Mamy listopadowo- grudniowe 2017 cz.5

Terminy:
05.11 - Adg2014
07.11 - Kamada
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber
31.12 - Karola
06.01.2017 - vita47
Jeżeli o kimś zapomniałam to przepraszam wpiszcie się ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Słoneczko, do szpitala na Zaspę to Ty bliziutko masz:)
Ja też nie mam siły i najlepiej to bym cały dzień w betach przeleżała.
Ale staram się mobilizować jakoś do działania.

Kurcze to ja 3 przystanki ale w drugą stronę :D nie wiem skąd Ty masz tyle siły, ja wyjdę na godzinę do sklepu z mężem i wracam wykończona :p
ja się zbieram i idę z psem na spacer bo już mi żyć nie daje :D

Kasiulaa a kto wie ;) mój przystanek tramwajowy to "Jana Pawła II" :) czyli też 3 przystanki :D
Dotarłam do domu - idę się legnąć bo za godz znów wychodzę :D

Dziewczynki, sprobujcie wody aloesowej na zgage, mi mega na koncowce pomagala.
AGD ja tez mam wrazenie, ze z cora w porownaniu z synem meeega luzik i kazdeu zycze takiego dziecka jak moje.
Co do szpitalnego menu, to musze powiedziec, ze w Wojewodzkim troche sie poprawilo i w sumie nie mozna narzekac.
Bylismy dzisiaj na sesji noworodkowej i juz sie nie moge doczekac efektow.:-)
A jutro planuje jakies werandowanie/ krotki spacer, bo sama juz mam ochote sie przewietrzyc.

Słoneczko to my chyba mieszkamy dość blisko siebie :) ja do Alfy mam 3 przystanki tramwajem ale na piechotę to z 20-25 minut :)
Ja mam takiego lenia że całymi dniami oglądam tv... Na nic nie mam siły i jestem mega zrezygnowana bo też już bym chciała rodzić :(

Czy Wan tez se tak nudzi? Przez to ze wczoraj rano miałam ta akcje,myślałam ze będę rodzic i wszystko na zaś przygotowałam i sie nudze, poszłam piechota do alfy i Auchana (wszystko juz zaliczyłam) teraz wracam i zalicze jeszcze biedre i nadal się nudze, z rana kupiłam co trzeba, obiady porobione, pranie porobione, czysto (jak na mieszkanie z 4latkiem) i mi się nudzi ;) chyba się rzuce na kolana szoroqac podłogi ;)

Jedzenie szpitalne to jedzenie szpitalne :P na patologii była z tym masakra...tzn. Obiady były ok, ale śniadanie i kolacje to kosmos. Ale od czego jest mąż, rodzina i przyjaciele którzy donoszą co trzeba :p

Ja dziś w nocy myślałam że będzie trzeba ruszac do szpitala, ale jakoś wszystkie bóle po czasie się wyciszyły i chyba całe szczęście skoro na klinicznej dużo kobietek jest.

Adg z tą jesienna pora to nigdy nie wiadomo jak będzie :) ja w sumie nie mam nic takiego jesiennego tylko już się bardziej na zimę nastawiłam :p

Darthfox daj znać kiedy łóżko zwolnisz to ja chętnie na nie wskoczę :D

Darthfox gratulacje!!!
Chyba jesteś z dyżuru z 13-stego? ;). Potwierdzam, że opieka całkiem spoko. Mi w sumie jedzenie smakowało - wiadomo, że to nie restauracja ale na początku się nawet najadałam tymi porcjami, dopiero po kilku dniach karmienia apetyt wzrósł i podjadałam biszkopty ;).

Dziewczyny, czekamy na następne! I trzymam kciuki, żeby Wam poszło lekko, łatwo i przyjemnie :).

My dzisiaj zaliczyłyśmy drugi dzień werandowania. Kombinezon 2x za duży, czapka za cienka - tak się przygotowałam do jesiennej pory ;D. Mała je sporo, zastoje spokojnie rozpracowuje i dobrze przybiera. Trzymam kciuki żeby wasze maluszki też były bezproblemowe (nie to, żeby moja była całkiem ale w porównaniu do starszego to jest luzik).

