Mamy listopadowo- grudniowe 2017 cz.5

Terminy:
05.11 - Adg2014
07.11 - Kamada
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber
31.12 - Karola
06.01.2017 - vita47
Jeżeli o kimś zapomniałam to przepraszam wpiszcie się ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kejt, dzięki za odpowiedź! A w którym tygodniu ciąży miałaś kwalifikację? Nie chcę iść za wcześnie, ale też nie chcę się tam ładować w święta :)

Jarzynka ja osiedle Świrskiego:)

Do jutra czekam na decyzje czy cc czy jak :(od piątku tu jestem a w weekend nic się niedzieje bardzo dużo babeczek tu jest na patologi i nawet wczoraj trojaczki sie urodziły i uwaga każde po prawie 2 kg:)jedzenie jak to w szpitalach ale polozne tu są poprostu super:)

Olala, w Wojewodzkim kwalifikacje sa od pon do pt bodajze od 10.30 do 14.30 - musialabys sprawdzic dokladnie. Idziesz za izbe przyjec do gabinetu kolposkopii.
W moim przypadku wystarczylo samo skierowanie.
Po wyznaczeniu terminu dzien wczesniej bylam na czczo na badaniach krwi i usg, a kolejnego dnia rano juz na zabieg.

Słoneczko mi rownież smakowało jedzenie na Zaspie, jak zobaczyłam buraczki na ciepło to prawie skakałam z radości ;) i chleb biały był zawsze świeżutki, mniam. Wszystko zjadalam i bardzo sobie chwaliłam to ze nic nie muszę podgrzewać itp itd.

Spoko, tak bylo wczoraj wieczorem, teraz moze być jedna wielka pustka ;)
Musze Wam powiedziec ze od piątku, odkąd tu jestem, nie mam zgagi :D tzn cos tam czasami ale leciutkie to, nie warte uwagi ;)
I zdecydowanie wszystko zalezy od podejścia pacjentki, jak obserwuje podejscie niektórych do pielęgniarek... Ech...
Co do jedzenia, jestem póki co po jednym dniu i chleb jest przepyszny aż mam ochotę zapytać gdzie sie w niego zaopatrują, porcje sa wystarczające od posiłku do posiłku, fakt same potrawy sa delikatne i lekkostrawne, ale to nie Hilton ;) ja wczoraj nic nie podjadalam pomiędzy, wszystko zjadłam i uważam ze bylo smacznie i calkiem sporo (lubię jeść a po obiedzie jak przyszla kolacja to bylam nadal pelna i kolacja poczekała na później) :) ale są tu pacjentki które cale nietknięte jedzenia wrzucają do śmieci, a lodówkę wypełnioną mają na Full :/ sąsiadka z lozka obok ma cukrzyce i ma dodatki, więcej chleba, masla, jakies warzywa, do obiadu maślankę czy jogurt :)

Słoneczko nie strasz bo ja chcę rodzić na Zaspie albo trzymaj dla mnie miejsce. No ja w końcu się spakowałam i jutro mogę jechać rodzić

Darthfox, to jak już się rozpakuję to możemy się umówić na spacer. Oczywiście po tym okresie werandowania itp.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja na Zaspie sobie urlopuje ;)
Nawet gdyby kapali to i tak swoich kosmetyków ani ręczników brać,nie trzeba ;)
Nie wiedziałam ze nie kąpią, ale zamierzalam mówić by nie kąpali, maź płodowa to najlepszy kosmetyk wszechczasów :) konkretnie w tym momencie porodowka pelna rodzących, ale np patologia ma wolne miejsca :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czyli nie brać ręcznika kąpielowego dla maluszka?

Dziobus - my też z Moreny ;) Mnie pytali na Klinicznej o kąpanie, ale zwyczajnie nie chciałam. Poza tym ja też używałam tylko kremu do pupy dla młodego :)

Słoneczko, Beata - powodzenia! Słoneczko - gdzie zakotwiczyłaś? Beata - to jesteśmy sąsiadkami ;-) Ja Ujeścisko - Jeleniogórska.

Dziewczyny, chciałam podpytać te z Was które miały niedawno planowe CC, jakie trzeba mieć dokumenty, żeby się umówić?
Ja jestem już po jednym CC z powodu przepukliny kręgosłupa, mam zaświadczenie od ortopedy, że teraz poród też powinien się odbyć drogą CC. Zaświadczenie wystawił mi w 6. miesiącu ciazy, bo pod względem ortopedycznym już się nic nie zmieni.
Czy to wystarczy? (oprócz tego oczywiście karta ciazy i wyniki badań wezmę).
W którym tygodniu ciazy polecacie się wybrać na kwalifikację? Mam termin na 8 stycznia, wcześniej okres świąteczno-noworoczny...

Zgadza sie, maluszek pozostaje w mazi plodowej zeby wchlonelo sie jak najwiecej substancji odzywczych. Dopierow jakos w 4 dobie jest pielegnacja chusteczkami, a pierwsza kapiel dopiero w domu.

To teraz już w żadnym szpitalu nie kąpią dzieciaczków? Słyszałam o tym ale jakoś nie mogę w to uwierzyć:P

Ja wzięłam tylko krem do pupy. Młodej nie kąpali, a o pielęgnacje oczu i pępka dbały położnej.

Dziewczyny a dla dzieci jakie kosmetyki brałyście do szpitala?

My też odpoczywamy wczoraj na klinicznej i w poniedziałek dopiero sie coś dowiemy leżymy już do końca tylko czy SN czy cc w weekend to strasznie pusto tu....Jarzynka ja zakoniczyn:)

Słoneczko wiem co czujesz, ja też mega za Synkiem tęskniłam -ale tak jak mówisz, zdrowie córy najważniejsze. No weekend, to taki martwy czas w szpitalu. W zeszłym tyg przez to, że był dodatkowo 11 listopada, nikt z oddziału nie wyszedł o czasie. Za to w poniedziałek 8 wypisów na 20 miejsc :)
Mam nadzieję, że kilka dni i będziecie już w komplecie.

No mnie zostawiają i to prawdopodobnie do konca już :/ dzis sobota, w weekend mało sie dzieje, mało decyzji, dopiero w poniedziałek będzie sie więcej dziac :/ nie wypuszcza mnie zanim nie urodzę, teraz strach, za mało wód, a tak non stop spr co sie dzieje, 3ktg dziennie, co 3godz ręczny detektor tętna, wiec gdyby cos,miało sie dziac szybka akcja będzie - mimo ze smutno mi ze tak niespodziewanie Starszaka zostawiłam, i ze troche mnie nie będzie, to najwazniejsze zdrowie Młodej :)

Dziewczyny, cudne dzieci macie.
Słoneczko, daj znać co tam u Was.
Ja od 7 lat mieszkam na dzielnicy Piecki-Migowo.

Inne tematy z forum

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?