Mamy listopadowo-grudniowe 2017 cz. 4

Link do poprzednich wątków:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-Listopadowe-2017-t733006,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-t747941,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-cz-2-t756824,1,16.html
https://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-cz-3-t766664,1,16.html

Terminy:
05.11 - Adg2014
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber

06.01.2017 - vita47
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy listopadowo-grudniowe 2017 cz. 4

Ja mam Dady. Sprawdziły się u synka i teraz powtórzymy. Co do cc to też słyszałam że wojewódzki jest najmniej chętny. Ale jak już jestem zapisana na planowa cc to już chyba nie będą nic zmieniać i zrobią mi cc? Na zaspie chętniej robią cc Ale ponoć przy komplikacjach sn a nie omawiają się planowo. Jak Wasze nastroje? Bo mi został tydzień i chyba hormony mi szaleją. Jakieś dolki zaczynam łapać nie wiem czy to hormony czy stres przed tym co nastąpi... Oglądam jakiś film i rycze na rozne sytuację jakie tam są.... ;)

Ja kupiłam na Allegro karton 172 sztuki pampers baby dry 1, a potem rzeczywiście zobaczę, jak duża pupka się okaże ;-)

Wiesz Milia kupiłabym na początek paczkę rozm 1 i rozmiaru 2 - zobaczysz jakie duże będzie dziecko. Poza tym tak z doświadczenia prawie każdy, kto przychodzi w odwiedziny przynosi pieluchy więc nie ma co robić jakiś wielkich zapasów.

Jakie pampersy kupujecie na początek bo jest duży wybór.3-6 kg czy mniejsze ? Patrzyłam że są new Baby-dry i premium Care, dużo sztuk kupujecie na początek?

my póki co mamy pampersy pampers potem planuje dady aczkolwiek córka miała tzw królewską pupę i mogła tylko pampers

Ja też już torba spakowana :)obecnie 34tydz termin 19 lis ale mam iść już za 3 tyg niby .noi proszę tego mego syna by się obrócił bo tak bardzo się boję że masakra .Moze się spotkamy ja porodowce he

No ja doszłam do 2 palców po 3 pompach oksytocyny- brawo ja :) Ciekawe, czy teraz zafundują mi oksytocynę przed cięciem, wolałabym ni, ale z drugiej strony cesarka całkiem na zimno też do mnie nie przemawia. A może samo się zacznie akurat :)
Co do torby - spakuję się w przyszłym tyg, po wizycie u lekarza- to będzie końcówka 37 tygodnia. Ale wszystko mam w domu przygotowane, więc to kwestia 15 minut.

Mam termin od 1do 11stycznia, dziecko pewnie się w grudniu urodzi bo jest trochę większe, teraz jest 29tydzien ciąży, czy wiecie co trzeba spakować do szpitala na poród bo znalazłam listę na stronie Copernicus i dużo tego , na zaspie chyba takie same rzeczy trzeba mieć, kiedy będziecie pakować torbę albo od którego tygodnia macie spakowana ?

Dzięki Ci, Kejt, za pocieszenie :-) Odeszły mi w domu wody, tak w stylu amerykańskim, jak na filmie :-) Pojechałam do szpitala, a tam cisza, zero skurczy. Dostałam oxy, kilka godzin skurczy, a największe moje osiągnięcie, to rozwarcie na jeden palec... To zrobili cesarkę. Teraz na nic się nie nastawiam, oby był happy end po prostu. Ale jestem ciekawa, co taki organizm sobie wymyśli za drugim razem ;-) P.S. Moja mama miała trzy cesarki, chodziło chyba o jakieś anatomiczne powody, niestety już nie dopytam :-(

Hej. A my mamy juz zapakowane pieluszki z lidla :). No listopad zbliża się nieuchronnie i jestem ciekawa jak tam posypią się te dzieciaczki nam :-).
W ogóle to mam przeczucie ze urodzę tez przed terminem. Tym bardziej że moja szyjak macicy jest dość delikatna. I jestem w 32 tygodniu ciąży a lekarz mi kazał luteinę brać.

