Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.7

http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz6-t559381,1,160.html

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek / Redlowo
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12

Proszę Gosia:)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.7

Cześć Dziewczyny, ja po wczorajszej wizycie jestem załamana. Miałam mieć normalne usg kontrolne, ale w końcu lekarka zrobiła też dopplera. Okazało się, że u Małej coś nie tak z przepływem krwi. Na razie zbyt wiele nie chciała powiedzieć, jedynie to że trzeba powtórzyć za 2 tyg. Jak dopytałam czym to może skutkować gdyby się potwierdziło, to powiedziała że wymuszeniem wcześniejszego porodu, bo to jest niebezpieczne dla dziecka.

Jestem załamana...ogólnie umówiłam się dziś na konsultację do Doeringa, może ona coś nie tak sprawdziła :/ Mała się bardzo ruszała, więc może się okaże że wszystko ok.

Miała któraś z Was może taki problem?

Hej :)
Styczniowka Jak skurcze? Przeszlo czy bylas u lekarza?

Co do biustonoszy to ja z Lena mialam z firmy Alles i ostatnio tez kupilan w Mama i Ja. Bylam mile zaskoczona cena bo maja fajne promocje i duzy wybor. Ja nie kupuje tych bawelnianych bo jakos mam taka glupia faze ze w takim to bym juz nie czula sie jak kobieta a wlasnie tylko jak mleczarnia ;) Ale ja mam male cycuchy wiec mi w takim z fiszbinami jest wygodnie i nie patrze pod tym wzgledem ;)

Ja na szczescie dzisiaj juz lepiej sie czuje,chyba brakowalo mi lenistwa bo juz plecy i pupa nie bola :) Za to Lena ma katar i kaszel i sie zastanawiam czy nie zostac w domu zeby mi sie bardziej nie rozchorowala bo teraz najbardziej zdradliwa pogoda w sumie jest :/

Oleczka ja z alles miałam jeden miękki G :) więc F też pewnie by się znalazł, zależy co będą mieli w aktualnej kolekcji
Sportowe kupisz w akpolu, tam kupowałam ten medeli, bo koleżanka polecała i się zawiodłam, niby jak przymierzałam ok, ale po paru godzinach przy większym biuście po prostu się rozciągał... (ten z cariwella miałam fartem, koleżanka wygrała na spotkaniu kupon na darmowy i mi oddała za smoczki, bo już jej nie był potrzebny- widzę na stronie, że można je w mamaija kupić)
Z tymi stanikami to ciężko, jak inka pisała, każdy musi znaleźć coś dla siebie ;)
A mam jeden stanik - cielisty z metki c 80 mogę odstąpić, może się którejś przyda :)

Hej.... Ja tez mam problem ze stanikami bo takie miękkie nie mają raczej miseczki f. Ale też na początek nie chciałabym inwestować. Córeczki niestety nie karmiłam ale wierzę że teraz będzie inaczej. Dimis a takie sportowe kupie w akpolu?

o tak alles tez miałam, był ok ale lepiej mi sie nosiły te z h&m
wiadomo, każdemu co innego pasuje

na początek nie kupujcie drogich, bo po pierwsze nie wiecie jaki będzie rozmiar a po drugie wcale nie powiedziane, że będziecie karmić...

Jeśli chodzi o sportowe to jak wyżej pisałam odradzam medele, a polecam cariwell ;)
Co do takich porządnych - dla tych mocno biuściastych, które nie znają rozmiaru to wizyta w sklepie z brafiterką po unormowaniu laktacji i sprawdzenie jaki się ma ;P - ewentualny zakup (ale to już spory wydatek - z doświadczenia wiem, że taki stanik warty więcej niż kilka tanich, no ale wydanie na raz 150/200zł lekko nie przychodzi)
Niestety w zwykłej sieciówce nie jestem w stanie kupić sobie porządnego stanika
Ja mam dość spory biust a udało mi się na wyprzedaży w mamaija kupić śliczne staniki do karmienia za 40-50zł (alles) w moim rozmiarze (GG - a były i większe) teraz też tak zrobię :)

Ja tez nastawiam się tak jak inka, bo jak kupiec teraz taki lepszy, to jeszcze wiele się moze zmienić i potem będę żałować;-)

ja na początku miałam najzwyklejszy do karmienia z allegro:D jakieś 15 zł, dopiero jak się pokarm unormował to kupiłam w H&m usztywniane i super się sprawdziły :)
teraz zrobie dokładnie tak samo:)

Podłączam się do pytania Jun :) sama muszę kupić a nie mam pojęcia jaki będzie najlepszy.

Jakiej firmy stanik do karmienia polecacie?

a ja jeszcze wciąż nie spakowana...

