Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.7

http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz6-t559381,1,160.html

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek / Redlowo
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12

Proszę Gosia:)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.7

chocolate szkoda że cię nie było, trochę sobie z madlenn poplotkowałyśmy ;)

Ja do szpitala zabieram dwa bodziaki z długim rękawem i dwie pary śpioszków takich malutkich, oprócz tego 3szt body z krótkim i 3szt pajaców takich ciut większych na 62 bo nie mam pojęcia jaka będzie mała duża. Przy ostatnim to miałam bodziaki na 56 i od razu oddałam dziewczynie co ze mną leżała bo były za małe.

A u mnie ciężka noc bo spałam z synkiem, masakra, jestem skopana, niewyspana i nic mi się teraz nie chce, do tego wstaliśmy po 7 i ledwo co zdążyłam z chłopakami do szkoły :/

Hej :)

Iwonus MY mamy ochranaich na lozeczko ale po Lenie wiec nie pomoge :/
Juditt Na poczatek raczej dresy nie beda wygodne ale prawda jest tez taka ze sama wyrobisz sobie zdanie na temat co jest wygodne ;) Ja biore tylko 3 komplety w sklad ktorych wchodzi bodziak i pajacyk , dodatkowo spakowalam jedna cienka czapeczke choc podejrzewam ze i tak nie bede zakladac Laurze i jedna pare niedrapek i to wszystko.
Chocolate I jak tam jestes zadowolona z wozka ?

Ja jeszcze w wyrku bo jakos biodro mnie boli chyba spalam tylko na jednym boku :/ Ale mam luksus bo Lena sobie puzzle uklada wiec moge ;)

Ana..a z jakiego powodu jestes na obserwacji?
chętnie poczytam jak wygląda opieka na Zaspie.

ehh...wczoraj mialam tak zwariowany dzien, ze zapomnialam o gimnastyce:/. Przyszedl tez wózeczek, mieliśmy czekac trzy tygodnie, a dostaliśmy go po 5 dniach:)

hej hej
iwonus.p tylko kup dobra farbę, myśmy kupili tanią a skusił nas kolor taki fioletowo-szary malowaliśmy 4 razy a dalej drewno nie było pokryte, później kupiliśmy inna trochę gorszy kolor ale raz i pokryło bez problemu. Na jaki kolor malujecie?

Ja już zaczęłam prać nadal mam mętlik w głowie, bo nie wiem czy zostawić sobie dużo pajaców czy dresów.. sama nie wiem co jest praktyczne.

a możecie mi jeszcze napisać co za ciuszki konkretnie bierzecie do szpitala?
W tym tygodniu muszę pojechać do hurtowni zniczy, żeby potem się nie pchać w tumy ludzi na cmentarzach. A po wszystkich świętych pojadę do mamaija zamówić wózek i kupić materac i kołdrę.
Dziś zamówiłam sobie kurtkę bo w swoje już się nie mieszczę.. masakra

A tak dodatkowo to wam powiem ze w szpitalu siedze na obserwacji.
Byłam tydzien w Redłowie, a teraz na Zaspie,
Wiec jak was to zainteresuje moge wypisac jak wyglada wszystko aktualnie, tj patologia ciazy (jak ktoras po terminie bedzie to tam trafia)
sale porodowe, pokoje, lazienki, jedzenie no i najwazniejsze personel i sprzet.
Ale to juz jutro bo spac teraz ide

świetny fotelik tez go mam, posiada wiecej gwiazdek bezpieczenstwa od wszystkich maxi-cosi

Dziewczyny może Któraś z Was zainteresowana jest kupnem fotelika. Za jakiś miesiąc będę miała na sprzedaż cybex aton 2. Kupiony w styczniu, stan jak nowy :) Więcej info w prywatnej wiadomości.
Pozdrawiam i życzę szczęśliwych rozwiązań :)

Hej dziewczyny::)

u nas jakoś czas leci bez większych zmian.
Z nowości zamówiliśmy wózek, kupiliśmy kilka pierdół no i w weekend jak się uda pomalujemy łóżeczko:)

Pytanko mam do moich ekspertów-konsultantów :D Zamawiałyście/kupowałyście pościel/ochraniacze/organizer na łóżeczko? Jeśli tak możecie polecić sprzedawce/sklep tak aby jakość szła z niepowalającą ceną:)?

Widzisz Jun nie ma co czekac z zebami;) ja za zeby zabralam sie dopiero w ciazy i to wlasnie w 3 trym takze spoko nie masz sie co obawiac tego znieczulenia :) Jedynie przeswietlenia nie robia.

A ja to bym chciala moc isc do sklepu i naogladac i pokupowac pierdulki a ze mamy duzo po Lenie to bylam ograniczona :/

Ja smigam na gimnastyke :)

Nina - tego się właśnie boję :D Nas też czekają jeszcze "drobne" zakupy, ale znając siebie, wiem jak się to skończy :P
Wizytę u dentysty mogę uznać za udaną. Zęby leczone kanałowo zostały oszczędzone, za to miałam robione dwa sąsiadujące. Znieczulenie dostałam, ale pod koniec zaczęło boleć i na tym wizyta się zakończyła.

