Mamy listopadowo- grudniowe 2017 cz.5

Terminy:
05.11 - Adg2014
07.11 - Kamada
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber
31.12 - Karola
06.01.2017 - vita47
Jeżeli o kimś zapomniałam to przepraszam wpiszcie się ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kasiu wielkie gratki!!

Kasiu - gratulacje! To Twój pierwszy poród? Ja też chcę na Zaspie, przychylam się do pytania Dziobusi :-) Dora - ja mam Zuzę Kołacz-Kordzińską, slyszałam też dobre opinie o Karolinie Karpowicz i Kalinie Nowogórskiej. Jak coś, to warto się wcześniej zakręcić, bo chyba wszystkie doule rezerwują sobie dla danej rodzącej dwa tygodnie przed i po terminie porodu.

Kasia, gratuluję!
Ja też chcę rodzić na Zaspie. Napisz proszę jak tam jest teraz. Rodziłam tam 7 lat temu.
No proszę dziewczyny ale się rozkręciły porody:)))))

Na stronie Fundacji Rodzić po Ludzku jest fajny kreator planu porodu :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kejt gratulacje!
I ja również już tulę moją dziewczynkę :) urodziłam SN (no dla mnie to wyczyn co niemiara!), na Zaspie o 3.30. Mała waży 3460 i jest cudowna! Ja na drugiej glukozie bo mi od nocy słabo. Opieka super, polecam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kejt wielkie gratulacje ! odpoczywaj póki możesz :-)
ja robię dzisiaj pranie ciuszków i becika dla synusia - mam nadzieję że to już ostatnie pranie dla maluszka i trochę prasuje. pozdrawiam Was :)

Planu porodu też nie mam, nawet nie wiem co by tam wpisać. Chyba tylko życzenie, by wszystko poszło dobrze :)

Gratulacje Kejt!!! Piękny wynik :):):)
Ja zgagę na razie mam rzadko (33 tc), mąż łysy - zatem coś może być z tym zabobonem :)

Co do douli - to się zastanawiam. Partner będzie, ale i tak myslimy o pomocy z zew. Mozecie kogoś polecić albo stronę gdzie szukać :)

Ja mam zgage potworną no i na usg widać że syn owłosiony :P wogole to jestem zarabista.... Pomyliłam daty i na ktg i zdjęcie pessara miałam być wczoraj.....

Ja też małpeczkę ;-) Gratulacje, Kejt!!! Tak czytając, jak się rozpakowujecie, jeszcze częściejnwprawdzam, czy mi wody nie odchodzą, hehe.

Kurcze, mi się dzisiaj na oczy rzuciło. Nie wiem jak to zrobiłam ale przeczytałam, że Kejt zgagi nie miała.
Teraz przeczytałam jeszcze raz i widzę, że potwierdza. Kurka, ja to chyba jakąś małpkę urodzę:)

Kejt gratuluję!!!! No ciut większa od mojego Starszaka (4300g i 60cm) :D
Kasiula - wcale trudno sn by nie było :D
Co do zabobonu włosów i zgagi - jak masz zgage masz włochate dziecko :P

Kejt gratulacje! Faktycznie kawał babki z Twojej córci :) rodzic SN byłoby ciężko :) niestety ta waga z usg to różnie wypada i jest to czasem mocno orientacyjne.
Dochodz do siebie i mam nadzieję że cz prędzej dostaniesz córcię do rąk :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kejt, gratuluję:) Trzeba przyznać, że kawał dziewczyny:)
Piszesz o zabobonie... tzn, że Ty zgagi nie miałaś?

Hej, my juz po:-) Basia urodzila sie o 9.20. Jest ogromna 4400 i 62 cm, nie spodziewalam sie, bo na usg tydz temu bylo 3,6 kg. Po raz kolejny potierdzam zabobon o zgadze i wlosach- ma mega czupryne
Na razie jej nie dostalam, ma male.problemy z saturacja i dostaje tlen. Mam nadzieje, ze niedlugo mi ja przyniosa.
Samo cc super, znowu nic nie czulam . Jeszcze leze, troche czuje rane, ale bardziej skurcze macicy- jest ok.Niestety ktos mnie minimalnie wyprzedzil i nie mam jedynki, trudno.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Just gratuluję maleństwa :)
A Tobie Kejt życzę powodzenia i już zazdroszczę że będziesz miała maluszka po drugiej stronie brzucha :)
Ja dziś ściągam pessar... Strasznie się cieszę bo mały w brzuchu od paru dni strasznie szaleje, obija się o szyjke co powoduje okropny ból :( i mam cichą nadzieję że po wyjęciu te bóle choć trochę się złagodzą. Zastanawiam się tylko jak szybko od wyjęcia trafię na porodowke. Moi rodzice nastawili się że w weekend będą dziadkami :)
Ja się czuję fatalnie, ta końcówka mnie wykańcza, jakaś słaba jestem i mogłabym spać na okrągło. Nie wiem czy to kwestia pogody czy może organizm próbuje wyspać się na zapas.
Macie plany porodu? Ja nie napisałam...i się zastanawiam czy warto.

Ja mam wizytę u gina w środę i dziwne wrażenie że nie będzie mi dane na niej być :P no ale zobaczymy :)
na 13 ide do internisty po receptę na szczepionkę na wzw b dla Młodej :) - tak samo zrobiłam ze Starszakiem wziełąm od lekarza ogólnego receptę i zamówiłam w szpitalnej aptece, jak Synek się urodził Mąż poszedł z recepta odebrać szczepionkę by jak najkrótsza drogę przeszłą bez lodówki :)
Dla zainteresowanych na zaspie szczepią (ta za friko) euvaxem :)

Kejt, trzymam kciuki:) Ja też Ci zazdroszczę.
W przyszły piątek, mam wizytę u swojej ginekolog i będę miała pobierany wymaz na paciorkowca.
Kurcze został mi jeszcze miesiąc do terminu a brzuch mam taki bardzo napięty i duży. Mam wrażenie, że mój synek nie ma tam już miejsca a tak naprawdę jeszcze będzie przybierał.

Kejt to juz dzis będzie tulić Maleństwo - super!! Ale Ci zazdroszczę!! Ja się juz doczekać nie mogę :(

Cześć Mimi -to super. Dotrzymaj do końca tygodnia i możesz śmiało rodzić :)
Co do ilości CC w naszym kraju to mam taką teorię, że gdyby więcej kobiet mogło rodzić w wygodnych dla siebie pozycjach, także w II fazie i ze znieczuleniem to byłoby ich znacznie mniej. A tak KTG na stałe, oksytocynka, dziecko się nie chce wstawić, spadek tętna, stół. I jedyna słuszna pozycja do parcia na leżąco.
Ja zaraz spadam do szpitala -przyspieszyli mi termin cięcia na dzisiaj, mam nadzieję, że w miarę rano się uda.
Miłego dnia Dziewczyny!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...