Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.7

http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz6-t559381,1,160.html

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek / Redlowo
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12

Proszę Gosia:)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.7

wiolka, ja rodziłam pierwsze na klinicznej, drugie też tam planuje:) a bliżej miałabym do redłowa

ja wczoraj kupiłam laktator:) przy pierwszym miałam medela mini elektric a teraz medela swing, mam nadzieje że bede karmić piersią :)

Ja nie moge się przekonać do klinicznej bo bylam nastawiona na porod w redlowie tam znam prawie wszystkich lekarzy pracuje tam tez moj prowadzący.A kliniczna jest taka nieznana; )

oleczkaa ja mam cabriofixa na sprzedaż - beatyb@wp.pl

laktatory to też temat rzeka - ja wolałam ręczny od elektrycznego (mimo, że ściągałam co 3h przez 3 tyg) udało mi się trafić za pierwszym razem z zakupem... Może jakbym miała jakiś lepszy elektryczny (bratowa mi pożyczyła swój - snow bear) to było by inaczej :) ale mimo, że karmiłam prawie do roku, to prócz tych 3 tyg ściągałam sporadycznie :P
Ale znam takie mamy co i pół roku ściągały mleko i chwalą sobie elektryczne, ale wtedy chyba warto zainwestować w taki lepszy - na sam początek bym nie kupowała nic mega drogiego ;) jestem fanką karmienia piersią, ale nie zawsze się da - wtedy to w ogóle zbędny wydatek albo po prostu nie ma potrzeby ściągania regularnego, do rozbujania laktacji wystarczy ręczny - ewentualnie można swojej położnej zapytać - niektóre wypożyczają elektryczne medeli np

Dobrze, jest też mieć od kogo pożyczyć i sprawdzić czy Ci akurat ten odpowiada, ale niestety nie zawsze się da ja kupowałam w ciemno tt - pasował mi świetnie, bratowa kupiła lovi, bo jej ktoś polecał - przychodziła i pożyczała mój. Dużo chyba też od piersi zależy pasowała mi budowa i wielkość lejka w lovi był dla mnie jakiś za mały :P

nie:D.
Chciałam do Ciebie podejśc na koniec zajęć, ale rozmawiałaś z instruktorką(zawsze zapominam jej imię).
Hmm....ja raczej się nie wyróżniałam, w zasadzie nic na zajęciach nie mówiłam, tylko raz się odezwałam jak się spytała instruktorka o moją koleżankę, czy już urodziła. Miałam biała koszulkę z jakimś rysunkiem :).

Byłaś w tej bluzce w paski kolorowe? Klaudia? :) Dobrze strzeliłam? ;)

Ewka, supper ,że z Twoją malutką wszystko okey.
Ja kupiłam stanik zwykły, ale po ustabilizowaniu zakupię lepszy:). Super, że podesłałyście linki, zapewne je wykorzystam.
Styczniówka, widziałam Cię na gimnastyce:).
a czy macie jakieś preferencje co do laktatorów? ręczny/elektroniczny? ja jestem zielona w tym temacie;/.

Ewkaa bardzo się cieszę, ze z córcią dobrze. ach ci lekarze straszą bez sensu! Najważniejsze, że malutka ładnie rośnie. Moim zdaniem bardzo ważne jest kontrolowanie tych przepływów.
Dziewczyny czy któraś z was ma do sprzedania fotelik maxi cosi cabrio fix???-dobrze pamiętam?
image
image

Widzę że Wy już jesteście gotowe...
i widze ze jestem jeszcze daaaleko w polu,
pierwsza córe rodziłam na klinicznej i teraz tez bym chciała tam...
cały czas zbieram sie z praniem no i prasowaniem, tez sie tego toroche nazbierało...duzo rzeczy dostałam od kuzynki, torche mam po swojej starszej córci a troszkę kupuje nowych...
w sumie wiekszosc kupuje na 62 bo te 56 to chwila moment i juz za małe
narazie stanika nie mam, kupię ze dwa najzwyklejsze tuż przed porodem a pózniej coś lepszego jak sie unormuje, bardzo chciałabym karmić. Pierwszą corke karmiłam 3-4 miesiące i zrezygnowałam przez nawałuy pokarmu, nie umiałam sobie z tym poradzić nikt nie powiedział mi ze mozna pokarm mrozić.... a ja bałam sie ze bede miala mało i nie dość ze córcia ładnie spijała to jeszcze cisnęłam laktatorem... no i ciekło niesamowicie, nie mogłam tego opanować...mam nadzieje teraz dłużej karmić przynajmiej te 6 miesięcy...
w tym roku rodzina nam sie wyjątkowo powieksza jakieś stado bocianów, wczoraj byliśmy u weterynarza i nasza suczka się wkrótce oszczeni, mówie Wam jak fajnie widać pieski na usg, szaleństwo ;-)

image

Ewka super!!!!

To opowiem wam jak ostatnio koleżanka co ma termin na początek stycznia przez jednego ,,konowała" najadła się tyle nerwów. A więc jej lekarz szedł na urlop a ona miała udać się do jakiegoś innego na usg, więc poszła do naszej przychodni bo tam najszybciej sie dostała. Lekarz robiąc usg mówi do niej że nie chce jej martwić ale coś jest nie tak w mózgu dziecka że to mogą być zwapnienia albo coś innego, ale też moze to być wina sprzętu i dobrze by było gdyby poszła prywatnie do invicty. Ona przerażona wyszła zapłakana, załamana i nie wiedziała gdzie ma teraz szybko szukać usg aby potwierdzić to co on mówił. W końcu koleżanki się zmobilizowały i załatwiła jedna wizytę prywatnie u lekarza z dozo lepszym sprzętem, i oczywiście nic nie widział a z malutkim wszystko dobrze.