Wczoraj odwiedziłam sklep Mama i ja, o matko można dostać oczopląsu :P
Nagle wszystko wydaje się super potrzebne...
Powolutku już mamy wszystko, jeszcze wanienka i art. higieniczne.

Zazdroszcze Wam że to już tak blisko, chciałabym już mieć tą końcówke... teraz ide do lekarza za tydzien zobaczymy co tam słychać u małej

Dziś i tak rodzinka nam się powiekszyłą bo nasza sunia sie oszczeniła, mówie Wam szaleństwo, jednak instynkt mamy jest czyms wyjątkowym.

A ja w końcu odważyłam się umówić do dentysty. Boję się najbardziej, że nic mi nie zrobi i będzie mnie już tak cały czas boleć :(
Wczoraj zakończyliśmy zajęcia w szkole rodzenia... i co ja teraz będę robić w poniedziałki wieczorem? :D

A my dzisiaj w końcu wyspani, nie pamiętam kiedy ostatni raz przespałam noc i wstałam po 8.00 ;) Chłopaki mają dzisiaj wolne ze szkoły więc mogliśmy sobie pozwolić.

madlenn mój mały jeździ na rowerze biegowym i powiem ci że nie ma nic lepszego do nauki jazdy na rowerze, już potrafi utrzymać równowagę. Ten starszy też jeździł od 2 lat na biegowym a kiedy skończył 4 lata po prostu wsiadł na normalny rower taki większy 16" i od razu pojechał, ja byłam w szoku, bez żadnego uczenia, trzymania, biegania koło niego :)

Ja dzisiaj na wizytę ale nie wiem czy zrobi mi usg czy sam wymaz i badania bo chcę aby przy okazji sprawdziła jak tam szyjka.
Wydaje mi się że brzuch już mi się obniżył albo znowu cycki urosły bo jak stoję to mi zasłaniają brzuch :D

Dzisiejszy dzień będzie pokręcony bo mam wrażenie że jest sobota ;)
A pogoda faktycznie nieciekawa a w planie miałam pranie pościeli :/

Hej, wczoraj miałam wizytę
Mały ma ok 1.8kg i jest o tydzień większy:) Póki co wszystko ok:)
mnie za to męczy migrena, już nie wiem jak z nią walczyć:(

Malutki jest troszkę większy jak na swoj tydzień, wiec jak jeszcze troszkę posiedzi w brzuszku, ok tygodnia to do 3 kg dojdzie;-) a narazie będę się starać żeby nie wychodził;-) a jak doczekamy do terminu to raczej będzie duży;-)

Hej,

To jakbys do terminu doczekala to chyba dzidzius nie bedzie malutki?
Ja w sumie tez pozamykana ale mi powiedziala ze jakbym urodzila to mam zadzwonic i sie pochwalic moze wie cos czego nie chciala powiedziec ;)

Ale mamy dzisiaj do d**y pogode,oczywiscie mialam plany zeby isc na dlugi jesienny spacer z Lena ,moze teoche na rowerze pouczyc Lene jezdzic a tu lipa. :/

Hi po wizycie

Rozwarcia brak
Waga 3200/3300 g
Napiera tylko na kości lonowe szyjke oszczędza narazie

Wymaz pobrany wiec teraz jeszcze poczekać na wynik 5/6 dni i drofa otwarta
Choc dok jednak o następnej wizycie jeszcze twardo mówił za 2 tyg

No wiec zakladam zrobić starszej córce urodziny (25, 10) i wtedy mogę juz rodzic ;)

Ewelkaet dbaj o siebie choc dzidziol duzy to jeszcze trochę czasu mógł by pozostać w brzuszku

No ale ważne ze już jest oki :)

Ja tam nie wiem ale co czytam to tak wszystkie kobitki chciałyby w terminie urodzić a ja się czuje jak wariatka bo skoro ciąża donoszona jest w skończonym 37 tygodniu to mi się to marzy ;))) Nie wiem może to przez to że Lena urodziła się w skończonym 42 tygodniu no i w sumie boje się ze na końcówce (tfu tfu ) może się coś stać.

Mam płaska szyjkę macicy, wiec groził poród przedwczesny, ale teraz juz jestem w 36 tygodniu, wiec stwierdzili ze juz zostało tylko odpoczywanie, a ten newralgiczny czas juz minął, wiec wypuścili do domu;-) pewnie urodze wczesniej, ale nigdy nic nie wiadomo, ważne żeby dotrwać do konca 37 tygodnia. Tak wiec nospa i oszczędzanie się, ale jak stwierdzono potem mogę juz rodzic;-) chociaż mam nadzieje ze ciąża potrwa trochę dłużej;-)

Ewelkaet A dlaczego bylas na patologii? Cos mi umknelo?

Ivvka W wojewodzkim jedynie musisz byc po kursie ktory odbywa sie w czwartki w bibliotece.

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...