Mamy listopadowo-grudniowe 2017 cz. 4

Link do poprzednich wątków:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-Listopadowe-2017-t733006,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-t747941,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-cz-2-t756824,1,16.html
https://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-cz-3-t766664,1,16.html

Terminy:
05.11 - Adg2014
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber

06.01.2017 - vita47
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moniczka.1 nie martw się jak zaczniesz pić od 36tygodnia to nie przyśpieszy ;)

Kasiula nadal trzymam w kciuki i czekam na info co i jak!

Ja już ostatnią partię swoich po Synku ubranek poprałam, 20stego Mąż od koleżanki przywiezie po Jej córce typowo dziewczęce (my Im po Synku typowo chłopięce a Oni nam po Córce dziewczęce :P), czeka mnie popranie nowej pościeli dla Córeczki :) No i zakupy w drogerii już mam w koszyku, muszę zamówić ;P no i największe mnie czeka czyli popranie pieluch i wkładek (Synek się odpieluchował daaawno, więc trzeba odświeżyć pieluszki), no i muszę złożyć zamówienie w aptece ;P ale mam jeszcze trochę czasu :D
Młoda się obróciła i jest znów główką w dół - ciekawe czy już na stałe :) No i czekam na literki, tzn zamówiłam literki z imionami dla Synka i Córeczki takie do powieszenia na ścianę :D już się nie mogę doczekać na aukcji wyglądały obłędnie :D A w niedzielę jedziemy do ikei po materacyk, a przy okazji oświetlenie do dziecięcego pokoju, wieszaki na pranie (takie do skarpetek, ale ja je chcę z myślą o wkładkach do pieluch:P) i w końcu po tylu latach po szafkę na buty :P

Kejt, tak jest! :D

Kasiulaaa daj znać jak u Ciebie sytuacja.

Dzięki Mimi odpisałam :)
Agd czyli też jesteś w klubie pancernych szyjek?:)

Mimo no i super, będziesz miała już z głowy. A pochwal się swoją wyprawką :)

Anonim i dopiero teraz się ujawniasz ;). Ja jestem w połowie 37 tc i tez jeszcze nie jestem spakowana. Ale jakoś nie obawiam się szybszej akcji. Szyjka długa póki co, poprzednio mimo skurczy nie była chętna do rozwierania ;). Może dziś zrobię przegląd co mi zostało z poprzedniego porodu.

To na którego masz poród i gdzie planujesz rodzić?

Zaczęłam 38tydz. Byłam u lekarza dziś i powiedział: Justyna będziemy Ci znów poród wywoływać jak zawsze! :)u mnie żadnych boli skurczu wszystko pozamykane... Jeszcze się nie spakowalam. Mam tylko klapki:) znów mi będą gadac na oddziale ze sobie przyszłam poleżeć a nie rodzić,bo oxy dopiero 4 dawka podzialala

muszę pochwalic się, że zaczęłam porządne przygotowania na maluszka tzn. zakupy w aptece i w Rossmanie zrobione, teraz zabiorę się za pranie i układanie ubranek, pieluszek, kocyków i innych, tylko muszę wygospodarować miejsce na to wszystko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kejt - wysłałam Ci na maila zdjęcie kombinezonu

Dobrze wiedzieć :-) tylko martwi mnie ta informacja ze może poród przyspieszyć.....

Generalnie wzmacnia organizm i regularnie pita może skrócić poród, bo substancje w niej zawarte dobrze wpływają na efektywność skurczy.
Urban legend niesie, że może przyspieszyć poród, aczkolwiek ja ją piłam w pierwszej ciąży hektolitrami pod koniec i nic :)
Dodatkowo zakupiłam olej z wiesiołka -też działa wzmacniająco.

A ta herbata z liści malin ma jakieś cudowne właściwości?

Oj mój to od trzech tygodni głowa juz ku dołowi i dziś tez tak leżał :-) wygodnie mu tak

Przeszło mi jednak -potem się tylko Młoda kręciła przez 2h non stop- trochę mam wrażenie, że chce się obrócić ale nie ma miejsca za bardzo. Jakkolwiek chyba pójdę Twoim śladem Moliczko i spakuję jutro torbę w razie W.
Tymczasem wznoszę toast za Wasze zdrowie herbatką z liści malin :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właściwie dziś rozpoczelam 31 tydzień :-. Chce juz tulic synka :-)

Jejku dziewczyny trzymajcie te dzieciaczki jeszcze w tych brzucholach ☺ parę tygodni nam zostało :-) ale szybko zleci

Hejka :) Moliczka, to taki Ci się akuratny kawaler szykuje.
Mnie dzisiaj cały dzień męczą skurcze -są nieregularne i większość niebolesnych, ale jak nie przejdą do wieczora to się chyba wybiorę sprawdzić co i jak. Mam nadzieję, ze moja córa nie usłyszała o nowym samochodzie męża Kasiuli i nie pospieszy się, żeby go oglądać :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...