Ja na początek kupuje Happy 0 bo są mniejsze niż najmniejsze Pampersy i nie przeciekają tak łatwo (u nas będzie mały dzidziuś na 99%). Potem raczej pampersy bo sprawdziły się przy synu i boje się eksperymentować na córce.

U nas skończyło się malowanie salonu i powiem Wam, ze liczyłam na mniej sprzątania. Jednak przy szpachlowaniu sufitu trochę się zakurzylo (zwłaszcza kuchnia) wiec wszystko do umycia i wytarcia, każda pitolka :/. Ale dzięki temu trochę rzeczy udało się wywalić, umyć cześć okien etc także jestem zadowolona.

Zostały mi jeszcze 2 tyg., czuje się trochę lepiej jeśli chodzi o zmęczenie. Szyjka zamknięta i długa ale przepływy już słabsze wiec jeden gin ocenia, ze może być przed terminem chwile. Ja zreszta tez tak czuje. Chce jeszcze w przyszłym tygodniu doprowadzić wszystko do porządku i mogę rodzic :D.

Ciekawe co u Kasiuli, nic się nie odzywa, mam nadzieje ze wszystko w porządku.

Ja też chcę kupić na pierwszy rzut pampersy a potem pewnie się przerzucę na inne. Dady są ok ale pamiętam, że Zuzi też kupowałam te z Rossmana babydream.

Jarzynka, a miałaś pierwszy poród wywoływany czy sam się zaczął? Gdzieś czytałam, że przy drugim porodzie szyjka jest bardziej podatna na rozwieranie.
Na pocieszenie -moja mama 1 dziecko cc przez brak postępu w porodzie, drugie po 1,5 roku sn bez większych problemów.

Ja poszłam w pampersy Pampersy (jedynki na dzień dobry, na Allegro mają bardzo fajne ceny), a potem może faktycznie przerzucimy się na Dadę. A tak apropos cc, to słyszałyscie o takim przypadku, że ktoś miał cc przez brak rozwarcia, a przy drugim porodzie było rozwarcie i udało się sn?

Cześć! Ja mam termin na początek roku, ale Wasza grupa jest zdecydowanie bardziej aktywna, więc chciałabym podpytać przy okazji o kilka rzeczy :)
2,5 roku temu miałam CC (kręgosłup) w innym mieście, bo nie mieszkałam tutaj wtedy. Teraz mam te same wskazania do CC, ale zupełnie nie mam rozeznania w którym szpitalu w Trojmiescie mogę liczyć na planowe CC. Poradzicie coś?

Dziobus, mam 1 opakowanie pampers premium care 1, bo mi jakimś cudem zostały po synku:) I karton zielonych pampków 2 - kupionych na jakieś mega promocji w lidlu jakiś czas temu. A jak się skończą to pewnie dady z biedry.

Ze wskazań mam niewspolmiernosc główki do wchodu. Wiem że w wojewódzkim uwielbiają wywoływać porodu nawet jak się się na skierowanie na cc. Lekarz który prowadzi mi ciaze z zaspy powiedział że rozetnie mnie na dyżurze w nocy by mieć że mną spokoj:) Powiedział również ze dla ciężarnej najgorsze co może być to podłączyć kroplowke i wywoływać poród.

Dziewczyny a jakie pieluchy kupujecie? Albo już kupiłyście?

No a mi położna że ma zaspie bo tam lubią cc a w wojewódzkim że nie ciekawe

Ciekawe jak to jest. Mój lekarz który pracuje na zaspie powiedział że Zaspa nie robi planowych cc. Jedynie gdyby była akcja porodowa to w moim przypadku by zrobili. Od razu kierował mnie do wojewodzkiego. Inna Polozna też mi to potwierdziła. I tam też się zapisałam. Zapisy są pn-pt 10.30-13.30. Dodatkowo musiałam czekać Pół godz na lekarke by przyszła z oddziału. Zrobili wywiad, zobaczyli skierowanie i zapisali.

Inne tematy z forum

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??