Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.7

http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz6-t559381,1,160.html

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek / Redlowo
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12

Proszę Gosia:)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.7

Dowiedzialam się ze znajoma rodziła na Zaspie 2 tyg temu i dają gaz rozweselajacy i tyle.

Moj młody dzisiaj aktywny mocno tylko przysiade to juz kopy

Kupowalam spirytus do pępka a pani tak na mnie patrzyła jakbym go miala wypić za rogiem.
Nabylam też podpaski xxl i inne takie chyba mam wszystko uff

Teraz tylko spakować torbę

PAmietam jak z córką ( 2010r) wychodziłam już do domu i "załapałam" się jeszcze przed wypisem na obiad to mąż robił mi zdjęcie i śmiał się że Sheraton... oczywiście ironicznie ;-)
Mnie to jednak nie przedszkadza i tak rodzinka mnie zapewne dokarmi i nie pozwoli zgłodnieć ;-)
Nie ma co wymagać to tylko szpital ale jakbym miała tak poleżeć kilka tygodni to rzeczywiście masakra ;-)

Hej,

Co do jedzenia w szpitalu to jak w 2012 rodziłam Lene to w wojewódzkim nie było tak zle choć miesa i tak nie jadłam ale ja to jak sama nie zrobie to ciężko mnie przekonać ;)

Ivvka Ja się nie orientuje jak to jest na zaspie ze znieczuleniem wiec nie pomoge :(

Ewkaa Nie wiedziałam ze jest taki przesad :) słyszałam tylko o miesiączce...;)

Chyba zaczne wierzyc w to, ze w ciazy nie wychodzi...masakra! Szarlotka chyba sie nie przepiekla...to nie moj dzien :-/

Ewkaa, nie szalej, lepiej mniej a smaczniejsze ;)
Nie wiem czy coś mnie pogryzło, czy stanik mnie obtarł, ale na zewnętrznej stronie piersi mam takie trzy czerwone kropki i swędzą jak cholera :/

Czesc Dziewczyny, kurcze-kondycja juz nie ta. Mamy jutro gosci i od rana mialam w planach pieczenie ciast...jeszcze jednego nie skonczylam, a juz brzuch napiety, a ja zmeczona. Ech...

Witam,

jestem w 35tygodniu ciąży i mam do Was pytanie.
Czy na Zaspie podają znieczulenie zewnatrzoponowe? rodzilam 1 w 2011r to nie podawali, dzis dzwonilam zeby pytac o znieczulenie to polozna powiedziala, ze podaja jak lekarz zadecyduje-tylko nie dopytalam czy napewno chodzi o zewnatrzoponowe a nie chce znowu tam dzwonic:)moze cos wiecie??

dzięki za info

W Redłowie jedzenie jest średnie ale w końcu to nie hotel....ale tak jak pisze inka na położniczym lepsze jedzenie niż na patologii. Obiady podjadałam bo warto było zjeść coś ciepłego, a z pewnością dostawy od rodziny są niezbędne.
Moje sortowanie wyprawki dobiegło końca i znalazłam sporo chłopięcych rzeczy, które mi się nie przydadzą. Wrzucam linka bo może coś się którejś z Was przyda. Ciuszki są na wymianę na pieluchy lub chusteczki.... http://olx.pl/oferta/ciuszki-chlopiece-62-68-CID88-ID7nulR.html
http://olx.pl/oferta/ubranka-dla-chlopca-62-68-CID88-ID7nw4X.html
chyba jest w miarę ładna pogoda także ruszymy z córcią na spacer :D

image
image

jedynie zupy jadłam w szpitalu, resztę przywoził mi mąż...
Nie to, ze bym była głodna ale nie umiałabym się zmusić do szarej mielonki czy wiecznie gotowanego mięsa mielonego z ryżem....
Mówię o patologi, bo tam dłużej leżałam, była lodówka na korytarzu wiec nie było problemu z przechowywaniem:)
na poporodowej obiady były nieco lepsze, ale tam z racji emocji praktycznie wcale nie jadłam a jak już to obiad szpitalny i bułki, które mąż mi przywoził

A ja mam takie pytanie, jak jest z jedzeniem w naszych szpitalach?

