Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.7

http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz6-t559381,1,160.html

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek / Redlowo
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12

Proszę Gosia:)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.7

Nasze dzieciątko też rzadziej i mniej intensywnie się rusza. Jeszcze nie dawno 10 ruchów występowało w ciągu 10-15 min, a teraz czekam prawie godzinę. Pytałam lekarza, ale mówił, że wszystko w porządku i nie ma się czym martwić.
Po przestudiowaniu bloga Sroki kupiłam wyprawkę kosmetyczną - Hipp BabySanf.

Hej dziewczyny.
Wczoraj miałam zabieg usunięcia kaszaka...znieczulenie miejscowe ah...
A mam pytanie,czy wasze maluszki czasami sie mniej ruszają?Mój Mały coś ostatnio żadko sie "odzywa"...tak szalał a teraz coś leniuchuje...zaczynam sie martwić...Ja jestem prawie 10na plusie :)

Jejku to wczoraj chyba był jakiś fatalny dzień bo Ja też miałam jakieś bolące skurcze przez jakąś godzinkę i to takie regularne jak do porodu aż się przestraszyłam ale poleżałam trochę i na szczęście przeszło...A..nuka współczuję Ci kolki...Ja w pierwszej ciąży miałam i tydzień na patologii spędziłam a ból taki że tylko zastrzyki do mięśniowe pomagały...teraz z moim lekarzem bardzo tego pilnujemy żeby tej kolki nie było....Dziewczyny uważajcie na siebie bo coraz mniej czasu nam zostało a dobrze by było żeby te maluszki siedziały w brzuchu jak najdłużej ;-)...ja po ostatniej wizycie naprawdę się wzięłam za oszczędzanie i po powrocie z pracy odpoczywam:-)
A ja jak narazie mam 5,5 kg na plusie ;-)

Hi dziewczęta :)

Ja wczoraj kryzys miałam słaba jakaś kręciło mi się w głowie.
Dzis lepiej.

My kupiliśmy dzisiaj fotelik Cybexa aton2 noty dobre.
Jeszcze bazę dokupimy niestety dzis nie było
Za to hamulec w wózku naprawiony :)

Dbajcie o siebie naprawdę te kilka tygodni teraz warto dać sobie.
I dzidzi odpoczywać ile się da.

Waga u mnie +12

Akurat nie u nich kupowałam, ale dałam 399zł
Ale jak brałam izi plusa to miałam najniższa z ceneo w tamtym momencie, koleżanka kupując inny także miała obniżoną cenę, więc warto chociażby zapytać (dla mnie dużym plusem kupowania nie z allegro jest to, że jakby co nie musisz odsyłać na gwarancji do sprzedawcy tylko masz sklep pod ręka)
Mamy opla vectre z 98 z mega głęboka kanapą - teraz większość jest prosta więc nie ma większych problemów z dobraniem fotelika, nasza niestety to skrajność nad skrajnościami :/, do tego długie pasy do klamr nie pozwalały na montaż bazy :/ ale teraz kupując auto będę patrzeć czy ma isofixy ;)

też się zastanawiam nad tym modelem, a jakie auto masz że tak mało pasuje fotelików?
wspomniałaś też ze można się targować w mama i ja w gdańsku to z ciekawości zapytam do jakiej ceny zjechałaś bo u nich na stronie jest za 439zł a na allegro za ok. 380zł. Ciekawe czy jakbym kupowała wózek i fotelik byłby jakiś wyższy rabat, bo z tego co liczyłam na stronie to ok. 2300zł za wszystko.

Jun spoko, jestem po prostu trochę przewrażliwiona na tym punkcie ;P
juditt wybraliśmy to dużo powiedziane, pasował nam tylko concord air (ok 700zł) i recaro young profi plus (cena ok 400), a mierzyliśmy sporo firm (besafe, roemer, mc, peg perego, cybex) no więc wybór padł na recaro, bo tak samo w testach wypadły :)
Przy tym pierwszym foteliku nie ma co przesadzać z ceną i bajerami ;)
dla syna mam teraz besafe izi plus (dalej tyłem do 25kg) pewnie nam posłuży do 5 lat spokojnie :)

Dimis a jaki model recaro wybraliście?

Dimis - mam na myśli prawdziwy fotelik, z atestami ;)

Jun napewno odradzam te z nestora. O jakich rankingach piszesz? Fotelik.info masz tam wyniki testów. A fotelik musi pasować do auta ( można wydać i tysiąc złoty,ale jak nie będzie pasował to tak samo jakbyś wozila w takim z hipermarketu). Pisałam wcześniej, że w mamaija jest p.olaf który dobiera fotelik (tylko trzeba zadzwonić i dowiedzieć się kiedy będzie, bo reszta nie ma o tym za bardzo pojęcia) i jeszcze można się dogadać i zjechać do ceny z neta :)
Jakby co mam maxi cosi cabriofix do sprzedania ;) (tanio bo niestety nie udało mi się plamy z tapicerki sprac :/)
Myśmy w końcu znaleźli pasujący jednak recaro ;)

Dzieki za rady co do worków :) szczególnie co do wielkości bo tu miałam największy dylemat.
Ja akurat będę zamawiała z allegro od poleconego sprzedawcy - ale zamawiamy w pięć osób więc wysyłka wyjdzie nas po niecałe 2 zł.::)

Ja mam 9 kg na plusie - cały czas liczę na to, że nie przekroczę 15 kg na koniec ciąży,a jak wyjdzie się zobaczy:)

Mi też się strasznie nie chce...od rana na nogach - a to spacer, a to obiad :/ Ale przyjdę, bo nie byłam w zeszłym tygodniu.

