Mamy listopadowo-grudniowe 2017 cz. 3

Link do poprzednich wątków:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-Listopadowe-2017-t733006,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-t747941,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-cz-2-t756824,1,16.html

Terminy:
05.11 - Adg2014
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber

06.01.2017 - vita47
skomentuj popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mówisz :-)? Też myślę o Zaspie najcieplej. Odrzucałam Wojewódzki, ale "moja" doula mówi, że się tam sporo pozmieniało na plus. W grudniu może nie odeślą do Elbląga czy Tczewa ;-) Chociaż nie wiem, może tam i fajnie jest :-)

Moniczka - ja w drugiej ciąży, niby wszystko wiem, a wczoraj się zastanawiałam czy jechać na IP czy to normalne - każda ciąża inna :P
Co do wózka się nie wypowiem, nie znam :)
A;e fakt odbieranie wózka i inne zakupy ciążowe sa super :D

Ja chcę rodzić tylko i wyłącznie na Zaspie!! :D tak jak 4 lata temu :D

O, to te przyjemności ciążowe - odbieranie wózka :-) Już się nie mogę doczekać :-) Ja myślę tym razem o Tako. A gdzie chciałybyście rodzić?

Koniecznie muszę mu wspomnieć :) ale uspokoiłaś mnie ta wiadomością trochę :)
Dziś idziemy z mężem odebrać wózek :-) Maxi Cosi Mura 4 Plus któraś z was miała? ? :-)

Moliczka, to mogą być skurcze przepowiadające. Jak będziesz na wizycie to wspomnij o tym lekarzowi.

Okropna pogoda:( nic mi się nie chce.
Dobrze, że muszę córkę ze szkoły odebrać o 13.30 bo chyba z łóżka bym nie wyszła.

Ja za tydzień mam wizytę i się wszystko okaże :-)
Dziewczyny czy wy też miewacie bóle macicy takie pulsacyjne ? Wszystko w ciąży jest dla mnie nowością i zachodzę w głowę czy to normalne? Czy tak ma być?

Zuzia z wagą 2900 w 56 pływała:) mój mąż musiał mi dowieźć do szpitala ciuszki dla wcześniaków (kilka sztuk kupiłam w lumpku). Te ciuszki dla wcześniaków zostawiłam Zuzi do zabawy jako ubranka dla lalek.

Wiecie jak to z babami w ciąży jest ;P Synek na tym samym etapie ważył ok 1140g a tu taki okruszek - ja wiem rośnie najwięcej i tak na koniec ciąży, więc może jeszcze brata prześcignąć (oby nie max niech ma tyle co brat :P) no i Synek urodził się 4300g więc.... Czyżbym miała kupić więcej ubranek 56? :P na razie mam jeden kaftanik do szpitala kupiony i kilka po Starszaku (mimo 4300 i tak przez miesiac prawie 56 nosił :P)

Na wizycie tydzień temu, mój synek ważył 840 g a był to przełom 26 i 27 tygodnia. Moje córki rodziły się z wagą 2900 i 2940, może i Twoje dzieciątko będzie drobne. Nie ma co się stresować na zapas.

Ja nie pomogę, niw orientuje się w normach i nie porównuje. Słucham lekarza, jeśli mówi, ze jest ok to znaczy, ze jest ok. U mnie 29t2d i wczoraj było 1202 g. To jest termin wg OM ale ciąża jest nieco młodsza i wg usg od początku jest ok 1-1.5 tygodnia do tylu.

Moja ponoć waży niecałe 800 g, a termin porodu na 9 grudnia. Lekarz podczas ostatniej wizyty nie widział w tym nic niepokojącego...

Ej Dziewczyny co to za cisza??!!
Zaczęłam się zastanawiać czy 988g to nie za mało jak na 27tydzień ciąży - prześledziłam dzieciaczki znajomych w tym okresie wszystkie już kg i więcej...

Inne tematy z forum

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Przeprowadzka- jaka firma? (46 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...