Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.12

Nowy wątek;-)
Dziewczyny gratulacje;-)

Rozpakowane:

10.09 (11.11) fasolek synek Tymon, 1630g, 47 cm, Wejherowo cc
22.10 (06.11) ana_zaba Zaspa 06.11 chłopiec Oliwer 2500 50cm CC
26.10 (14.11) ewelkaet synek Filip 3150g, 52 cm / Redlowo sn
28.10 (8.12) a..nulka synek Bartosz 2300g / Zaspa cc
28.10 (30.10) Rene synk / Kliniczna
11.11 (10.11) DagaJaga synek zaspa cc
13.11 (8/10.11) Gosia9 syn 3750g 57 cm Wejherowo sn
13.11 (14/22.11) Agam205 córka Kinga 3720g 56cm zaspa cc
13.11(15.11) styczniowka82 córka Oliwka 3200g 52 cm Wojewódzki sn
14.11 (19.11) emkarc syn Antoś 3470g 58 cm kliniczna cc
14.11 (13.11) onaa156 córka Emilka 3950g 57cm Redłowo cc
14.11 (3/8.11) Gagata chłopiec Mateusz 4250g 59 Zaspa cc
14.11 (17/21.11) Wiolka210 synek 4220 g 60 cm Zaspa sn
17.11 (13.11) Madlenn69 córka Laura 3620g 59 cm sn
20.11 (1.12) Takaja_84 (-cytrynowa) 2700 i 54cm Zaspa cc
24.11 (19/22.11) Dimis, córeczka Asia 3600, 56cm Redlowo sn

Grudzień
8.12 (4.12) Chocolate córeczka Ola 3200 57 kliniczna ?
8.12 (6.12) dorotek córeczka Natalia 3330g 57cm Zaspa sn

Jeszcze w dwupaku:
Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
MamaMalejM 10.11
zlota 13.11
Karotka 16.11
ariba20 26.11 zaspa
mamma(mia) 27.11 córeczka /Redłowo

Grudzień
Alfikowa 8.12 Synek/swissswiss
Zuzka1987 8.12 córka / Zaspa
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
Marta 12.12 synek/Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.12

Nie martw się, posiedzimy sobie razem :)

Zobaczymy czy mnie jutro zameldują.

4osobowa, ale druga po lewej. Ja tu chyba długo posiedzę coś czuję ;)

Mam nadzieje ze druga proba oxy juz jakos pojdzie... Albo ze zacznie sie niedlugo samo! Strasznie meczace to oxy. 4 godziny lezec praktycznie bez ruchu, kregoslup mi juz siadal... A skurczy brak ;(

Na Zaspie tez sie przerzedzilo, ja jestem sama w pokoju;P bo moje 2 kolezanki dzis urodzily - jedna cesarka a druga oxy- drugie wywolywanie i juz poszlo...

Podczas mojego testu oxy obok kobieta rodzila...Matko jak sie darla, no i sie wystraszylam tego porodu... Ale za chwile bylo juz slychac placz dziecka, tej kobiety i chyba jeszcze faceta :) i to juz bylo piekne ;)

Tak jest 217 ! Czy to sala na końcu po prawej 4 os? :)
Tylko Ty tam na mnie poczekaj, żeby nie było ze przyjde i będą dwa łóżka wolne :)
Ciekawe czy mnie zatrzymaja, jutro mój doktorek ma dyżur :)

Mammamia, co u Ciebie?

Nina, u mnie takie napięcie to silny skurcz, ciężko się przy tym oddycha, rozsadza brzuch i żebra.
Ja się pochwaliłam skurczami i przeszły :( Jak chodzę to owszem coś jest, ale na leżąco cisza.
Dziś się przerzedziło na oddziale,jedna sala pusta,a tak leżą po 2-3 osoby. Marta, czekam jutro, jest łóżko wolne, powiedz, że chcesz do 217 :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dimis u nas tez katar od tygodnia a teraz jeszcze doszedl mokry kaszel

My idziemy na ust do sieliwonczyka 22 grudnia, boję się iść na fundusz, bo u nas obciążenie, a bratanica fundusz była źle leczona :/

A Mala ma katar... Złapała od brata niestety...

czy któraś z Was tak miała że brzuszek był w sumie cały czas twardy i miała takie dziwne uczucie że jak nabiera się powietrze to tak jakby brzuch i skóra na brzuszku miała pęknąć.... nie wiem czy mozecie sobie to wyobrazić, sama już nie wiem czy to skurcze choć chyba nie bo ten brzuszek nie odpuszcza ciągle jest takie samo uczucie...
Od ok 2 godzin mam takie wrażenie że ten brzusio nie odpuszcza, nie jest to bolesne ale daje lekki dyskomfort, oprócz tego nic mnie nie boli, czuje sie dobrze, fakt że dziś dużo w domu porobiłam... do tego mały spacer

A u mnie dzień wypełniony po brzegi. Postałam dziś trochę przy garach, bo wzięła mnie ochota na pomidorowke, wiec zrobilam więcej i w słoiki, będzie miał Mąż jak wyladuje w szpitalu.
Choinka też kupiona i już ubrana- aż oko i buzia się cieszy. A teraz jeszcze czekaja mnie prezenty do pakowania.
Nie wiem czemu, ale powróciła zgaga :( a było już tak pięknie.
Później jeszcze zerkne do torby, czy wszystko zapakowane - jednak łudze się, ze mnie jutro nie będą chcieli mnie zatrzymać :) będzie dopiero 5 dni po terminie :)

Jun jak Twoje skurcze ?

