Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *4*

Zakładam nowy wątek, bo tamten się rozrósł :)

1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011
4. monmie 06.03.2011
5. Basia7 08.03.2011
6. ulka26 09.03.2011 SYN! :)
7. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :)
8. nacia173 12.03.2011
9. walerka 18.03.2011
10.Madzik 19.03.2011
11. nati 01.04.2011
12. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!!
13. kasiek01 09.04.2011
14. enjoy 10.04.2011
15. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
16. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!!
17. Manieczka0 18.04.2011
18. paskudka 22.04.2011- Córeczka
19. Adziabu 22.04.2011
20. Janka2 29.04.2011
21. Mała Me 30.04.2011
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *4*

mąż się napalił na 3 kołowego Quinny Speedi, ale zakup nie wyszedł i teraz daje mi wolną rękę.
Ja już sama nie wiem, czy 3 kołowiec to dobry wybór...
Dylemat to oczywiście podjazdy i stabliność.
A Wy jak sądzicie?

a ja zawsze myslalam ze wozkowe szalenstwo to domena facetow bo to taka namiastka samochodu, tez sie prowadzi.

dzis usg, nie wytrzymam chyba do 15, dobrze ze pracuje to mam nadzieje czas szybko zleci.

Witajcie!
Dawno mnie tutaj nie było, witam wszystkie nowe mamusie i gratuluję kolejnych córeczek i synków!
Walerka mój mały okazał się ok.10 dni młodszy, więc bez wielkich obaw, ale lekarz nakazał odpoczynek.
Teraz jestem z powrotem w pracy i męka na nowo ;)
Widzę, że morenowe koleżanki się szykują! :):):)
Już układam sobie trasy na spacery wózkowe ;)
Szaleję też za wózkami, aż mąż się śmieje hihi
pozdrowionka!

Basia gratuluje drugiej coreczki!
Dopisz swoja kruszyne do listy bo my tu skrzetne rozrachunki prowadzimy ;))

Martus dokladnie te nasze warunki ja w sumie nie daleko moreny mieszkam i napewno musi byc to wozek terenowy;))
Ja to sie jeszcze zaliczam do mamus zimowych hiihihi

Walerka, dzięki za szczegółową prezentację atutów wózka:)ja jestem jeszcze kompletnie zielona, a jak pomysle o błocie, naszych morenowych pagorkach...stad pytanie o ta roznicę:) czyli kolezanki wiosenne juz powaznie sie zabieraja za rozgladanie za wozkami?

Witajcie!
nie bywam tu za często, bo swoją drugą ciążę mniej przeżywam, niż pierwszą. Mam już córeczkę Darię, kóra 6 grudnia skończy roczek, a w piątek dowiedzieliśmy się na USG, że drugie dzieciątko w brzuszku to też będzie córeczka.
pozdrawiam wszystkie Ciężarówki

Ja jeszcze sama nic nie kupiłam jakos nie moge nic wypatrzyć :P Ale mam zamiar w sobote na zakupach poszalec, chce wydatki na raty rozłożyc i w każdym miesiącu coś kupić żeby na koniec tylko najpotrzebniejsze kupić. No i ten wózek nie sądziłam że to taka ciężka decyzja z tym wyborem jak samochód :P

hej

ale sie dzis rozpisałyscie:):):)Abdziabu wracaj szybko do zdrówka!!!
Monmi my niedosc, że mamy podobne terminy wizyt to jeszcze podobny termin porodu hehe i podejrzenie na dziewczynke:):)

ten sklep w Gdańsku na jaskowej to AKPOL:
http://www.akpol.com.pl/cms.php?id_cms=9

jak sie potwierdzi,że bedziemy mieli dziewczynke to odkupuje od kuzynki wozek maxi cosi mura4..tylko foteliki do tego wozka sa dosc drogie no trzeba jeszcze kupic podstawe, ktora chyba kosztuje 700zl...wiec jeszcze nie wiem co z tym fotelikiem...

dzis była u mnie kuzynka z dwiema corciami: 5letnia i 1,5 roczna...nadzwyczaj spokojne dzieciaki:)wybrałyśmy się m.in do H&M i nie znajac jeszcze plci dziecka nie moglam sie oprzec i kupilam taki sliczny dresik z tygryskiem:)kolor uniwersalny..nie moge sie napatrzec:):):)w sumie to moj pierwszy zakup:)

ja tak samo używane ponad wszystko;) to samo tyczy się ciuszków tym bardziej że maluszek nie zniszczy ubranka leżąc w wózeczku:)teraz mam trochę ułatwione zadanie bo rzeczy po córci są w kartonach popakowane i czekają albo na drugie albo na wyprzedaż jeżeli będzie chłopak :)
No i jeszcze korcą mnie pieluchy wielorazowe ;)

ja jestem fanka uzywanych z wielu powodow. taniej, i tak sie potem przesiade na maklarena spacerowke, moze bede potrzebowla podwojny, no i wszystkie mamy ktore znam szalaly z pierwszym dzieckiem a potem powiedzialy ze kupowalyby uzuwane gdyby mialy jeszcze raz decydowac. jestem uczulona na bezpieczenstwo wiec nie kupilabym fotelika do samochodu od nieznanej osoby bo nie wiem czy byl wypadek i definitywnie nowy materac ale lozeczko juz mi nie robi roznicy.
co do ciuchow to body nowe ale wszystko co idzie na body i nie jest przy ciele - uzywane.
my duzo dostaniemy od szwagra wiec sie bardzo ciesze

