadzieję, że jutro będzie Tomasińska bo się znamy. Szkoda, ale może będzie chociaż Rożnowska, byłam u niej w niedzielę..

Na Zaspie tez full osob na patologii ale pojedyncze miejsca sie znajda, takze zapraszam jak ktos ma ochote :P

Nie mam pojecia ile czasu tu spedze, wiem tylko ze bez dziecka do domu mnie nie puszcza...

Na wieczornym KTG zarysowalo sie juz kilka konkretnych skurczy, wiec cos idzie do przodu... Mam nadzieje...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie lekarz twierdzi, ze też to sie cesarką skończy.
Zazdroszcze Ci, że już jesteś na patologii, zawsze 2 dni dłużej i pewnie będziesz krócej niż ja tam leżała.

Jutro dziewczyna z sali, w której leżę ma cesarkę, więc coś się zwolni ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jun to mnie chyba na podłodze położą w środe ;)

Zuzka, zatem również i za Ciebie trzymam kciuki. Widze, że oddziały patologii pomału się zapełniają. Ja jeszcze się łudze, że wszystko się samo zacznie, ale z każdym dniem moja nadzieja jest coraz mniejsza :)

Jutro wydałam rozporządzenie - ubieramy choinkę. Jak w środe chcą mnie położyć, to tej przyjemności nie odpuszczę. Mam nadzieje, ze choinka i 1,5 roczny West dogadają się podczas naszej nieobecności w domu ;)

Marta, dużo babek, myślę, że wszędzie pełne sale.

Ja pewnie też dołączę do Was po nowym roku na wywołanie :-p

właśnie tak patrzę że żadna z mam nie urodziła w terminie i właśnie policzyłam że u mnie 7 dni po terminie to 2 stycznia czyżby nowy rok zacznę od szpitala?! Ciekawość jest straszna..

Ja rowniez na patologii.. Na Zaspie. Pojechalam tylko na KTG i juz zostalam.. Lekarz stwierdzil ze 7 dni po terminie to czas najwyzszy zeby mnie polozyc :/ Ale nie wiem kiedy mam miec to oxy... Jutro na obchodzie sie wszystkiego dowiem..

Inne tematy z forum

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (123 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...