Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.8

Cześć,
postanowilam założyć nowy wątek, bo tak przewijam i przewijam;-)

Link do starego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz-7-t566144,1,130.html

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek / Redlowo
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa
mamma(mia) 27.11 córeczka /Redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.8

Od dzis znaczy sie z tego wszystkiego mi sie wszystko miesza...

My w szpitalu na zaspie od wczoraj, moj hematolog stwierdzil poczatek cholestazy, na ip dzis jak mialam bad gin lek stwierdzil ze mam rozwarcie na palec, brzuch opadl w poniedz zauwazony

ja skończyłam dziś prasowanie i układanie do szafy ubranek i innych gadżetów... w sumie jesteśmy gotowi, pozostały malutkie drobiazgi bardziej dla mnie niż małej...
Chcę jeszcze zamówić jakiś komplet pościeli z internetu, strasznie podobają mi się takie kilku elementowe z ochraniaczem baldachimem organizerem... ale nie moge sie zdecydować na jeden wzór ;)
dziś/ jutro powinna przyjść moja piżamka i szlafroczek. Dziewczyny, tez pierzecie swoje ubrania do szpitala i pozniej do karmienia w proszku dla maluszka?
Sama nie wiem, mam narazie jeden zwykły stanik do karmienia taki do szpitala i na te pierwsze dni, później zobacze jak sie sytuacja rozwinie to najwyzej kupię więcej jakiś lepszych...
a piżamki... w sumie do porodu mam jedną najzwyklejszą luźną koszule na ramiączkach + wezmę jakiś stary za duży tshirt męza co by go póxniej od razu wywalić + jedną ładną koszulę typowo do karmienia i chyba wolałabym te lepsze rzeczy zostawić już do domu, wiadomo jak to jest w tym szpitalu, po co te wszytskie zarazki przynosić do domu...

rzeczywiście piekna pogoda, wręczidealna na mycie okien ale u mnie to chyba jeszcze na to za wcześnie ;-) \

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Piękna pogoda, więc w końcu zabrałam się za mycie okien. Wyprałam firanki i umyłam połowę okien... Reszta kiedy indziej, bo już mi się nie chce :P

W takiej sytuacji to rozumiem, gdybym nie miała chłopaków z kim zostawić to nie byłoby tematu, ale szkoda już gadać już nic się nie zmieni, mam żal i to wielki :(

Co do kładzenia małego to u nas niestety ale wszystko ze mną i dlatego martwię się jak to będzie.

Też się zastanawiam jak anuka i choccolate coś ucichła.

Mam nadzieję że pogoda dzisiaj dopisze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hej :)

Ciekawe jak tam Anuka ;) Moze juz po CC...

Styczniowka A ja meza nie chce bo za bardzo nie mamy co z corka zrobic:/ Mysle ze jak rano albo w ciagu dnia sie zacznie to bedzie ze mna ale jak w nocy to nie chce budzic siostry i siostrzenca bo musialby z Nia przyjechac :/

Jutro mam wizyte mam nadzieje ze uslysze cos konkretnego ;)

Moj maz zawsze czyta bajke przed snem corce a ja mam "wolne" i ide dac tylko buziaka a Lena dzisiaj do mnie Mamo idz juz prasowac :)))
No to poszlam ;) Czasami to jestem w szoku co ta moja mala ;) corka do mnoe mowi a tu jeszcze druga w brzuchu rosnie ojjjj bedzie sie dzialo ;)

Ide spac :)
Dobrej nocki :)

a ja polecam: http://www.mamy-festiwal.com/

http://forum.trojmiasto.pl/Pozytywnie-o-Porodzie-darmowe-spotkanie-w-Gdyni-t572987,1,16.html Może by się tak wybrać?

A mi przy każdej ciąży usg pokazało termin dokładnie 9 miesięcy od terminu miesiączki + 1 dzień a synka i tak urodziłam szybciej...tak naprawdę to chyba dziecko decyduje kiedy się urodzi;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

heh widze ze co lekarz to inna opinia ;-)
Ja z genetycznego miałam termin na 31.12 więc jeszcze dłuuugo :(
Ja juz sie podniecam że to zaaraz, piore, prasuje ato jeszcze dwa długie miesiące... w całym domu zapach tego proszku dla niemowląt, uwielbiam ten zapach i od razu przypomina mi się moja córcia jak tak pachniała...

a u mnie na kazdym USG od początku wychodzi identyczny termin ale różny od tego z OM :) Nigdy zresztą nie urodziłam wg OM :D

dodatkowo napiszę, że mniej więcej 2 tyg. przed porodami miałam robione USG u Zółtowskiego ostatnie dwie ciąże i on tam podał terminy i wagę, które w zasadzie zgodziły się co do joty; przy ostatnim podał 2 września, urodziłam 3. ale kilkadziesiąt minut po północy więc jakby nie patrzeć strzał niemal w punkt :P

Hej,

Ja też słyszałam o terminie z USG genetycznego. Na pewno nie biore pod uwagę terminu USG z obecnego etapu ciązy .

Ja dzisiaj poprałam firany i okna pomyłam ;)
Styczniówka coś się ruszyło ze nie odzywasz się? ;)

Chyba Om ważniejsze

U mnie z rana byla jakaś akcja ale przysnelam i akcja tez zasnela :(

Ehh juz bym chciała przytulic Mateuszka

Faktycznie z tymi datami zamieszanie;p

Ja z OM mam 14.12. Ale mały od samego początku ok. 2 tygodni większy. Jednak dr Brzóska, tak jak pisały niektóre z Was wyżej, uważa że wiarygodny jest termin z USG genetycznego-a to u mnie 9.12 - i na ten liczę:)

Wolałabym by termin byl z ostatniej miesiączki, to byłabym grudniowa mamusia. Niestety, mi też mówiono, że najprawdopodobniejsza jest data z usg genetycznego. Na nim zmienili mi datę na tydzień później i tak zostało, mimo że na wizytach mowia ze jest mniejszy/wiekszy o kilka dni to i tak data zostaje bez zmian.

Ja termin z Om mam na 26/12 z usg ostatnio wychodzi 21/22 i mam nadzieję że wyjdzie przed światami, nie lubię długo czekać na prezenty. Wszystko zależy od małej..

eh a już myślałam że coś przyśpieszę ;-)

Ja jak bylam u praisa to jego interesowal termin z usg genetycznego a nie z om

a mi w pierwszej ciąży mówiono że najbardziej prawdobodobną datą jest ta podana na tym usg genetycznym (między 11 a 13 tc) bo wszystkie płody są wtedy takie same czy coś takiego

Nina leżę w szpitalu i tu liczą tylko i wyłącznie na podstawie terminu z om. U mnie od pierwszego usg termin był cały czas równiutko o tydzień do przodu i tak pozostało (om - 01.12, usg 26.11) a tutaj nikogo to nie interesuje, chociaż z usg nadal wychodzi 26list hehe

Inne tematy z forum

kaszubski park miniatur byl ktos? (55 odpowiedzi)

Warto?

Ręczniki... Gdzie warto kupić aby nie zbankrutować? (22 odpowiedzi)

Witam, czeka mnie wymiana ręczników... no dobre z 10 sztuk. Poprzednie były z ikea i polskiej...

włosy i paznokcie u dziecka (7 odpowiedzi)

Coreczka od jakiegoś czasu gubi włoski, wydaje mi sie że jest to duża ilość. Zauważyłam również...