Nie chce mi się straszliwie, ale pewnie przyjdę ;)

Ja mam +10 i trochę mnie to załamuje...staram się teraz ograniczać w słodyczach, ale w sumie nigdy jakoś mocno się nie objadałam. Po prostu chyba trzeba zaakceptować...może taka moja uroda :-)

Jun, wybierasz się na gimnastykę?

Jaki fotelik samochodowy z wkładką dla niemowlaka polecacie?
Patrzyłam na rankingi, ale ceny są kosmiczne!
Juditt - nasz kot póki co leży w kołysce i sobie tam drzemie. Może będzie grzał Tosię w nocy? :D

Styczniówka To lipa z tymi wynikami :/ Oby antybiotyk zadziałał ! A gdzie jeździsz do lekarza? Pytam bo skoro widziałam Ciebie w Pruszczu chodzisz na gimnastykę na Rotmanke to jestem ciekawa bo ja w Pruszczu tylko znalazłam Panią Doktor z Medivec.

Ewelkaet Kurcze to ja na Twoim miejscu chyba bym miała teraz kocioł w głowie co myśleć :/ Ale odpoczywaj jak najwięcej ! Jutro zaczynasz 35 tc wiec nie jest tak zle ...
Wiolka To dobrze ze masz tak napisane , heheh przepustka na Kliniczna ;)
Ja przyznam szczerze ze gdyby nie to ze mam już Lene to chyba dawno bym była na IP ale mam jakoś przeczucie ze przez te moje dolegliwości też by coś "znaleźli" a to chyba by mnie zestresowało jeszcze bardziej ....;)

A my z Lena byłyśmy na zajęciach i i na poczcie bo zwolnienie musiałam wysłać. Oczywiście żadna kobieta mnie nie przepuściła mimo ze widać ze jestem w zaawansowanej ciąży i małe dziecko na nogach więc się nastałyśmy i teraz ja standardowo trochę umieram a Lena śpi :/ Zaraz musze Ja obudzić bo w nocy nie będzie chciała spac ;) Ale jak sama zaczęła rozkładac sobie łóżko to byłam w szoku i pozwoliłam Jej isc na drzemkę tak późno ;)

Judit, jak widzę twoje 7+ to aż się martwie;-) u mnie wczoraj stuknelo 25...

Jun ja te się budze w nocy co kawałek, żeby się przekrecic;-) no i do toalety juz tak ze 2-3 razy;-)

Dzień dobry;-)
U nas dzisiaj dzien przeżyć. Pojechała rano zrobić USG tej szyjki, żeby ja zmierzyć i wyszło cos ponad 1cm, a ze badanie robił mi lekarz prowadzący, to wypisał skierowanie do szpitala na patologie, ze wzgledu na ryzyko wcześniejszego porodu i nie wypuścił mnie z przychodni, dopóki nie przyjechał mój mąż. Wiec pojechalismy na zaspe ze skierowaniem, tam pomeczyli maluszka drugi raz badaniami i tam z kolei przy badaniu ginekologicznym lekarz mówił ze może faktycznie skrócona, ale na USG wyszla długość prawie 3 cm....:/ i kazał jechać do domu. Co prawda cieszę się ze jestem w domu a nie w szpitalu, ale sama nie wiem do końca co o tym myśleć... Chyba poprostu będę wypoczywać i wymawiać małemu, ze jeszcze trochę poczekamy na nasze spotkanie;-)

Ja się powoli motywuje do prania kupiłam vizir sensitiv jeszcze tylko płyn do płukania muszę kupić i można prać. Mam nadzieję że mała nie dostanie żadnych alergii.
A i zaczęłam tresurę kota planuję nauczyć go np. http://img8.demotywatoryfb.pl//uploads/201409/gallery_1412101938_241168.gif

A tak na serio to jutro biorę się za zmatowienie łóżeczka i pojutrze malowanie. potem przemeblowanie i układanie w szafach, za dużo ostatnio leniuchowałam bo twierdziłam że jeszcze mam czas, ale żarty się skończyły.
A ile jesteście na plusie? ja 7kg nie wiem czy dużo czy mało?

Witam Mamusie!
U nas też ciągle brzuch twardy, ciągnący do dołu. W nocy często się budzę, bo mnie kłuje w boku i gniecie.
Wózek mam upatrzony - Nestor Hornet - podoba mi się wizualnie i ma dobre opinie w internecie. Niedługo wybierzemy się obejrzeć na żywo.

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...