Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

Zapraszam do nowego

1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:)
4. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))
5. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
6. ulka26 09.03.2011 SYN! :)
7. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :)
8. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
9. KasiaKoziołek 12.03.2011
10. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
11. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś
12. Madzik 19.03.2011 -Córeczka ;D
13. nati 01.04.2011
14. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!!
15. Mlenia 02.04.2011
16. kasiek01 09.04.2011
17. tea18 09.04.2011
18. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
19. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
20. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
21. Manieczka0 18.04.2011
22. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
23. Adziabu 22.04.2011
24. Janka2 29.04.2011 - Córeczka :)
25. Mała Me 30.04.2011
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

Ulka - moja gin mówi, że nic się nie da z tym zrobić. Oszczędny tryb życia. No ale mój nie może już być bardziej oszczędny bo ciągle leżę. Zauważyłam, że jest lepiej od kiedy pilnuję spania i leżenia na lewym boku, a nogi trzymam między tą poduszką motherhood. Bardzo ją sobie chwalę i to jedyne co mi pomaga przy spojeniu.

Macie dziewczyny jakiś sprawdzony sposób na ból spojenia?Mnie też boli - szczególnie po prawej stronie i od jakichś 3 tyg już. Zapomniałam doktorka zapytać czy da się z tym coś zrobić.
Odliczam już czas do wyjścia z pracy, już nie mogę tu wysiedzieć!

Walerka - na pewnie wszystko będzie ok. Trzymam kciuki!

Ja bym chciała po śniadanku iść na glukozę, ale u mnie w laboratorium panują niestety zasady - na czczo.:( Musze jeszcze pogadać z gin - może ona ma inne zdanie...

bola cie wiazadla ktore sie rozciagaja i przygotowuja na porod wiec sie nie martw.
ja sie zalatwilam wczoraj, wzielismy jedzenie na wynos i sie zatruam nic powaznego ale sie niezle wystaraszylam jak obudzily mnie w nocy skurcze brzucha i nie wiedzialam co to jest,czy rodze czy co.
od teraz zadnego jedzenia na wynos.
ja dzis mam usg, mam nadzieje wszystko ok

Paskuddko - z tego co ja wiem, to my to coś co leci z piersi przed porodem tylko symbolicznie nazywamy siarą. Właściwa siara leci po porodzie, a to co leci teraz to jest tzw. mleko próbne czy tam mleko początkowe, przynajmniej tak mi mówiła znajoma położna.

A co do tego bólu - może boli Cię spojenie łonowe? Ja walczę z tym bólem już od jakiegoś czasu...

Ja mam badanie glukozy 19 grudnia i nie mam przychodzić na czczo tylko po moim normalnym sniadaniu. Tez byłam zdziwiona ale ide po sniadanku bez sniadania to było by ciezko. A mnie meczy od wczoraj katar i strasznie mi dzis gorąco nie wiem co jest boj esie że jakas choroba na mnie idzie ;(

Glukoza jeszcze przede mną. Uprzedziłam już małżonka, że jedzie ze mną, bo jak znam siebie, to będzie mi słabo. W ogóle- na czczo wyjść z domu teraz to masakra jest...

Zastanawiają mnie dwie rzeczy:
Praktycznie od 16 tc cieknie mi z brodawek czasem płyn. Czasem kilka kropel, w nocy nieraz mokre prześcieradło. No ale- siara podobnoż jest żółta, albo żółtawa, a to co mi leci jest lepkie, ale przezroczyste...
No i druga rzecz. Ostatnio, zwłaszcza pod wieczór boli mnie.. bardzo nisko, na środku.. ale nie brzuch, a tak jakby wyżej niż pochwa.. Lekarka badała szyjkę macicy i twierdzi, że wszystko jest ok. To co mnie, do jasnej anielki, tak boli? Może któraś z was ma tak samo?

No jasne Asia.K
Tak sobie można mówić, że dieta zła itp. Ale jak chodzi o dobro maluszka to nic się bardziej nie liczy!
Trzymam kciuki za wytrwałość! :)

Trzymam kciuki za dobre wyniki! Moje niestety nie są dobre i niestety od tygodnia jestem na diecie! Ale czego się nie robi dla kochanej córeczki :) Druga ciąża, druga córcia i druga dieta! Cóż tak bywa... Ale raz na jakiś czas mogę zjeść coś słodkiego :)

Od razu po wizycie zaczęłam szukać produktów z niskim indeksem glikemicznym i się przeraziłam, bo w taki mróz niczym bym się nie najadała ;)
Jem zatem dalej normalnie, mam nadzieję, że badanie wyjdzie ok...
i mi i Wam i nikt nie będzie musiał myśleć o diecie ;)
W końcu idą Święta...

