Mamy listopadowo-grudniowe 2017 cz. 4

Link do poprzednich wątków:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-Listopadowe-2017-t733006,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-t747941,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-cz-2-t756824,1,16.html
https://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-cz-3-t766664,1,16.html

Terminy:
05.11 - Adg2014
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber

06.01.2017 - vita47
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Just a z jakich powodów masz cc?

Mam mieć planowaną cc 30.10 na zaspie. Chyba że przyjadę z tak zaawansowaną akcja ze nie zdarza. Ale na tą chwilę nie mam ani skurczy ani nic bólów .... termin mam na 26.10inny lekarz wyliczył 5.11...Tylko

Kamada a powiedz pojechałaś normalnie tam na izbę przyjęć że skierwaniem i co lekarz normalnie ciebie przyjął?

Trzymamy :-)

Już Mam termin planowanej cc w wojewódzkim. Mam się zjawić w szpitalu 30.10 na czczo i na drugi dzień będzie cc. Mam nadzieję że wszystko się uda na czas :) Trzymajcie kciuki :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja dziś wykonałam milowy krok i zadzwoniłam do położnej :) w przyszłym tyg się spotkamy wypełnić te wszystkie papierki.
Teraz jeszcze tylko fryzjer jutro, we wtorek sesja z brzuszkiem, coby mieć chociaż 1 ładne zdjęcie w ciąży i w środę po wizycie u lekarza już w sumie idę leżeć brzuchem do góry ;) i czekać na poród.
Próbowałam córkę trochę namówić do przekręcenia się, ale jedyne co mi się udało osiągnąć, to to, że ma głowę z lewej a nie z prawej strony moich żeber -także totalny fail :) Także zapowiada się, że Święto Niepodległości w tym roku spędzimy już we 4 :)

Ja ogólnie mam wrażenie, że i tak najwięcej zależy na jaką położną się trafi... i mam nadzieję, że tym razem będzie jakaś sympatyczna babka :). U mnie jeszcze terminowo 2.5 tyg, szybko ten czas zleciał... za szybko, bo w sumie fajnie jest być w ciąży, a ja kolejną już raczej się nie pokuszę :D.

Doula mnie zachęca, żeby plan brać, bo np. na Zaspie czytają :-) I że wojewódzki może być lepszy w mojej sytuacji (pierwsze cc, oxy i brak rozwarcia), bo nie podłączają cały czas do ktg i nie każą cały czas leżeć - tak jak bywa na Zaspie przy niektórych zmianach. Ale że po porodzie opieka na Zaspie lepsza. Sama nie wiem, gdzie ostatecznie uderzyć. Rzucę monetą czy coś ;-)

Tercia, ja ma zupełne inne wrażenia z Wojewódzkiego, jeżeli chodzi o wywoływanie porodu - 3 lata temu trafiłam tam we wtorek i do piątku, kiedy samoistnie zaczęły odchodzić mi wody właściwie nic nie robili -1 próbę oksy miałam.

Ja również miałam plan porodu na Zaspie i pomimo, że na porodówkę trafiłam z pełnym rozwarciem to położna i tak przeczytała mój plan (pomimo, że większości punktów nie można było już spełnić :)). Pamiętam jak pytała co robiłam by można było chronić krocze.
Teraz również mam przygotowany plan porodu, w zasadzie powieliłam to co miałam za pierwszym razem.

Ja jestem zdecydowana na Zaspę lub Kliniczną i mam nadzieję, że nie będzie jakiś dzikich tłumów i mnie przymną. Wojewódzki cały czas mnie odstrasza naciskiem na wywoływanie porodów poprzez jakieś baloniki itp itd. Na Zaspie przy 1 porodzie (tydzień po terminie) nawet nie było nacisku na podanie oxy, poczekałam sobie 1 dzień i wszystko naturalnie się rozkręciło.

Ja miałam plan porodu na Zaspie był omawiany punkt po punkcie kilka rzeczy zmieniło się w trakcie ale przynajmniej położna wiedziała na czym mi zależy, jeśli na coś nie mogła sie zgodzić to też wyjaśniała dlaczego. Polecam zrobić w domu.
Jestem z mam majowych, zazdroszcze że wy już tuż, tuż :)

Dziubuś ja tak miałąm, ale nadal mnie boli jak kichnę, chcę się przekręcić z boku na bok, położyć na tej bolącej stronie lub jak wysiadam z auta (od strony pasażera). Mi pomógł magnez :)

Wyczytałam gdzieś że dziecko ma więcej miejsca żeby się przekręcić kiedy mama jest na czworakach ☺ więc może tego warto spróbować ☺

No to dobra wiadomość z tymi położnymi z wojewódzkiego, bo pewnie tam trafię.
Ja już niechce czekać... już jestem zniecierpliwiona tym czekaniem

A ja się wyłamię i powiem Wam, że w ogóle mi się do porodu nie spieszy- wszelkie dolegliwości mu ustąpiły i delektuje się ciszą i spokojem w domu i tym, że mogę się zdrzemnąć w środku dnia. Następne takie leniuchowanie dopiero na emeryturze pewnie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć dziewczyny.
Ja dzisiaj wyprałam ostatnią partię ubranek i jutro będę prasować.
Planu porodu nie biorę.
Od 2 tygodni bolą mnie żebra bo młody się rozpycha. Ale wczoraj jakoś niefortunnie kichnęłam i chyba coś sobie naciągnęłam, bo żebra z boku i tyłu tak mnie bolą, że ledwo się mogę ruszać. Któraś z dziewczyn miała podobnie tylko od kaszlu z tego co pamiętam. Jejku ja też już bym chciała urodzić.

Wiki2010 z doświadczenia wiem, że z planem porodu jest tak, że wymyslasz go na chłodno, a podczas porodu o nim zapominasz, ból przysłania Ci wszystko, wszystko Ci przeszkadza, denerwuje. np chcesz rodzić w wodzie a w trakcie akcji porodowej nienawidzisz wody :P Ale stworzyć sobie plan możesz ;P

Witam wszystkie mamy. Jesteśmy nowi i mamy z synkiem termin na 17.12. Planuje rodzić na Zaspie. Mam do was pytanie. Czy są wśród was mamy które może zabierają ze sobą do szpitala plan porodu ??Pozdrawiam Was

My już wszystko mamy heh torba spakowana,wyprane i poprasowane :)

Ja też już bym chciała listopad i codziennie gadam do małego by się przekręcił sobowtórem główka w dół....:( w wojewódzkim ogólnie są super położę bo pracują u mojego giń w laboratorium ale nieznam po imionach.

Inne tematy z forum

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...