Mamy listopadowo- grudniowe 2017 cz.5

Terminy:
05.11 - Adg2014
07.11 - Kamada
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber
31.12 - Karola
06.01.2017 - vita47
Jeżeli o kimś zapomniałam to przepraszam wpiszcie się ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moliczks.1 to Twoje pierwsze? Ja w poprzedniej ciąży bałam się że nie zauważę ;) miałam wywoływany poród po 2dniach pobytu, wiec praktycznie nadal nie mam doświadczenia w niespodziewanej akcji porodowej, ale powiem tak, jak poczujesz to od razu będziesz wiedzieć że to już ;)
Jak odejdą Ci wody (nie mówię o sączeniu) też będziesz wiedziała że to to ;)

Trzymaj się just. Wszystko pójdzie szybko i gładko :-). Po mnie widać tylko ze przytyłam w brzuchu... i wszyscy mi mówią ze gdyby nie brzuch to nie widać różnicy sprzed ciąży..... nie wiem czy to zły czy dobry objaw.
Hmmm dziewczyny co mają już dzidziusia, jak rozpoznam ze poród to już to? Na razie żadnych objawów bóli...tylko w okolicach pochwy czuje czasami takie rozciąganie a już 35 tydzień hmmm

Skierowanie mam :) Powodzenia i trzymam kciuki!

Najlepiej miec skierowanie od swojego gina o przyjęcie do szpitala... na cc zapisują w ich kalendarzu jakby co. Dziś byłam na 8 od 18 mam pić tylko wodę. Podpisałam papiery ze nie zgadzam się na sn. Dam znać pooo

Dzięki Just :) Bo już myślałam, że sobie przyjadę w dzień zabiegu rano wyspana i zadowolona, ale nie ma tak dobrze.
I co najpierw Ci mówią, że Twój przypadek może się skończyć zgonem a potem namawiają na sn? No rzeczywiście, pędzę, lecę.

Taka mają procedurę pobrali badania mimo ze moje były z piątku to brali nowe... no i namawiają na siły natury kategorycznie mówię im nie. Tylko cc

Mój ulubieniec :) Pamiętam, że położne też go "uwielbiały".Widzę, że jeszcze mu się żart wyostrzył od lipca 2014. O tyle dobrze, że ma paskudny charakter, ale się zna na swojej pracy.
A powiedz mi Just - przyjęli Cię dzień przed CC z jakiegoś szczególnego powodu, czy taką mają procedurę?

Taaa łysy dla mnie to on Stary ;) niski T.T

Taa heheszki na patologii w Wojewódzkim nadal na wysokim poziomie. Wiesz co Just, na Twoim miejscu poprosiłabym pana doktora o nazwisko i napisała oficjalną skargę. A to nie czasem taki w średnim wieku, łysawy?

Co za idiota?! Jak tak można? Ręce opadają

Powinny być jakieś kary dla lekarzy za takie idiotyczne teksty. Ciekawe, czy swojej żonie albo córce by tak powiedział.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co za dury lekarz! Każde dziecko jest inne, kazda ciaza u tej samej kobiety z tym samym ojcem!! Co do obarczenia, ja przez to badanie USG I trymestru przyzwyczaiłam sie do tego nieowijania w bawełnę przez lekarzy.

Postraszyli mnie ze mój przypadek jest obarczony zgonem....powiedzieć kobiecie na parę h przed rozwiązaniem o zgonach,że mogę umrzeć itp. A najlepszy tekst to taki pyta mnie lekarz ile wazylo poprzednie dziecko mówię że prawie 4kg a on na to to chyba po innym ojcu bo teraz waga Pani dziecka to 2700

Just, ale super jutro zobaczysz swoje maleństwo.

Kejt, bardzo. Mam tak wysoko brzuch, że siedzenie jest wręcz niemożliwe. Wczoraj miałam wykłady od 8 do 14 i ledwo dałam radę. Moje dziecię strasznie się wierci, widocznie jest mu bardzo niewygodnie jak matka przyjmuje pozycję siedzącą. Dzisiaj zajęcia mam od 11 do 21 ale idę dopiero na 15.

Just powodzenia :) Mam nadzieję, że się miniemy i będziesz już w domku zanim ja pójdę na swoją cesarkę :)
Kasiulaa ja też świętuję 25.11 :)
Też macie już tak dosyć bycia w ciąży?

Zuzia jest raczej spokojnym i grzecznym dzieckiem, choć czasami rogi pokaże ale to chyba jak każdy. Zuza jak siedziała u mnie w brzuchu to była spokojna a Franek to na bank będzie niezłe ziółko:P Jest dużo bardziej aktywny niż jego siostra.

Powodzenia, Just!

Nie wiem, czy to ma znaczenie (znaki zodiaku i takie tam), ale jak się chowa Zuzia z początku grudnia :-)? Spokojna? Moja Starszaczka jest z końca marca (Baranek) i jest jazda bez trzymanki ;-)

Ja jestem z maja ale moja Zuzia 2.12. kończy 7 lat. Bardzo czeka na brata ale jeszcze bardziej chciałaby abym była na jej urodzinach.

Inne tematy z forum

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

Drewniany plac zabaw dla dzieci? (45 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym zrobić Nikosiowi plac zabaw w ogrodzie.Drewniany,wiadomo jakis domek ze...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...