Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

Zapraszam do nowego

1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:)
4. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))
5. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
6. ulka26 09.03.2011 SYN! :)
7. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :)
8. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
9. KasiaKoziołek 12.03.2011
10. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
11. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś
12. Madzik 19.03.2011 -Córeczka ;D
13. nati 01.04.2011
14. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!!
15. Mlenia 02.04.2011
16. kasiek01 09.04.2011
17. tea18 09.04.2011
18. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
19. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
20. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
21. Manieczka0 18.04.2011
22. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
23. Adziabu 22.04.2011
24. Janka2 29.04.2011 - Córeczka :)
25. Mała Me 30.04.2011
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

nie cytologie tylko posiew z moczu na bakterie ale to chyba jest standart w Polsce, kazdy ginekolog to zleca.
kazde dziecko rosnie troche inaczej, nie ma sensu porownywac, nawet jezele terminy sa przyblizone, przeciez dzieci sie rodza 2.5kg i 4kg i sa zdrowe wiec akurat waga tu jest najmniej wazne, najwazniejsze ze rosna i przybieraja.
u nas pada snieg i jest tak slicznie

Witam !!
Troszke musze nadrobic ,czyli dziewczyny wychodzi na to ze cytologie trzeba zrobic jeszcze przed samym porodem?
Od jakiegos miesiaca tez oczuwam bol spojenia lonowego ale teraz musze powiedziec ze rzadziej,najgorzej jak sie duzo nabiegam i zaszybko.Ale wieczorem puszcza.Czytalam o tym troche i teraz caly czas mi to poglowie chodzi :

Asia.K
Ale duza juz ta Twoja corcia! Miedzy niektorymi z nas sa nawet 2 miesiace roznicy, wiec te rozbieznosci w rozwoju dzieci bywaja spore.

Hej dziewczyny!
Trochę tu nie zaglądałam ale wiecie mąż wrócił po 3 miesiącach to muszę się nim nacieszyć. Ze względu na jego prace u nas poród rodzinny nie wchodzi w gre. On będzie w domu dopiero w maju a do tego czasu napewno nie przetrzymam :)

Ja po badaniach krwi i moczu. Nie za ciekawie. Lekka anemia i w moczu mam białko, leukocyty i dużo śluzu....nie do końca wiem o co chodzi ale w tym tyg idę do gina na usg to się wszystko wyjaśni. Mam nadzieję że z maleństwem wszystko dobrze...trochę się stresuje bo już 2 miesiące nie byłam u gina.

Dopiero zauważyłam że mam dziś studniówkę...
Jak ten czas szybko leci! Od jutra już tylko 2 cyferki...
My pokoik też musimy urządzić.
Ściany mamy delikatne, ciepłe niebieskie(takie były). Pasują właściwie i dla chłopca i dla dziewczynki. będziemy robić zabudowę koloru białego a łożeczko i komodę chyba w teaku. Jeszcze nie wiem co na okna.
Powoli czas ruszać z urządzaniem...

Hej! Melduję się w wątku nr 5 :)
Mam nadzieję, że humory mimo tej pogody dopisują ;)
Ivvka nie denerwuj się, bardzo dobrze, że masz leczenie- na pewno wszystko będzie dobrze!
Mi brzuchol ciąży coraz bardziej, dziś wróciłam do pracy po mojej infekcji, ale nie za wygodnie się siedziało. Nie mówiąc o kulturze ludzi w tramwajach czy autobusacj... Sama już nie wiem czy nie iść na zwolnienie...Poza tym nic szczególnie mi nie dolega.
Rozważamy wciąż zakup wózka.Coraz częściej jestem namawiana na Mutsy Transportera,ale boję się że jest za mało wytrzymały...słyszałyście coś o nim?
Życzę wszystkim dobrego wieczoru i zdrówka!

no podobno to jest teraz najwieksze tycie bo dziecko bardzo rosnie.
a mozesz pracowac z domu? moze chociaz tak uda ci sie popracowac i odpoczywac?

No i przez miesiąc przytyłam niecałe 3kg! Aż się przeraziłam! Także w sumie ograniczenie słodyczy chyba wyjdzie mi na dobre!

Witam po weekendzie.

W piątek byłam u lekarza. Z Małą wszystko ok. Waży już całe 893g!

Gorzej ze mną - niestety muszę być na lekkiej diecie - ograniczone spożycie węglowodanów. A więc żegnajcie słodycze :( Tak jak w poprzedniej ciąży nie najlepiej wyszedł mi test obciążenia glukozą. Do tego jeszcze jakaś infekcja grzybiczna mnie dopadła :(

Ale najgorsze jest, że już od jakiegoś miesiąca odczuwam bóle spojenia łonowego. Co sygnalizowałam już na poprzedniej wizycie. Ale wtedy gin powiedział, że nie ma czym się przejmować, a zresztą bóle nie były tak dokuczliwe. Ale w ostatnim czasie zaczęło mnie boleć mocniej - tak, że każda zmiana pozycji wiąże się z bólem. No i gin powiedział mi, że trochę za wcześnie odczuwam takie bóle. Powinnam dużo leżeć, nie przeciążać się, itp. Najgorsze, że im bliżej porodu tym ból najprawdopodobniej będzie większy. Najbardziej pesymistyczny scenariusz to rozejście spojenia i wtedy to już nie jest tak fajnie. Ale mam nadzieję, że mnie to nie spotka. Właściwie powinnam być na zwolnieniu... Ale prowadzę własną firmę i to nie jest takie proste. I cały weekend myślałam co mam robić. Przestać pracować? I nic nie wymyśliłam. A dzisiaj póki co jestem w pracy. Chociaż ja chodzę tylko na 4h dziennie to i tak mam świadomość, że lepiej by było gdybym siedziała, a właściwie leżała w domu. Ahh... Ostatniej wizyty nie zaliczam niestety do udanych!