Dzięki :) staramy sie szybko wracać do tego zdrówka bo w domu zwariować idzie:) Niestety córcia coś z przedszkola przywlekła do tego doprawiliśmy się pewnie w przychodni no i gardło, gorączka, zatoki zawalone.
Za to oglądam właśnie wózki i padło na ..mountain buggy swift lub urban jungle ale najchętniej używane tylko ze u nas brak :) musiałabym z Anglii ściagnąć bo tam używane na e-bayu są , phil&ted's z coconem, britax b-smart 3 kołowy ...wózkoholiczka ;)

Adziabu a co wam sie przytrafilo?
Zycze szybkiego powrotu do zdrowka.

Hejka :) melduję sie w nowym wątku my niestety na antybiotyku i szpital w domu :(
Co do wózków największy wybór chyba w Mama i Ja w Gdańsku ...co do Gdyni to Mapu na Hutniczej
http://www.mapu.com.pl/
Vitalia w Gdyni
http://vitaliagdynia.istore.pl/pl/wozki-i-akcesoria
Bobowózki Gdynia
http://www.bobowozki.com.pl/kontakt.php
szczerze powiedziawszy to nie wiem jak teraz sklep wygląda tzn czy maja duzo wózków wystawionych bo wątpię żeby były wszystkie ze strony internetowej.

Nacia ja widzialm coneco na zywo i jest fajny,xlander wydaje mi sie troszke bogatszy ale co za tym idzie drozszy a w sumie to samo.
Sonia masz racje ze jezeli planuje sie wiecej dzieci to warto nowy kupic.Przy mojej 1 corci tez myslalm nad zostawieniem wozka tylko ze miejsca dla niego zabraklo i muialam sie go pozbyc no i po 2 to juz 5lat minelo wiec taki troche nie modny by byl.

Ja się chyba wybiore do mama i ja zobaczyć te wózki na żywo a potem zamówie z allegro to chyba taniej wyjdzie. Najpierw myślałam o używanym ale my chcemy mieć więcej niż jedno dziecko to chyba lepiej kupić nowy na dłużej starczy :)

Monmie no właśnie dla mnie wszystkie sa podobne i zastanawiam sie dobrze że do marca troche jeszcze czasu to zdązymy coś wybrać a co sądzisz o tym wozku ceneco ja narazie tylko na allegro oglądam a tako jumpera widziałam na zywo a reszte nie. A dziś dostałam pełna siatke ciuszkow ;)) zaraz pójde powybierac najlepsze :))A powinnam sie skupić na nauce a to cięzko mi ostatnio idzie ;( mysle tylko o ubrankach, wozkach itp .

Witam ponownie

Ja kupuje wozek od znajomej w bdb stanie coneco v3 z poczatku bylam przekonana ze to xllander ale one sa bardzo podobne.Za polowe ceny,tak nowe wozki w mama i ja sa bardzo drogie.
Natomiast co do plci to chcialabym poznac wkoncu bo juz od 2wizyt moj gin probuje to zlokalizowac:)

Dziękuję za dopisanie do listy, w przyszłym tygodniu, 16 listopada mam wizytę u lekarza, jestem ciekawa czy będzie już coś widać - jaka płeć, tylko sama nie wiem czy aby na pewno chcę to wiedzieć! Mam pewne wątpliwości, czy nie lepiej myśleć, że to jest nasze ukochane dzieciątko, a nie synek czy córeczka. Z jednej strony fajnie byłoby mieć niespodziankę, ale z drugiej ta ludzka ciekawość...

Witam w nowym wątlku. Też sie chetnie dowiem gdzie można obejrzeć wózki najlepiej w Gdyni zaczeliśmy z mężem już sie rozglądać i cieżko nam coś wybrać wiekszość które mamy wypatrzone są prawie takie same tylko cenami sie różnią :P A są to tako jumper, x lander xa, ceneco. Narazie faworyt to x lander ale wolałabym chyba coś tańszego nie chcemy zbyt dużo kasy wydać. A macie jakies swoje typy??

Inne tematy z forum

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

księgowa?? czy warto? (45 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...