Co do wagi, przybrałam ok. 13-14 kg i 10 kg spadło praktycznie od razu (tzn. ważyłam się dopiero wczoraj pierwszy raz, czyli niecałe 2 tyg. po porodzie). Także się nie martwcie. Resztę dopracuje się na spacerach ;).

Gratulacje dla kolejnej Mamusi!! :D

Dziubuś rozumiem co czujesz, ja zaczynam popadać w renioholizm :/ jak wypije o łyka wody więcej to zgaga mnie pali jakbym denaturat wypila i go" oddala" ;) późno sie zgaga pojawila ale jest extremalnie gorzej niż przy Starszaku :/
Poczytalam dzis dokladnie co gin popisal i wyszlo ze mam AFI 5,5 tych wód polodowych, czyli nawet mniej niż u Ciebie Just. No zobaczymy co będzie dalej. Mój gin mówi ze mam się niemarteic bo im bliżej konca tym mniej wód, wiec staram sie narazie spokojnie do tego podejść :)

Ja bardzo bym chciała urodzić, bo mam już serdecznie dosyć tego wysoko osadzonego brzucha. Skóra pod biustem strasznie mnie boli, choć używam oliwki i balsamu. Zgaga i ten kwas od kilku dni są do tego stopnia, że mam wymioty rano i wieczorem. Dobra to sobie ponarzekałam z rana i może dzisiaj dzień będzie lepszy.

Darthfox, gratulacje!!!

Darthfox, gratulacje! Blisko terminu się udało :-) Gucio super! A, Kejt, kumam, masz mój podziw za odciąganie!

Oooo Darthfox moje gratulacje :-) Kawał chłopa.
Jarzynko, no właśnie w tym problem, ze nie karmie, tylko odciagam i laktator tam nie dochodzi. Wujek google polecil ibuprom i szalwie w malych ilosciach i jest nieco lepiej.
Moja Baska niestety na piers sie juz wypiela. Wiec ja sie tez nie spinam, ile moge, tyle sciagam, mam nadzieje, ze dzieki temu uda nam sie ochronic ja przed przedszkolnymi syfami.

Dzięki :) Po CC standardowo jakby mi tramwaj po brzuchu przejechał, wiadomo. Z tego, co wiem to w poniedziałek miałam farta, że się udało ;) Na drugi dzień wszystkie z pooperacyjnej musiałysmy czekać prawie do wieczora, żeby się dla nas miejsce na położnictwie znalazło.
Opieka na porodówce super, teraz na położnictwie położne też pomocne. Tylko to szpitalne jedzenie takie jak zawsze :/ Ale to nie dla jedzenia się tu rodzi ;)

Darthfox wielkie gratulacje! Kawał malucha Ci się urodził :) Jak się czujecie? Na klinicznej duże oblężenie? Jak opieka?

Dobry wieczór, piszę z Klinicznej. ;)
Melduję, że poród zakończył się wydobycinami 14.11 o 00.05. Na świat przyszedł Gucio o słusznej wadze 3930, 56cm :)
Jak macie jakieś pytania odnośnie Klinicznej to jestem na bieżąco :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kejt, ja jeszcze nie chcę ;-) Mi na zastoje pod pachami pomagała pozycja spod pachy właśnie, ta bokserska ;-)

Dziobus, 5 dni szpitalnej diety czyni cuda :-)
A tak na serio to wszystkie kg mialam doslownie w brzuchu, sama mloda, lozysko i wody plodowe to juz dyszka lekko była.

U mnie chwilowo akcja odwołana - szyjka zamknięta ;) Mloda ma juz 3060g :) jedynie poziom wód dr się nie podoba, bo blisko dolnej granicy normy, ale narazie mamy sie nie martwic, nadal w normie :) za tys kolejna wizyta :)
P.s. Nie żebym chciała sie w kolejkę wbić, ale kurde jak juz pól dnia w garach stałam to mogłabym urodzić :D i to ze nadal zamknieta nie oznacza ze za kilka godz nie będzie pelnego rozwarcia - no nie ;)

Kejt, Ty lepiej napisz mi tu szybko jak w tak krótkim czasie pozbyłaś się 12 kg?

Inne tematy z forum

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...