Ale zobaczyć córcię - BEZCENNE!

widzisz nie doczytalam najwazniejsze ze jestes leczona, problem jest jak nie wiesz ze go masz i rodzisz naturalnie, bo wtedy moze sie skonczyc zle dla dziecka.
ja pewnie zrobie sama ten posiew bo tu tego nie badaja w ramach ubezpieczenia

no moj dr wprowadzil leczenie...i tez mi mowił,że te badania robi sie pod koniec ciazy ale mi zrobil wczesniej ze wzgledu na plamienia itd..
tez wlasnie czytalam, ze niektorzy na poczatku nie lecza ale zdaje sie na mojego lekarza bo poki co mam do niego zaufanie i mam nadzieje, ze wie co robi:)
podobno ta bakteria tez moze miec wplyw na wczesniejszy porod...dzis sie za duzo dr nie dopytywalam poniewaz przyjal mnie "wyjatkowo" a wizyte planowa mam w srodę:)))

ivka chodzilo mi o to ze tam jest napisane ze zdiagnozowanie tego we wczesnej ciazy nie jest rownoznaczne ze bedziesz to miala pod koniec. wiec dopiero te bakterie w 35-38 tygodniu sa grozne. zobacz co ci powie twoj ginekoelog, niektorzy nie lecza i daje sie profilaktycznie matce i dziecku antybiotyk, niektorzy lecza przed

Ten zielony mi się podoba:) ten żółty to średnio bo chciała bym mieć wszystko w tej kolorystyce później - pościel , zasłony dodatki;p
A może niebieski który jest w tym linku co ivvka podała?

witajcie w nowym watku:)
walerka, mam identyczne odczucia- jak można tak bardzo kochac istotke, ktora dopiero jest w brzuchu?nasz synek tez wczoraj reagowal na kosciól- bardzo mu sie podobały organy:)
ivvka, nie martw sie na zapas, bo to najbardziej szkodzi malenstwu. ja troche podgladam watki listopadowe i grudniowe; dosc sporo dziewczyn ma jakies swinstwo i bierze antybiotyk. trzeba wierzyc, ze wszystko bedzie ok, bo po prostu nie ma innej opcji:)

Ivvka - ja miałam dojrzały groszek w sypialni - duluxa i muszę przyznać, ze wyszedł dość ciemny i intensywny, więc ostrzegam. My nie wytrzymaliśmy i po paru miesiącach przemalowaliśmy na jaśniejszy zielony - trawa morska. Ale dlatego że mamy małą, wąską sypialnię (5x2,20) i ten dojrzały groszek ją jeszcze przytłaczał i pomniejszał. Bo moim zdaniem wychodzi inaczej niż na próbniku. A malował nam fachowiec - 2 warstwy, więc nie jakoś bardzo dużo.

Do większego pokoju - myślę, że super.

wczesniej podalam bledna nazwe..chodzilo mi o dojrzaly groszek z dulux-a a nie zielony groszek:)

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,65627134,65627134,0,2.html?v=2

a taki zółty jak firanka w tym pokoju?:)czy tez za intensywny??:)

ivvka badania usg to ci zazdroszczę:) to najlepsze chwile gdy widzimy i słyszymy serduszka naszych maleństw:) Jestem pewna ze antybiotyki pomogą i wszystko skończy się dobrze dla was:)

A co do mebelków to jaki kolor ścian proponujesz do nich? ja mam jasno zielony ale jakoś mi nie pasuje... taki trochę za blady... chciała bym żeby pokój chłopca był niebieski ale chyba nie pasuje do mebli ii to podobno zimny kolor...:P

walerka czytałam ten link do konca..paciorkowiec w ciazy nie jest grozny ale przy porodzie jest niebezpieczny dla dziecka niestety...dzis byłam u lekarza...
teraz biore antybiotyk i tabletki dopochwowe...
Lekarz zrobil mi dzis tez usg...znowu moglam zobaczyc moja kruszynke i posluchac jak serduszko bije:)))))
i tez uwielbiam jak mnie corcia kopie chodz musze poweidziec, że mnie to nie boli bo jest bardzo delikatna:))

Tea jesli chodzi o link z mebelkami to tez mi sie one podobaja:))))ogladałam je w Akpolu:)))

Witam po weekendzie. jakaś taka zmęczona jestem teraz pije sobie herbatkę i zaraz chyba sie położe cos mnie ostatnio kregosłup boli czuje sie jak jakaś babcia :P

Inne tematy z forum

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...