Madlenn to numer do położnej 668831602
Tak wróciłam do karmienia może jeszcze się coś uda.

To jak już idziecie prywatnie to najlepiej do Sieliwończyka, podobno najlepszy specjalista.

Madlen ja akurat też szukałam usg na szybko, bo nam wylecialo a mamy zalecenia że szpitala żeby było w 4tygodniu że względu na ułożenie pośladkowe. Umówiliśmy się z dnia na dzień w Pruszczu u Michała Trembacz koszt 60zł i na fundusz na Walowej w styczniu

zuzka to chyba słaba sytuacja, w szpitalu widziałam jak nawet 3 indukcja nie pomagała i nic sie po niej nie działo. Jedyne co dobre ze jestes juz pod stałą opieką, monitorują Cie i nic złego sie nie wydarzy...
U mnie widzisz odwrotnie, mam 2,5-3 palce rozwarcia ale zadnego skurczu i tak moge chodzic z tym jeszcze nawet 2 tygodnie ;/
Moze w weekend pojade na ip pościemniam coś żeby wywołali to ostatni dzwonek na poród przed świetami ;p
Zapewnie będzie zmasowany atak przed świętami ;-)

image

zuzka ja w pierwszej ciąży tez leżałam na patologii i miałam test oxy i ruszyło ale po kilku godzinach a też nie miałam rozwarcia więc może jest jeszcze szansa zwłaszcza ze to jest tylko test :)

Styczniówka To jednak wróciłaś do karmienia? Do mnie miała zadzwonić ta położna Jola ale jakoś cisza , masz może do Niej numer?

A co do USG bioderek to na wypisie mam napisane ze 4-6 tydzień i właśnie dzisiaj sobie o tym przypomniałam i szukam jakiegoś lekarza w Pruszczu bo póki co to znalazłam jedna prywatna przychodnie która ma wolny termin jak Laura będzie miała 2 miesiące a to za póżno :/

Aaaa i miałam Wam jeszcze pisać zebyście na prawde nie szukały symptomów zbliżającego porodu albo żeby coś u Was drgnęło bo ja w sobote popołudniu byłam na KTG w szpitalu i badaniu a lekarz stwierdził ze raczej nie urodze na dniach a w nocy z soboty na niedziele zaczęłam mieć skurcze :) Wiem ze jest Wam ciężko ale nie nastawiajcie się ze musi coś wcześniej u Was się dziąc :)

A tak z innej beczki macie jakiś sprawdzony przepis na pierniczki ? Bo chce z Lena zrobić a nigdy jeszcze nie robiłam :/

Ja juz po tescie oxy i niestety nic nie poszlo... Nie mam rozwarcia i tu jest problem :/ musze lezec na patologii dalej i czekac az sie cos ruszy albo kolejne oxy za 2 dni...

My idziemy po nowym roku na szczepienie i na usg. U nas lekka poprawa w karmieniu, piersi mnie już tak nie bolą i co raz więcej przystawiam małą, czasami jej to wystarczy a czasami dorabiam butelkę, w nocy to samo.

Trądzik niemowlęcy to po prostu krosty na twarzy, mogą być białe i czerwone.
Ja tez pije herbatki na pobudzenie laktacji, bo mój mały to istny żarłok, po miesiącu wazy już ponad 5kg.
Odnośnie do usg bioderek to teraz mówią żeby iść wcześniej niż pózniej, bo wtedy łatwiej skorygować wady. Moja położna powiedziała żeby iść po miesiącu i akurat na dzisiaj był termin 😄

Gosia wmawiam i przystawiam ile się da;-) dzisiaj jeszcze znaczne herbatkowac;-) trochę tez probuje odciągnąć, może pomoże... Ale póki co muszę być gotowa na dokladke z butelka, bo mi mały przy piersi krzyczy jak nie leci a ciągnie..
Oleczka wpiszcie się;-) tak najłatwiej;-) i pewnie najszybciej;-)

Gosia szybko idziecie na USG nam pediatra powiedział żeby iść po skończeniu 2 miesiąca.

Dziewczyny a uzupełnienie listę o Iwonus i o mnie?
u nas Kornelia 2500 50 cm 10.12
bede wdzięczna :)
A jak wygląda ten trądzik niemowlęcy?

U mojego tez trądzik niemowlęcy ale niczym nie smaruje, bo to z hormonów jeszcze jest. Dzisiaj idziemy na usg bioderek.
Ewelkaet wmów sobie, ze masz mleko w piersiach - potęga podświadomości :) i rób ciepłe masaże piersi i często przystawiaj maluszka a będzie dobrze, jeżeli oczywiście chcesz karmić piersią.

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (46 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...