Spakowalam;-)
Wyszło dwie torby, tzn pewnie jeszcze trzecia na wyjście, ale to raczej juz namiastka.
Na porodowke:
Dla mnie koszula, szlafrok, mały ręcznik, kapcie, klapki pod prysznic, jeszcze wodę muszę kupić.
Dla maluszka komplet ubranka 56 i 62, dwa pampersy, dwie pieluszki flanelowe.
Na położniczy:
Dla siebie dwie koszule, majtki siatkowe, podklady jedno opakowanie, stanik do karmienia, wkładki laktacyjne, duży ręcznik, kosmetyki, tantum rosa na wszelki wypadek, papierowe ręczniki, podkłady na toaletę i to co z porodowki zostanie.
Dla maluszka: po dwa komplety ubrań 56 i 62, pampersy, podkłady do przewijania, 2 pieluchy flanelowe, kocyk lub rożek (jeszcze się zastanawiam ktore), oliwka, krem do pupy, mokre chusteczki, waciki. Chyba tyle;-) najwyżej dowiozą jak sobie cos przypomne ze będzie potrzebne ;-) i odwrotnie - zabiorą jak będzie zbędne ;-)
Zastanawiam się jeszcze nad kubeczkiem do kamienia i laktatorem, gdyby miały się pojawić jakieś problemy...pewnie zapakuje, tylko muszę wystereylizowac wczesniej.

Ale w razie "w" jestem przygotowana na wycieczkę;-)
Zmeczylam się dziś tym, bo mały strasznie mi dziś naciskał na dół brzucha jak nie wyprostowalam nóg;-)
Zgaga znowu mnie zaczyna męczyć...

Wiolka, a skad takie podejscie co do Klinicznej? Ja jestem z Gdyni i specjalnie tam chce jechac:-)

Aga super ze z serduszkiem wszystko dobrze;) my po wizycie maly wazy 2940 w tydzien przybrał 500gram heh a zastój w nerkach troszke sie zmniejszył ale dalej musze rodzic na klinicznej jakos nie moge sie przekonać do tego szpitala niewiem czemu

Ja też powolutku piorę, prasuję i ogarniam kącik dla małej :).

Jeszcze troszkę pralek mi zostało. Łóżeczko już zamówione, czekam na dostawę. Jedynie mam problem w zdecydowaniu się na wózek;/.

Dziewczyny, duża część już w gotowości, ale listopad już niebawem :).

Oleczka cieszę się, że u Twojej córeczki dobrze :).

ciesze sie Mamy ze u Was i Waszych dzieciatek wszystko ladnie idzie ;)

Wiola na kliniczna trzeba miec wszystko - sztucce, kubek, podklady na lozko, te duze podpaski, ja bralam w ub roku nawet papier toaletowy

u nas na szczescie z serduszkiem malej wszystko w porzadku, w piatek na usg wazyla 2300, wiec rosnie ;)

teraz wlasnie piore pierwsza pralke, komode wyczyszczona i pusta, a prania bedzie sporo ;)

czas przyniesc wozek z piwnicy i chyba go wyprac - ale to juz zadanie dla meza ;)

A ja dzis planuje pojsc na gimnastykę:) mam nadzieję, ze do 18 nie zmienie zdania:).
styczniowka moze tym razem się spotkamy.

zazdroszczę Wam że już 34 tydzień że to już tak blisko... ja juz nie moge sie doczekać, pierwszą córe urodziłam w 38 tyg to i teraz może szybciej sie uda...fajnie byłoby miec już to za sobą, choć z drugiej strony to nocne wstawanie ... ;-)
u mnie też już wózeczek stoi, fotelik to z takich większych rzeczy a tak to jeszcze sporo nam brakuje ;-)
U nas termin wciąż się zmienia między 24-29.12...

madlenn ja miałam wywiadówkę tydzień temu :)

A dzisiaj właśnie się zastanawiam czy jechać na gimnastykę czy do lekarza bo jakieś dziwne skurcze mam ;) I ciśnienie miałam przez moment wysokie 142/94 ale zeszło.

A tak z przyjemniejszych rzeczy to do mnie również dotarła przesyłka :) i wózeczek czeka na niunię kochaną :) Póki co to mały cieszy się wózkiem i chyba dobrze ze już jest bo do porodu nacieszy się i znudzi, oczywiście ja go w nim nie wożę (spacerówka) tylko powtarzam że to dzidzi i że on będzie woził itd ;)

Co do laktatora to ja w ogóle nie kupuję bo przy żadnym mi się nie przydał, mam tak dziwnie u mnie z pokarmem ze przez pierwsze 3-4 doby nie mam pokarmu a potem zaczyna lecieć ale bez nawału, za to wkładki u mnie idą hurtowo :( bo jak karmię z jednej piersi z drugiej dosłownie się leje i tak przez całe karmienie nawet do roku :(

Czesc ja tez sie jutro biore za pakowanie niby termin na 17.11 ale z tych ostatnich wychodzi na 5.11:) licze ze urodze tak jak pierwsze w 37 tyg;) nie wiem co spakowac na ta kliniczna bo rodzilam w redlowie tam nie musialam miec podkładów, kosmetyków dla malego, ręcznik dla malego tez nie był potrzebny.A ile bierzcie podkładów ja myślę ze chyba 2op i jedną mala paczke pieluch, wsumie my ze wzgledu na nerki zostaniemy dłużej wiec mysle zeby spakowac sie na tydzień albo poprostu maz dowiezie

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...