Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.12

Nowy wątek;-)
Dziewczyny gratulacje;-)

Rozpakowane:

10.09 (11.11) fasolek synek Tymon, 1630g, 47 cm, Wejherowo cc
22.10 (06.11) ana_zaba Zaspa 06.11 chłopiec Oliwer 2500 50cm CC
26.10 (14.11) ewelkaet synek Filip 3150g, 52 cm / Redlowo sn
28.10 (8.12) a..nulka synek Bartosz 2300g / Zaspa cc
28.10 (30.10) Rene synk / Kliniczna
11.11 (10.11) DagaJaga synek zaspa cc
13.11 (8/10.11) Gosia9 syn 3750g 57 cm Wejherowo sn
13.11 (14/22.11) Agam205 córka Kinga 3720g 56cm zaspa cc
13.11(15.11) styczniowka82 córka Oliwka 3200g 52 cm Wojewódzki sn
14.11 (19.11) emkarc syn Antoś 3470g 58 cm kliniczna cc
14.11 (13.11) onaa156 córka Emilka 3950g 57cm Redłowo cc
14.11 (3/8.11) Gagata chłopiec Mateusz 4250g 59 Zaspa cc
14.11 (17/21.11) Wiolka210 synek 4220 g 60 cm Zaspa sn
17.11 (13.11) Madlenn69 córka Laura 3620g 59 cm sn
20.11 (1.12) Takaja_84 (-cytrynowa) 2700 i 54cm Zaspa cc
24.11 (19/22.11) Dimis, córeczka Asia 3600, 56cm Redlowo sn

Grudzień
8.12 (4.12) Chocolate córeczka Ola 3200 57 kliniczna ?
8.12 (6.12) dorotek córeczka Natalia 3330g 57cm Zaspa sn

Jeszcze w dwupaku:
Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
MamaMalejM 10.11
zlota 13.11
Karotka 16.11
ariba20 26.11 zaspa
mamma(mia) 27.11 córeczka /Redłowo

Grudzień
Alfikowa 8.12 Synek/swissswiss
Zuzka1987 8.12 córka / Zaspa
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
Marta 12.12 synek/Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.12

Oj Zuzka, coś czuję, że się zbliża :-)
Powodzenia! A my oczywiście zazdrościmy...

Po tym zastrzyku na dłuższy czas się uspokoiło, wręcz mnie zmuliło, bo przespałam się 2 godziny (co mi się normalnie w dzień nie zdarza),
ale teraz coś skurcze znowu wróciły, znaczy nie wiem czy to skurcze, ale ból znowu ten sam co rano, czyli jak na okres - brzuch i krzyż, pojawia się i znika,

poszłam już z psem na spacer, wykąpałam się, żeby zobaczyć czy coś się zmieni, ale nadal pobolewa, chyba zacznę liczyć czas pomiędzy tymi bólami (no i oprócz bóli cały brzuch mi się napina i mam uderzenia gorąca do głowy). A mała praktycznie przestała się ruszać, zamilkła nagle...

Mammamia jeszcze w dwupaku :P

ja mam od wczoraj skurcze ale na tym koniec, pojawiają się i znikają:(

Ewkaa, jak Ci już odszedł czop to coś czuję, że urodzisz przede mną! :)
Pachwiny też mnie bolą. A wczoraj po ktg to nie mogłam się podnieść, małżonek pomagał.

Nasza Mała jest dziś nadzwyczaj aktywna, ma już mało miejsca a tak szaleje...ale żadnych objawów nie ma! Już myślałam, że jak odszedł czop to już pójdzie, a tu klops. Bolą mnie pachwiny...wstaję jak babcia, poza tym nic!

gratulacje dla nowych mamus ;), i trzymam ciuki za pozostałe, oby przed swietami dzidzie byly juz z Wami.

u nas dzis Kinga skonczyla miesiac, zlecialo bardzoooo sztbko, w ciagu dnia jest spokojna, ale po kapieli mamy male kongo, ale chyba to nie kolka bo idzie ja uspokoic, ale i tak jest na 5 moja corcia. karmie i piersia i sztucznym, bo moim sie nie najada niestety, za malo tresciwe jest chyba

pozdrawiamy ;)

Mammamia cos zamilkła, czyżby wkoncu dzidzius zdecydował się na wyjście ?

Jun, każdy pomysł dobry by nie myśleć o naszych spoznialskich dzieciach :) ja bym chciała choinkę ubrać po powrocie ze szpitala, ale czy zdąże to nie wiem :)

Zuzka i coś się ruszyło, czy uspokoiło u Ciebie?