Witajcie z rana :) Dzień dzisiaj o wiele przyjemniejszy :) I zdecydowanie lepszy stan dróg, bo wczoraj jak jechałam samochodem to była jakaś masakra.

Co do testu obciążenia glukozą 50g (GTC), czyli badania przesiewowego dla kobiet w ciąży, to według zaleceń Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego wcale nie trzeba przyjść na to badanie na czczo. Powinno być tylko jedno pobranie krwi w godzinę po podaniu 50g glukozy.
Ale praktyka laboratoriów medycznych i wielu lekarzy wygląda inaczej - to znaczy najpierw pobierana jest krew na czczo i później w godzinę po pobraniu.
Mój lekarz wprawdzie zalecił mi zgodnie z zaleceniami PTD, ale Pani w laboratorium i tak zrobiła po swojemu. Ale byłam na to przygotowana, bo już to przerabiałam...

I przyznam szczerze, że zalecenia odnośnie specjalnej diety przed badaniem wydają mi się bez sensu. Zresztą Polskie Towarzystwo Diabetologiczne też z tego co się orientuję nic takiego nie zaleca. Ale w końcu lekarzem, ani położną nie jestem...

No właśnie ja też tak rozumiem to badanie - gdyby coś wyszło nie tak, to wtedy dieta.
Ja już nie wiem co to za położna ;)

No tak - na czczo na czczo:)

hejka,

ja na obciążenie glukozą miałam przyjść na czczo..

Ulka - a mi właśnie mówiła gin żeby nie zmieniać sposobu odżywiania, bo to będzie nam fałszowało wynik. No i w sumie na chłopski rozum - chodzi chyba o to żeby zobaczyć jak organizm sobie radzi z cukrem na codzień, kiedy jemy normalnie.

Echhh, co lekarz, co połozna to inne zdanie:(

Do dziewczyn, ktore miewaja koszmary zwiazane ze swoimi maluchami!
Wlasnie wyczytalam w 'M jak mama', wiec zacytuje:

Przed porodem mozesz snic, ze stracilas dziecko lub nie potrafisz sie nim zaopiekowac. To normalne: wizualizujesz podswiadome leki, tlumione za dnia: jak przetrwam porod? czy bede dobra matka? Paradoksalnie, to dobry objaw: umysl w ten sposob cwiczy 'na sucho' sytuacje, ktorych sie obawiasz, stara sie przepracowac nurtujace cie watpliwosci i wyjsc naprzeciw problemom, ktore cie czekaja.

Cześć wszystkim:)
Ja też miałam wczoraj wizytę u ginekologa:)
Pan doktor powiedział że z dzidzią wszystko w najlepszym porządku, że ma śliczne zdrowe serduszko jakieś żyłki i proporcjonalną główkę itp itd:)
Po prostu opisał wszystko co było na usg a tych informacji było tyle że nie da się zapamiętać:)
Niestety mój bobas był w tzw położeniu miednicowym i figa z makiem pokazał co ma między nogami.. już mnie to trochę dobija bo chyba naprawdę dowiem się wszystkiego dopiero przy porodzie:)
Pozdrawiam w ten mroźny ale śliczny poranek:)

Co do glukozy to lekarz nic mi nie mówił że nie mam czegoś jeść , tylko że tego dnia mam przyjść na czczo i nigdy nie słyszałam żeby ktoś miał tak jak ty..

Witam z rana :)
Dziś mroźniej, a przyjemniej :)
Coś dziś spać nie mogłam, ale mam nadzieję, że dam radę do końca dnia w pracy ;)
We wtorek mam test na obciążenie gluzkozą. Położna powiedziała, żebym nie jadła ciężkostrawnych i słodkich rzeczy do wtorku.
Czy to normalne?
Budźcie się śpioszki! ;)

hej mamuski:)

U mnie z pamięcią to tragedia, rozkojarzona strasznie jestem. Mam nadzieję że się nie pogłębi ;D

Walerka- już dostałam formularz od położnej i wysłałam:) Przydadzą sie pieniążki na zakupy dla dzieciaczka:)

Inne tematy z forum

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...