Mamy listopadowo- grudniowe 2017 cz.5

Terminy:
05.11 - Adg2014
07.11 - Kamada
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber
31.12 - Karola
06.01.2017 - vita47
Jeżeli o kimś zapomniałam to przepraszam wpiszcie się ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gratulacje, Kochana!!!

Kasiulaa, gratulacje! Trzymam kciuki za jak najszybszy powrot do domu :-)

Kasiulaaa, gratuluję:)))

Hej!
Meldujemy się z klinicznej, tylko tak na szybko. W nocy z wt na sr odeszły mi wody, i 29.11 o nad ranem urodził się Mateuszek :) 3700g i 57 cm. Poród poszedł bardzo szybko.
Ze mną wszystko ok, ale mały ma podwyższone crp więc cały czas jesteśmy w szpitalu. Wkurzam się bo zasaxzepili małego bez jakichkolwiek badań... A tutaj na sali zgadało się że wszystkie maluchy są przed szczepieniam bo przecież najpierw robi się crp... Mamy też lekka zoltaczke ale bilirubina jest niska.
Jakby co to chwilowo na porodowce ponoć wszystko zajęte ale poporodowy jest pusty - ja za to jak przyjechałam to na porodowce byłam sama a na poporodowy zajęłam ostatnie wolne łóżko.
Pozdrawiamy mocno! Nie mam czasu chwilowo nadrabiać zaległości w postach więc Gratulacje dla wszystkich co się w między czasie rozpakowaly i powodzenia tym przed :) odezwiemy się jak znajdziemy jakąś wolniejsze chwilę..... Mateusz jest baaardzo absorbujacy :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem po wizycie u swojej ginekolog i mój synek waży już 3900. Szczerze mówiąc jestem w szoku, bo dziewczyny moje rodziły się z wagą 2900 i 2700... Ale prawdopodobnie to sprawka acardu i clexanu. Dr powiedziała, że opuszek palca może włożyć ale od drugiej strony jeszcze wszystko trzyma. Trochę mi pogmerała przy szyjce macicy, wiec mam nadzieję, że coś się zacznie dziać a jak nie to będę dzisiaj molestować mojego męża:P Zuza cały czas marudzi, że Franek ma się jutro urodzić bo taki chce prezent na urodziny. Oj, żeby to było takie proste.

Chusta, piłka, potem nosidełko - dobrzy to sojusznicy przy bólu egzystencji niemowlaka :-) Dzięki za pocieszenie :-) Nie mam jakiegoś strasznego parcia (podwójne znaczenie, hehe) na sn. Moja mama miała trzy cesarki i byla genialna mamą :-) Jak już na coś mam parcie, to na to, żeby niekoniecznie spędzić w szpitalu święta i żeby długo nie męczyli. Może to przez zbliżający się termin tak mi entuzjazm opada ;-)

Jarzynka, no co Ty - będzie dobrze. Moja osobista rodzicielka ze mną przebujała się do 43 tygodnia i cieli ją na zimno bo zero akcji, a 1,5 roku później tak jej położna wymasowała szyjkę na Zaspie, że moja siostra prawie sama wyskoczyła :)
A tak szczerze, moja druga CC była na tyle rewelacyjna, że w ogóle nie mam poczucia straty, że nie rodziłam sn -a bardzo chciałam.
Tymczasem zamówiłam przed chwilą chustę, bo mi już plecy wysiadają od podskakiwania na piłce z tym moim prawie 5 kilowym klocem. Ale dobrze, że znalazłam chociaż jeden sposób na jej problemy brzuszkowe i ogólne mendzenie ostatnimi dniami.

Chyba łapię jakiegoś doła. Poczytałam sobie o braku rozwarcia - nawet nie wiedziałam, że ma to śliczną nazwę dystocji szyjkowej - i marne są szanse, że się paskudnica rozewrze tym razem. A w szpitalu nie będzie zmiłuj. Oxy i czekaj se kobieto na cud. Wchodzę sobie na fejsbukowe forum mam grudniowych i tam kilka dziewczyn ma umówione cesarki w innych miastach bo właśnie są po jednej cc z uwagi na brak rozwarcia. Kocham Gdańsk :-) Ech.

Następnym razem dam znać:)

Ale fajnie, właśnie :-) Mogłam Ci moją Małą podesłać ;-)

Te pierniczki to tylko dlatego, że Zuza jest chora i musiałam wymyślić jej jakieś zajecie.

Ja mam zamiar się w nim kąpać ;-) Moliczka, obczaj to: http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/Gdy-minal-termin-porodu.html

Łykać :) A to co ewentualnie zostanie można zużyć do twarzy- świetnie nawilża :)

Od jutra z mężem zaczynamy 3x s ;-). A olejek z wiesiołka jak stosować ? ☺

Tak, wszystko na "s" niby pomaga :-) Żebym to ja wiedziała, co sprawiło, że mi wody odeszły ostatnim razem ;-) Jutro kupuję olejek z wiesiołka i te liście malin :-)))

No dziś jest bardziej ruchliwy niż wczoraj. Nie potrzebnie się martwiłam. Za to obniża się coraz bardziej bo prawa pachwina daje mi się we znaki ☺ oby chciał wyjść przed świętami

Jarzynko, obawiam się, że to bardziej od dyżurującego lekarza zależy niż konkretnego szpitala -tak patrząc po moim dwukrotnym pobycie w Wojewódzkim, co dyżur to inne podejście.
Ale, ale,Ty tam schody, seks i spacery uskuteczniaj a nie czarne myśli o przenoszeniu ;)

Zalezy od dziecka, mi mówili ze jak 10razy na dobę da znac ze jest to styka (jak zgłaszałam ze się nie rusza), ale np u koleżanki ciąża dzień do przodu od mojej, to nawet dzis daje Jej popalić kopie ile,sie da ;)
My do jutra niestety mamy przedłużony pobyt, Młodej crp co prawda spadło, ale jeszcze powyżej normy, jutro rano powtórzą badanie i jak spadnie to do domu :D mam nadzieje ze juz na wadze nie spadnie ;)

Moliczka, pewnie ma już mniej miejsca na fikanie, ale faktycznie na IP zawsze możesz podjechać. Dziobus, podziwiam Cię za te pierniczki! Moja Starszaczka pali się, żeby je robić (a raczej dekorować od razu najlepiej), ale chyba poproszę, żeby w tym roku robiła je z ciocią, bo chyba nie wystoję tyle :-( A słuchajcie, może to głupie pytanie - gdzie najbardziej przeciągaliby po terminie? Doula mówiła, że balonik lubią zakładać w wojewódzkim, ponoć od razu oxy na Zaspie. Wiem, że jeszcze mam tydzień do terminu, ale wolę się nastawić na szpital, gdzie nie będą w razie czego czekali do 42 czy 43 tc :-(

Moliczko, moja dwójka pod koniec ciąży była duużo mniej ruchliwa. No i wiadomo -zawsze, jeżeli czujesz, że coś może być nie tak, to naprzód marsz na IP.

Inne tematy z forum

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

Pytanie o wynajem (32 odpowiedzi)

Mam pytanie jesli wynajmuje mieszkanie rodzinie a umowę najmu podpisze tylko 1 osoba. To gdzie...

Tabletki do zmywarki. (71 odpowiedzi)

Własnie zamontowali mi w kuchni zmywareczke,chce kupic tabletki do mycia ale jest tak duzy...