Mamy listopadowo- grudniowe 2017 cz.5

Terminy:
05.11 - Adg2014
07.11 - Kamada
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber
31.12 - Karola
06.01.2017 - vita47
Jeżeli o kimś zapomniałam to przepraszam wpiszcie się ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tercia - moja położna to Mariola Groth, nr znajedziesz w internecie. Tylko nie wiem, czy dojeżdża gdzieś dalej, na pewno Pruszcz i okolice.
Słoneczko -trzymam kciuki, daj znać co i jak. W którym szpitalu jesteś?
AGD - moja Buba śpi mniej więcej od 24 do 5,30- 6 rano. W dzień też potrafi ciurkiem 3,5-4h przespać. Trochę marudna jest wieczorami ,wtedy nasz Starszak jest trochę zazdrosny i też dokazuje a pozatym spoko. Oby tak dalej.
Dziewczyny, wiecie może gdzie stacjonarnie kupię butelki MAM, te antykolkowe samosterylizujące? Są w Smyku albo jakiś hiperze?

Trzymaj się Słoneczko i daj znać po obchodzie!

Kejt moja Basia tez pięknie przybiera, niestety bonusów w stylu przesypianie nocy nie ma ale i tak ładnie śpi. W nocy co 2-4h się budzi, w dzień tez ma maratony 2-4h ale zwykle wieczorem. Wczoraj zasnęła przed 17 a obudziła się koło 21 ;)

No i wylądowałam w szpitalu... Natchnelo mnie czy ta ilość wód nie jest wynikiem sączenia, gdy myślałam ze popuściłam. Wiec wybrałam sie na ip skoro weekend i te de. Pielegniarka z dziennej zmiany mnie na caly glos na cale ip wyśmiała"Pani sie wydaje ze wody jej sie sączą", ale bo chciałam to mnie zarejestrowala, podpiela pod ktg, na szczęście o 19byla zmiana i juz mile pielęgniarki, dr wzięła mnie do badania, stwierdziła ze wody mi sie nie sacza, zrobila usg i ilość wód jest wg niej niska i ze chce mnie zostawic na obserwacji. I zostalam, nie wiem ani na ile i co dalej :/ jutro się dowiem, moze, na porannym obchodzie. Aaaa i to co od nocy wt/sr mnie meczy to główka Ali tak nisko w kanale ze dr miała problem z dokładnym badaniem usg.

A jest któraś z Was z okolic Gdańska Południe (Chełm, Ujeścisko, Zakoniczyn)?

Kejt podaj prosze namiary na położna, bo znajoma szuka a ja swojej nie polecam :/

Mimi gratulacje:-) Szybkiego powrotu do domku.
U nas byla dzisiaj polozna 1 raz, jestem mega zadowolona z wyboru tym razem.
Baska, elegancko na wadze przybiera, a w bonusie praktycznie przespala dzisiaj noc, bo karmienie wypadlo kolo polnocy i o 5.30.
Naprawde, kazdemu zycze takich poczatkow znajomosci jak nasze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem po wizycie. Młody ma się dobrze i waży 3200. Przez 3 tygodnie przybrał 900 gr a ja nic. Co jest dziwne, bo mam wrażenie, że jestem coraz większa. To pewnie, przez ten rosnący brzuch. Teraz mam się pojawiać u ginekologa co tydzień aby sprawdzać przepływy bo 1,5 tygodnia temu odstawiłam acard. Clexan mam odstawić jak będę czuła, że poród się zbliża. A i Franek ma czuprynę, więc ta zgaga ma prawo mnie męczyć. Ładna dzisiaj pogoda, miłego dzionka Wam życzę mamuśki:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mimi gratulacje :) witamy po drugiej stronie brzucha :)
Kasiulaaa to ja jestem z Twoich okolic, tj Przymorze :) jakbyście sie kiedyś wybierały na spacer nad morze to tez sie pisze :)

Mimi gratulacje!
Szybko wracacie do domu :)

Mimi, super!

Mimo gratulacje! :)

Dziękujemy wszystkim :)) Adg- zaczęliśmy oczywiście w poniedziałek ;)
Kasiulaaa trzymaj kciuki to może jutro zwolnię łóżko, albo (mam nadzieję) najpóźniej w sobotę. :)

Mimi, gratuluję narodzin synka:)

Cześć! 15 listopada urodził się nasz synek, jest trochę wcześniakiem i wzięli go do inkubatora, urodziłam na Klinicznej i jestem zadowolona, przy porodzie poprosiłam o gaz rozweselajacy - może trochę łagodzi ból ale ja nic się nie posmialam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja chciałam w grudniu, ale już mi za ciężko :/ i nawet godzę się na skorpiona :D

Ja mam termin na początek grudnia ale z chęcią rozpakuję się wcześniej:P Jarzynka całkiem możliwe, że się spotkamy.

Moja spała w dzień tylko u mnie na rękach, budziła się przy próbie włożenia do łóżeczka ;-) I szczerze nienawidziła wózka. Poproszę teraz o egzemplarz mniej wymagający, dziękuję :-) Skoro chcecie rodzić już teraz zaraz, to która idzie ze mną w grudniu na Zaspę ;-)?

Moja żadna z dziewczyn nie chciała spać w dzień, jeśli już to też tylko na spacerze. Franek też się raczej zapowiada na żwawe dziecko.

No ja teraz musiałam sie bardzo zmobilizować by wyjść ;) ogólnie jak jest dziecko to chcąc nie chcąc sily sie pojawiają ;) to jak z jedzeniem dla mojego Starszaka, chce mi się czy nie, ja musze codziennie to jedzenie robic. ;)
No i uczę Wan i sobie śpiących dzieci, tzn mój Starszak do 1,5roku w ogóle nie spal w dzień, tzn na spacerze tak, ale tez nie przez caly czas trwania spaceru ;) i wiecie czego "żałuję" bycia uparta w postanowieniu ze sama musze wszystko i misi być super i na blysk. Dzis bym i w ogóle teraz zmieniłam troche podejscie, jesli poproszę (czy przyjmę bp moja Mama non stop proponowala pomoc) albo przyjmę pomoc to wcale nie oznacza ze jestem zla zona i matka :)

Oj Dziobus dokładnie tak! Mi z tą mobilizacja idzie baaaardzo kiepsko :( i nie wiem jak to będzie jak się dziecko pojawi...mam nadzieję że jakoś nabiore siły do działania. Ja tak zdziadziałam jak było ryzyko urodzenia wczesniaka i wtedy każdy mi truł że mam leżeć, odpoczywać i nic nie robić i tak popadłam w to lenistwo :/

Inne tematy z forum

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?