Mamy listopadowo-grudniowe 2017 cz. 3

Link do poprzednich wątków:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-Listopadowe-2017-t733006,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-t747941,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-cz-2-t756824,1,16.html

Terminy:
05.11 - Adg2014
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber

06.01.2017 - vita47
skomentuj popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kasiulaa, trzymam mocno kciuki. Mam nadzieję, że Cię szybciutko wypuszczą i będziesz spokojnie w domu czekała na swojego maluszka.

Kasiulaaa, jak po nocy? Dowiedziałaś się czegoś?

Kasiulaaa, trzymamy.

Trzy-mamy!

Lekarze nic kompletnie nie mówią :( cały czas nic nie wiem, oprócz tego że położne mówiły że ktg jest ok. Krwawie cały czas. Obchod był ale w połowie został przerwany bo lekarz był potrzebny na sali operacyjnej bo było jakieś poronienie, teraz robią cesarke więc nie wiadomo czy czegoś się dziś jeszcze dowiem. 3majcie za nas mocno kciuki!

Heh, Jarzynka polecam się ;)

Zainspirowałaś mnie, Kejt - zamówiłam pampersy na Allegro :-) Suchy tyłek będzie zabezpieczony :-)

Kasiula, trzymam kciuki, daj znać co się dzieje.

Zgadzam się. Mój ginekolog jakieś 2-3 mce temu chciał mnie na oddział kłaść żebym za szybko nie urodziła, bo się skarżyłam na bóle i skurcze. A większych podstaw nie było to ostatecznie, ale z niezadowoleniem kazał mi brać leki i dużo odpoczywać.
Od dwóch wizyty nic nie mówi, nic nie komentuje, wzruszył ramionami jak tydzień temu mówiłam o tym ze mnie bardzo mocno blizna piecze i mrowi. Nawet jej nie zmierzył. W sumie to nie wiem jak jest.

Kasiula jesteśmy z Tobą! Daj znać co i jak! Taaa specjalność naszych lekarzy albo nastraszą czarnowidztwem albo nic nie mówią i bądź mądry :/

Kasiulka trzymaj się! Może jeszcze się uda nie urodzić... Trzymam kciuki, żeby dziecko jeszcze chwilę posiedziało w brzuchu.

Kasiulaa, trzymajcie się

Trzymaj się, Kasiula!!! Trzymamy kciuki!

Podczas badania *

Podczas krwawienia zaczęło się lać... Zostaje w szpitalu :( lekarz nic nie powiedział o co chodzi, mąż pojechał po rzeczy do szpitala bo nawet nic ze sobą nie wzięłam :/

Kasiulaaa trzymam kciuki aby to jeszcze nie był poród ale... jakoś ten śluz z krwią kojarzy mi się z czopem co odchodzi przed porodem.

Hej, ja się melduję z IP na klinicznej. Rano pojawiła się dużą ilość śluzu z krwią, wprawdzie był to jednorazowy epizod Ale wolałam przyjechać i sprawdzić. Czekam na lekarza bo wszyscy robią cc ale generalnie jak przyjechałam to byłam tutaj samiutka, teraz pojawiły się 2 panie, jedna na planowe przyjęcie a druga jest umówiona z lekarzem na wizytę.

Ja wyprawkę mam prawie całą. Jeszcze tylko wanienka i materacy do przewijania a tak to już raczej wsio. Ubranka wyprane, tylko jeszcze kilka muszę wyprasować.
Za ok. 2,5tyg. Odstawiam d*phaston i luteine i muszę być gotowa na ewentualny poród. Pessar zdejmujemy za ok. 5 tyg. ale jak zaczną się skurcze, a ostatnio są częste to mogę szybciej zacząć rodzic. Także na dniach zamierzam już spakować torbę bo jestem trochę jak cykajaca bomba :D

Czyli świąteczno- sylwestrowe dzieci się już urodziły :) Teraz jeszcze walentynkowy boom i można iść rodzić w spokoju ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Info z ostatniej środy z Zaspy: koleżanka urodziła, nie odesłali, jest zadowolona :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No bez przesady, jest jeszcze sporo czasu:)

Mam wrażenie, że jestem bardziej wyluzowana przy drugim ;-) A poza tym chodząc do pracy do zeszłego tygodnia, i tak już padałam na nos o 23 :-) Tak, że czas start :-)

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...