Mamy listopadowo- grudniowe 2017 cz.5

Terminy:
05.11 - Adg2014
07.11 - Kamada
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber
31.12 - Karola
06.01.2017 - vita47
Jeżeli o kimś zapomniałam to przepraszam wpiszcie się ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziobus dzięki za słowa otuchy ☺

Moliczka, mój jak w ciągu dnia jest mniej rychliwy to późnym wieczorem dokazuje.

Słoneczko, jaki balonik? Rany pierwszy raz słyszę o czymś takim.
Ja wczoraj z moją Zuzią, robiłyśmy pierniczki. Spędziłyśmy w kuchni 4 godziny. Tak mnie strasznie później krzyż bolał, że myślałam, że umrę. Wczoraj piekłyśmy a dzisiaj będziemy zrobić.

Hej dziewczyny czy wasze maleństwa tez są /były pod koniec mniej ruchliwe ? Mam wrażenie ze mały od wczoraj mniej się rusza tzn ja mniej go czuje. A może on zbiera siły na poród hmmm jak było u was ?

Zależy na kogo trafisz :/ jedni lekarze na sile czekają na skurcze, inni wsadzają baloniki (byla na patologii dziewczyna 42tydz i Ją balonikiem męczyli, zamiast zrobić próbę oxy:/), albo wstrzymują do 43!! tyg z cc by podejmować kolejne próby oxy, a nie idzie (byla na patologii taka dziewczyna!!). Zatem zalezy od lekarza który podejmie decyzje :/

Dziobuś, oby Twoje słowa były prorocze :-) Już się zaczęłam rozglądać za olejkiem z wiesiołka i liśćmi malin :-))) Fryzjer powiedział dzisiaj mojej siostrze, że ponoć teraz nie czekają z ewentualnym wywoływaniem dwóch tygodni po terminie, tylko tydzień. Ciekawe, czy to prawda :-)

Ja dzisiaj znowu byłam sprawdzić przepływy i są ok. W piątek mam taką normalną wizytę z ważeniem, mierzeniem i sprawdzaniem szyjki.

Jarzynka, spokojnie do terminu masz jeszcze trochę czasu. 1,5 tygodnia to bardzo dużo czasu i wiele się może wydarzyć. 7 lat temu miałam wizytę u ginekologa 1.12 ok.18 godziny i lekarka powiedziała, że nic nie wskazuje na rychły poród. Zuzię urodziłam 2.12 o godz. 7.15. Jarzynka, tak więc, spokojnie bez nerwów, nie ma co się denerwować.

Po dzisiejszej wizycie u gina dostałam czarnych myśli, że przenoszę i święta spędzę w szpitalu. Szyjka ani myśli zmięknąć, cisza w eterze. Po ilu dniach od terminu można się zgłosić na ip, jeśli nic się nie dzieje? Mój zastępczy gin twierdzi, że po tygodniu.

Niestety, ja leze na oddziale poporodowym c, czyli starej patologii przerobionej na poporodowy ;) ale i tak mam szczęście ze w ogóle miejsce dostałam ;)

Sloneczko - gratulacje! Widać porody na Zaspie mają to do siebie, że są ekspresowe :D, więc te które jeszcze są w 2 paku niech się zastanawią gdzie chcą rodzić ;)). Udało się Tobie dostać łóżko na nowym pododdziale położniczym (tym luksusowym z łazienkami w sali :))?
Z miejscami na porodówce to loteria, jak ja rodziłam nad ranem to były pustki i jak rozmawialiśmy z położną, że spokój jest to odpowiedziała, że wieczorem to był poród za porodem.

Dziewczyny dzięki za rady :). Odstawiłam małemu wit. D na 2 dni by zobaczyć jaki ma wpływ i czekam :)

A ja Wam życzę Dziewczyny, żeby każda z Was trafiła na najlepszą zmianę położnych i lekarzy ever i wtedy obojętnie gdzie urodzicie :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też mam taką preferowaną kolejność, jak Dziobus :-)))

Słoneczko gratuluję! Ja mam urodziny 04.12 i też po cichu liczę na prezent ;) termin mam na 14.12 ale ginekolog wczoraj powiedział ze mały już w kanale rodnym pcha sie powoli na świat

Słoneczko, mam nadzieję, że jak u mnie się zacznie to znajdzie się dla mnie miejsce na Zaspie. Klinicznej wcale nie biorę pod uwagę. Może Redłowo ewentualnie Wojewódzki.

Bo wiecie sytuacja w szpitalu zmienia sie w momencie :) to gra w ruletkę :) znajoma bula na ip o 9 odesłali Ja, przyjechała o 16 i juz miejsce na patologii bylo :) tak samo jest z,pozostalymi oddziałami :) wiec Glowa do góry, edzie dobrze!! :)
U znajomej na sali w odwiedzinach byla dziewczyna która tydz wczesniej wyszła po porodzie z Kopernika i sobie mega chwalila ze nr na patologii robili wszystko pacjentkom codziennie badania i usg a nie tan jak tu raz w tyg...

Dziewczyny dziękuję!!:)
Wiem tez jeszcze ze w wojewódzkim noz być latwiej:)
NP w weekend z Pt na sob na zaspie 12 porodów w wojewódzkim 1
Z sob na niedziele tu 18porodow a w woj 2
Chyba ze przez niedzielne odsyłanie na zaspę nikt nie jedzie to wtedy moze być łatwiej.
Mam nadzieje ze jak przyjdzie co do czego dostaniecie sie do tego szpitala który chcecie!!

Słoneczko -mega gratulacje :) Niech się Córa zdrowo chowa i szybkiego powrotu do domku.

Ale megaprezent urodzinowy, gratulacje, Słoneczko! Mówisz, że jednak gęsto na Zaspie? Kurcze :-( Ja jutro mam ostatniś wizytę u gina, ciekawe, czy mi ktg w końcu zrobią, bo albo gabinety zajęte albo maszyna się popsuła :-(
Tercia, jeszcze mi się przypomniało, że przerabialiśmy espumisany, dicoflory, delicole, wszystko. Do dziś nie wiem, czy coś podziałało, czy czas zrobił swoje. Mała ogólnie płakała non stop, spała tylko na rękach, wózek był wrogiem. I znowu nie wiem, czy to o brzuszek chodziło, czy o ból istnienia :-) Z czasem się poprawiło :-)

Tercia, moja Karolina była uczuleniowcem strasznym i w zasadzie tylko 2 tygodnie ją karmiłam piersią. Strasznie ulewała oraz brzuszek ją bolał i najpierw była na Bebilonie Pepti a potem na Nutramigenie. Z kolei Zuzię karmiłam piersią 13 miesiący.

Inne tematy z forum

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...