Ja dziś mam taki humor, że najchętniej bym swojego Męża rekoma udusiła... drazni mnie chyba nawet tym, że oddycha !!! Biore psa i ide na spacer się przewietrzyc. Później w planach ciasto czekoladowe z jabłkami i orzechami włoskimi :)

Ja właśnie wróciłam z KTG, no i oczywiście 0 skurczy, bo jak inaczej ;P
ale za to mam mocne bóle jak te miesiączkowe, podbrzusza i krzyża no i dostałam zastrzyk w tyłek ;P lekarz mówi, że albo ten zastrzyk całkiem zlikwiduje mi te bóle, zadziała rozkurczowo albo... po nim bóle się nasilą i jeszcze dziś się spotkamy na porodówce.
Teraz już minęła godzina po zastrzyku a ja czuję się świetnie, nawet na większych zakupach z mężem byłam, więc chyba jednak się dziś nie spotkamy ;P

A my dziś będziemy ubierać choinkę :D Szalony pomysł, ale kogo to obchodzi? ;)

Ja urodziłam tego dnia, którego zaplanowałam nie rodzić, bo miałam dużo planów (nawet zdążyłam do lekarza pójść na 8 z synem, a młoda była już przed 12 na świecie). Więc wyluzujcie, poodwiedzajcie koleżanki itp :)

hehe latwo powiedzieć, ogólnie to radze tak nawet kuzynce która jest w 40tygodniu w Anglii ale jakos sama sie nie umiem do tego zastosować ;p

image

Nierozpakowane dziewczyny - spijcie ile możecie teraz, bo potem nie będziecie miały kiedy :)
Nie stresujcie się, że już chcecie urodzić, bo to tylko źle wpływa na wasze samopoczucie. Rozluźnijcie się, idzie do kina, na zakupy albo chociaż poleżcie na kanapie i cieszcie się tym stanem :)

bardzo zazdrościmy że macie to już za sobą, że z każdym dniem już zapominacie o tej całej akcji porodowej i cieszycie sie swoimi maleństwami... BARDZO ZAZDROŚCIMY :(

u mnie taka sinusoida, lekkie twardnienie brzuszka pojawia się ten brązowo-różowy śluz, biegunka po czym następnego dnia nie ma nic ;/
Strasznie męczy mnie kaszel, nie mogę spać...mąż też już narzeka że się kręce wierce w nocy...
W poniedziałek idę do swojej lekarki, zobaczymy co mi powie, choc nie nastawiam się na nic szczególnego...
Jutro idziemy z córcią do teatru to tez moze jakos te dni zlecą...

Przez ten kaszel i kiepskie samopoczucie jestem juz lekko zdołowana, poddenerwowana.. kłade sie do spania marze zeby złapało mnie coś w nocy, wstaje biegne do toalety a może coś tam wiecej leci może jest coś ciut bliżej, wpadłam w obsesję :((
Widzę że z mężem nie moge pogadac bo on juz ma dość opowieści o szpitalu o skurczach i o moim samopoczuciu...

image

My nierozpakowane zazdrościmy już Mamusiom, które mają swoje skarby już przy sobie. I racja, że Maluszki wyjdą jak będą chciały, ale same wiecie, Matki po terminie robia się niespokojne - bynajmniej ja tak mam ;)

Mi przybyło w ost mięsiącu rozstępów na brzuchu, aż płakać się chce. Całą ciąże smarowałam brzuch, a w ostatnim miesiącu wyglądam jak gepart.

Mamusiom wszystkim, tym rozpakowanym i tym w dwupaku życze spokojnej nocy ;)

U mnie też tak było ze skorcze hard a ktg nic nie pokazywało, ale położna patrzyła na moja reakcje a nie wykres. A jak mi przebił pęcherz to 5 min i tulilam mała.
Ja mam depreche bo zostajemy w szpitalu min do wtorku......

Iwonus gratulacje wielkie!!

Dziewczyny jak mi wody odeszly, w nocy na patologii dostalam dosc mocnych skurczy, a ktg ich wcale nie pokazywalo, polozne mowily,ze czesto jest wlasnie tak, mocne skurcze, ktg nie wykazuje,slabe, a na zapisie wynik dosc wysoki, wiec roznie z nimi bywa...

W kazdym badz razie my mamusie z maluszkami czekamy juz na Was z Waszymi bablami, ale spokojnie, dzieciaczki wyjda jak juz beda gotowe :)

A mnie dzisiaj sutki i pieką i swędzą...masakra:-!. Nie wiem czy to objaw zbliżającego się porodu czy co ale jak tak dalej pójdzie to urodze od drapania ich:-P

Tak, nie pamiętam jak się nazywa, ma podwójne nazwisko. Moja siostra mówi że jest ok ;)

U mnie w brzuchu impreza, to chyba po tych słodyczach.

To jak ona już nie pracuje to u kogo ja jestem?? Zostałam automatycznie przepisana do tej nowej??

Jun, Dr Paul już nie pracuje - też byłam do Niej zapisana, jest jakas babeczka za Nia teraz ;)

A z pediatra dla Małego właśnie mam problem ...

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (66 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...