Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.7

http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz6-t559381,1,160.html

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek / Redlowo
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12

Proszę Gosia:)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.7

torba spakowana ;), jeszcze kilka drobiazgow do wlozenia, ale cala reszta jest ;)

teraz tylko czekamy na decyzje kiedy do szptala....

Mnie też zawsze najpierw na fotelu sprawdza a potem usg

U mnie też zawsze jest najpierw badanie na fotelu, później usg przez brzuch. Ale tak jak któraś z dziewczyn pisała, na usg widać długość szyjki, więc w przypadku jakichkolwiek nieprawidłowości, lekarz na pewno by Cię zbadał na fotelu. Chociaż z drugiej strony, powinien sam od siebie raz na jakiś czas zajrzeć ;)

Mnie od 10 tc bada na fotelu,sprawdza czy szyjka zamknieta,robi usg przez brzuch zeby sprawdzic Maluszka i usg przezpochwowe i wtedy mowi dlugosc szyjki.tak jest na kazdej wizycie.
Jak pojechalam dwa razy do szpitala to tak samo badali.
Aha usg przez brzuch mialam robione od 2 trymestru. Wczesniej tylko usg przezpochwowe.

Mnie gin też nie informował co się dzieje z szyjką i usg robił tylko przez brzuch. Ostatnio jak miałam skurcze to zbadał mnie na fotelu i się wygadał, ze szyjkę mam bardzo krótką od samego początku ale nadal jest zamknięta i nie mówił nic zeby mnie nie denerwować niepotrzebnie hehe jak stwierdził, widocznie taki jej urok. Przy usg brzusznym gin widzi długość szyjki, a jak ma wątpliowości to na fotelu może sprawdzić jej "twardość" i ew. rozwarcie

Hej,

Styczniowka no czekam czekam ;) Mowilam ze na gimnastyce bede ;) A poza tym na porodowce mamy sie spotkac hehe
No ale skoro dostalas antbiotyk to chyba juz wszystko dobrze powinno byc ??? Nie slyszalam zeby GBS byl mozliwoscia przeprowadzenia cc :/
A ten wynik 3 tygodnie jest wazny?

Co do badania na fotelu to mnie 3 razy badala. Slyszalam ze to tez nie jest za dobrze jak za kazdym razem lekarz bada ale ile w tym prawdy to ja nie wiem...

mnie przy każdej wizycie bada na fotelu, potem robi USG dopochwowe żeby szyjke obejrzeć i dopiero przez brzuch dziecko ogląda - moja córka też ostro ostatnio skacze w brzuchu, ale lekarz mówił, że między 33 a 35 tygodniem ciązy jest najwiecej płynu owodniowego więc dzieciom jeszcze stosunkowo łatwo się gimnastykowac no i mam nadzieję, że do 36 tygodnia obróci się jak należy - wczoraj była jestem pewna głową dół a dziś znów czuję ją w poprzek i głowa duża mnie buca z lewej strony..ech te kobiety...z synem nie miałam takich problemów - ba! żadnych ;)

chlebem pachnie cały dom...

Dimis właśnie nie bada, ostatnio na fotelu byłam jak sama mu zasugerowałam że coś jest nie tak. Czyli w lipcu. Chyba że dopiero przy końcówce bada na fotelu.

Mi na fotelu zawsze sprawdza czy nie jest krótka/otwarta i jak go coś niepokoi, jak Cie bada na fotelu (a pewnie bada) toby zauważył jakby coś było nie w porządku, wiec spokojnie :)
Niepokojące sny to podobno norma w ciąży

Dziewczyny, jak piszecie że szyjka jest zamknięta to jest sprawdzane przez badanie dopochwowe? Pytam bo mi lekarz takich info nie udziela tak samo o długości szyjki a od 17 tyg. mam usg przez brzuch on może wszystko sprawdzić robiąc takie usg? Ja ostatnio mam jakieś dziwne sny że coś jest nie tak i jestem jakaś spanikowana, przerażona..

madlenn ty poczekaj na mnie :D ja we wtorek odbieram wyniki i idę na wizytę, mam nadzieję że będzie ok, jeśli coś wyjdzie zapytam jak to wygląda z cesarką.

W końcu wieczór a od dzisiaj dokładnie miesiąc do terminu.

Nad nakładkami na sutki się zastanawiałam, ale chętnie poczytam opinie innych.

Zmęczenie oj jest
Wyprawa d szkoły to juz masakra

Slyszalyscie lub używalyscie nipletkow do płaskich brodawek
Lub tych nakładek na piersi muszli
Boje się ze mlody nie będzie umiał zlapac tak jak starsza córka
I zastanawiam się czy działać czy poczekać

ech mamy widze ze i Wam juz ciezko ;), ale mamy blizej niz dalej tak naprawde ;)

my bylismy dzis rano u dr Brzoski na przelpywach, wszystko ok, corcia wazy 2600 na dzis, wiec calkiem ladnie, jest wieksza o tydz poki co, my bedziemy szybciej polozone w szpitalu, licze ze po 1list jakos sie tam znajdziemy, rozwiaz tez bedzie szybciej
tylko wody plodowe mam kontrolowc, pic wiecej i wiecej lezec. i moja dziewczynka to istna akrobatka, w ub srode byla poprzecznie ulozona, dzis juz znowu glowa w dol ;), we wrzesniu tez taki numer zrobila ;)

Jejku, mi też się na maxa nie chce...a teraz jak wiem, że nie idziesz to już w ogóle spadła mi motywacja :-) No zobaczę, jeszcze troszke czasu mam.

A wynikami się nie przejmuj, moja lek mówi zawsze że widełki są dla nie ciężarnych, więc u mnie też zawsze kilka strzałek od normy.

Ja dziś zrobiłam morfologię i pierwszy raz mam wyniki poza normą - monocyty za wysokie i eozynocyty za niskie. Zobaczymy co lekarz powie we wtorek.
I chyba się przeziębiłam, jakoś mi zimno ciągle, nogi bolą, brzuch twardy... Jesień chyba idzie ;)
Ewkaa - dzisiaj nie przyjdę na gimnastykę :(

Ja pralam ale mam uzywana gondole .

Odebralam dzisiaj wyniki na GBS :) takze jeszcze do przyszlego tygodnia poczekam zeby na gimnastyke isc heheh i biore sie zamycie okien,kafelek itd. ;)

Mam nadzieję, że będzie sprawował się dobrze:). Przynajmniej znam kilka osób, które na nie nie narzekają :).
My mamy 300 :)

Chocolate, jak miło usłyszeć że ktoś jeszcze wybrał ten wózek, ja chce kupić na początku listopada w mamaija kolor 254 szary z zielona lamówka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Miałam dylemat pomiędzy bebetto luca lub aquraius a jedo fyn memo :). Wybór padł na jedo fyn...wózeczek według mnie śliczny(wiadomo kazdy ma inny gust :)). Wybrałam kolor granatowo-biały, a ten biały do ekoskóra:), kupiłam 3w1 z fotelikiem maxi-cosi cabrio. Myślę, że mój maluszek będzie w nim się dobrze czuł, a ja miałam okazję już z nim spacerować, moja sąsiadka ma taki, więc troszkę próbowałam :).
a jak myślicie, czy wózeczek w środku się czyści? wyjęłam już materacyk, ale sie zastanawiam, czy go w płynie dla niemowląt przepłukać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...