Współczuję bardzo wszystkim które muszą przechodzić taki ogromny stres.

https://m.facebook.com/Biustonoszka

staniki polecam jednak dobrze dobrane
P.Kasia dopaduje wszyskim cos odpowiedniego i ceny od 75 zl
A bawełniane od 50 zl

Ja mam firmy Ava
O taki
http://ekskluzywna.pl/p/315/71464/ava-biustonosz-1157-wysylka-24h-dla-mam-wysylka-24h-wysylka-24h.html

I na mój duży biust pasuje wygodny i zamierzam jeszcze drugi taki sam zakupic tylko czekam czy miseczka zostanie taka sama czy większa

Hello

Ewka ale strachu się na jadłas biedna ale ważne ze OK :)

U nas wreszcie baza i fotelik dopasowane chwila nerwów była ale wszystko jest ok
Dzis juz kosz przygotowałam. A łóżeczku materac w folii leży jeslo Mateusz się pospieszy to mąż ma ubrac pościel i przygotować :)
Jeszcze tylko marketowe zakupy - podkłady chustki mokre spiryt i będziemy gotowi.

Ewka fantastycznie ;)))!

Ewka, no to super! :)

Kobitki...jeśli uznać, że Doering to prawdziwy specjalista, a poszłam do niego bo się naczytałam że wiele z Was chodzi i sobie chwali to się okazało, że...fałszywy alarm.

Nie będę już tu pisać u kogo byłam wczoraj..bo to już nie ma sensu!

Powiedział jedynie, że nie wie co widziała pani doktor, ale oni widzi tak standardową ciążę jakiej dawno nie widział :-) Jestem taka szczęśliwa! Mówi, że nie wie co będzie za 2 tyg...i że mogę jeszcze wpaść sprawdzić oczywiście, ale na dzień dzisiejszy gra wszystko!

Mała dziś mniej ruchliwa...prawie 1300 waży.

Ale mi ulżyło..ufffff!

Pozdrawiam Was i dzięki za wsparcie!

Styczniówka spróbuj się troszkę oszczędzać bo jeszcze za szybko na poród. Łatwo się mówi, ale naprawdę czasem trzeba choć na chwilkę położyć sie...

Ewkaaa rozumiem Cie doskonale... 1 córcia urodzona też z objawami hipotrofii, zaburzenia w przepływach od 32 tyg. a teraz u w 26 tyg wykrył gin złe przepływy i od razu dostałam leki....teraz w 30 okazało się, że przepływy się poprawiły, ale malutka małą i podejrzenie hipotrofii- to samo co u Ciebie (wizyta za 2 tyg jeżeli brak poprawy to szpital i strach, wcześniejszy poród) Byłąm w pon na konsultacji właśnie u doeringa i mnie uspokoił, kazał brać leki, oczywiście kontrolować.
Także Ewcia na spokojnie, najważniejsze abyście były pod kontrolą. Daj koniecznie znać jak po wizycie. acha ja biorę theovent i acard... W razie pytań pisz...

Hej dziewczyny;)

nie było mnie dosłownie chwilkę a tu tyle wpisów:)
Ewkaa - najważniejsze, że jesteś pod kontrolą. A skonsultowanie diagnozy lekarki na pewno nie zaszkodzi - nie stresuj się bo to szkodzi jeszcze bardziej- kciuki o 14:15:*!

Co do biustonoszy - ja mam w planach jeden kupić zwyklejszy a drugi konkretny u brafiterki (ale mam rozmiar G więc nie jest tak łatwo;p). Poza tym ciążowo kupiłam jeden biustonosz dobrany przez brafiterkę i jestem mega zadowolona wiec po ciąży jak się wszystko ustabilizuje to już chyba nie wrócę do "zwykłych" staników. Tym bardziej, że wbrew pozorom nie musi to kosztować fortuny - ja zapłaciłam ok.90 zł.
Torbą mam zamiar zająć się w przyszłym tyg - w tym biorę się za prasowanie- a jest co:D

Nina pytałaś o specyfiki na brzuszek - ja w zasadzie do tego tygodnia cały czas (2/3 razy dziennie) olejek na zmianę z kremem z serii rosmanna. Póki co się sprawdza;). Od przyszłego tygodnia bio oil.

Dzięki Dziewczyny...staram się być dobrej myśli. Wizytę mam na 14.15...więc już niedługo, może akurat będzie dobrze.

Ewka, nie ma co się martwić na zapas. Poczekaj na wizytę u innego lekarza, na pewno będzie dobrze :)

ja miałam złe przepływy, mała nie rosła i urodziła się z hipotrofią w 38 tyg z wagą 1,9kg. Poród wywoływany ale jednak zakończony cesarką. Nie martw się na zapas, ważne że jesteś pod kontrolą i że lekarka to wykryła
będzie dobrze:)

Ewkaa dobrze że idziesz na konsultacje do innego lekarza, mam nadzieję że tak jak piszesz przez to kręcenie małej źle zbadała i będzie wszystko ok.

madlenn u mnie już było lepiej podejrzewam że to było przez stres, chłopaki dali mi w kość od rana :/ Byłam na gimnastyce i póki co jest dobrze.
Powinnam się bardziej oszczędzać, ale nie potrafię małemu odmówić kiedy chce na ręce a czasami są takie sytuacje że muszę go podnieść albo po prostu się spieszę i nie ma innego wyjścia. W domu też muszę posprzątać, ugotować, poprać, poprasować do tego zakupy, więc nie ma czasu na oszczędzanie :(

A pogoda dzisiaj fajna i zaliczyłam z małym spacerek, jeszcze godzinka i jeden wróci ze szkoły, mały do spania a ja do garów ;)

Inne tematy z forum

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...