Znalazłam na FB stronę ze zdjęciami posiłków ze szpitali - najpierw się uśmiałam do łez, a potem mi mina zrzedła, że ja pewnie też tak będę jeść...

chocolate to bym za drugim razem trafiła bo najpierw obstawiałam tamtą dziewczynę a potem właśnie ciebie :) Może uda nam się spotkać za tydzień. Ja będę normalnie na 18 bo mój mąż ie da się namówić na 17 na wspólne zajęcia.

Co do ubranek to oczywiście u mnie głównie body ale te zwykłe zakładane przez głowę, nie lubię tych kopertowych, wkurzają mnie przy prasowaniu i układaniu ;) Do tego oczywiście pajace na początku (jakiś miesiąc) używam głownie potem już półśpiochy, rajstopki. Jakieś spodenki, bluzeczki też mam ale to już tak na 68 bardziej na 62 kilka sztuk.

My mamy z każdego rodzaju ubranek po trochu, ale z przewagą bodziaków, pajaców i śpiochów. Laktator pewnie wybiorę ręczny i jakiś tańszy, np. Canpol.

też polecam takie bodziaki (widziałam w auchan za 7zł szt, wydawały się całkiem porządne :)), na początek najlepsze :)
Ja w szafie mam głównie body i pajace, przy synku to mi się sprawdziło najbardziej :)
Myśle, że teraz też w ruch pójdą rajstopki, ale zobaczymy
Co do spodenek i bluzeczek, bluz - mam kilka sztuk, ale ograniczyłam do minimum, bo i tak pewnie nie będę dzieciaka tym męczyć ;)

jak będziecie mieć możliwość to super są pajace zapinane na zamek, a nie na guziki, ale o takie małe to ciężko :/

jesli moge polecić to zdecydowanie body zapinane kopertowo? cos takiego:
http://www.hm.com/pl/product/99838?article=99838-A

Ja w sumie bazuje tylko na tym, wygodnie się zakłada...

A ja zostawię kupno laktatora na ostatnią chwile czyli jak będę potrzebować to wyśle chłopaka.

mam jeszcze pytanie do doświadczonych odnośnie ciuchów, jakie są najpraktyczniejsze? ja mam masę ciuchów i tak naprawdę to chciałam wybrać tylko body z długim i krótkim i pajace, jakoś wydaje mi się że koszulki czy kaftaniki i spodenki to trochę nie praktyczne, pytanie czy pajace i body starcza czy lepiej zostawić koszulki i spodnie?

Co do Klinicznej to ja serdecznie polecam, rodziłam córcię, byłam w międzyczasie jeszcze raz przez jakieś inne kobiece sprawy więc ja z czystym sumieniem polecam, na pewno przez te cztery lata dużo sie zmieniło ( mam nadzieje ze na lepsze ;)
Dziewczyny, korzystałyście z tego gazu rozweselającego? Jakie wrażenia?
Wiem ze kliniczna teraz oferuje to i jestem b ciekawa....

Co do laktatora to własnie dziś z piwnicy wygrzebałam po córeczce, nawet sprawdziłam wszyscko działa, wszystkie elementy są więc nie będe kupowała nowego. Umyłam go porządnie, ręcznie i w zmywarce a przed uzyciem jeszcze pozadnie wygotuje. Córcie karmilam 4 mies teraz mam zamiar ciut dłużej, obym tylko miała pokarm...
no i niedługo biorę się za pranie i prasowanie...
mam przeczucie ze jak i z córką urodzę szybciej więc szacuje że mam jeszcze spokojnie 2 miesiące ;-)

image

Dimis, napisałam @.
Ja też mam ogromną nadzieję, że tym razem uda mi się karmić piersią. Z córcią się nie udało i miało na to wpływ wiele rzeczy...ehhhh teraz musi być inaczej

Hej Dziewczyny..
No czas leci a Wy już pod koniec i sie szykujecie do szpitala..Zazdroszcze Wam...No ja przed praniem,w sumie daleko do szykowania sie.

Hej :)
Małżonek znów wyjechać i zostawił mnie samą ( z kotem;) do poniedziałku.
Mamy, które nie mają pomysłu jakiej muzyki słuchać niech zajrzą tutaj - http://www.radio4baby.com/pregnant-women

Ja tez mam nadzieje ze będę karmić ,młodego karmilam tylko 2 miesiące bo wygodniej było butelka ale teraz sie przemęczenie ten pierwszy okres i mam nadzieje ze podolam.z tego co pamiętam to najgorsze były wlasnie pierwsze dwa miesiące; )

Inne tematy z forum

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...