Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *6*

link do poprzedniego :)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-marcowe-i-kwietniowe-2011-5-t196696,1,16.html

i ostatnia lista mamuś z dzieciątkami:
1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:)
4. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))
5. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
6. ulka26 09.03.2011 SYN! :)
7. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :)
8. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
9. KasiaKoziołek 12.03.2011
10. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
11. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś
12. Madzik 19.03.2011 -Córeczka ;D
13. nati 01.04.2011
14. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!!
15. Mlenia 02.04.2011
16. kasiek01 09.04.2011
17. tea18 09.04.2011
18. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
19. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
20. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
21. Manieczka0 18.04.2011
22. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
23. Adziabu 22.04.2011-Synek
24. Janka2 29.04.2011 - Córeczka :)
25. Mała Me 30.04.2011
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *6*

Ulka piszesz ze twoj malutki jest juz ulozony glowka w dol.
Mam pytanie gdzie najczesciej czujesz jego ruchy.
Mam nadzieje ze moja mala juz sie przekrecila bo troche sie martwie bardzo chcialabym urodzic ja silami natury

Ja już właśnie powiesiłam ostatnie pranie. Ale co by się nie kurzyło w komodzie to popakowałam wszystko do worków próżniowych i będzie czekać na prasowanie. Tyle że w 36 tygodniu chce mieć już wszystko zapięte na ostatni guzik, bo nie wiadomo co się wydarzy po wyjęciu pessara.

Ja też coś słyszalam o tym, że od nowego roku ma nie byc znieczulenia, ale ani na stronie nfz a ni nigdzie nie mogę znaleźć na ten temat informacji, więc nie wiem jak z tym w końcu jest.

Tak obserwuję, bo między niektórymi z nas jest różnica niemal dwóch miesięcy... :) te mało przyjemne dolegliwości dopiero mi się zaczynają- kręgosłup jeszcze nie boli, ale środek ciężkości jest zaburzony, no i w efekcie mam wdzięk słonicy, zwłaszcza jak wstaję lub siadam. Mój brzuch wydaje mi się taki ogromny, jak na 25 tydzień..:) A, i ZGAGA. ZGAGISKO. Po byle czym.
No i te zawroty głowy. Ja rozumiem, że przy niskim ciśnieniu to normalne, ale kiedy ciśnienie jest w porządku, a mnie świat faluje, jakbym była na ciężkiej bani? Hormony czy ki pierun...

Wynarzekałam się trochę, lepiej się zrobiło :)

A co do przygotowań- rozumiem że na początku pierze i prasuje się wszystko? Nowe ciuszki, pościel, poszwy, kocyki...?

Ja też już mam troszkę ciuszków i chyba zaczne je prać i prasować bo jak się taka duża ilość uzbiera na raz to będzie ciężko....pozatym nigdy nie wiadomo jak się będziemy czuły. Ja mam ostatnio jakiś przypływ energi co dziwne bo zaczął się już 3 trymestr :)

Mój malutki jest ustawiony główką w dół - lekarz mówi, że już się nie przekręci. Także opcja planowej cesarki u nas odpłynęła. Mi ciężko powiedzieć jak bym wolała. Chyba SN, ale mam tak wąską miednicę...strach...
U nas na szkole rodzenia dr mówił, że ok. 35% porodów naturalnych kończy się cesarką - sporo...

walerka! odrzucamy złe myśli! Ale raz! ;)

ja mam zamiar nie brac znieczulenia ale zobaczymy jak to bedzie, tu jest oferowane standartowo. wiem ze znieczulenie spowalnia akcje porodowa a to sie wiaze z wiekszym ryzykiem dla dziecko a ja mam kompletna faze ze cos pojdzie nie tak w czasie porodu wiec ogolnie chce je z siebie wypchnac jak najszybcieij. a wogle to chce zaplanowana cesarke, mam taka cicha nadzieje ze mala sie nie przekreci i to jak tylko bede w terminie czyli po 38 tygodniu bo sie boje ze cos pojdzie nie tak w tych ostatnich tygodniach ze wzgledu na moje problemy z krzepliwoscia krwi.
wszyscy sie mnie pytaja czy sie boje porodu a ja jak na razie moge sie tylko skoncentrowac na tym zeby donosic zdrowe dziecko, jakos nie wybiegam tak daleko myslami, moze moge sie martwic okreslona iloscia rzeczy i nie mam na razie miejsca na martwienie sie porodem.

Nie wiem czy słusznie mówię ale już chyba nie ma znieczulenia bo coś mówili w wiadomościach że są od stycznia jakieś zmiany pod tym względem na niekorzyść dla rodzących...
No ja pranko i prasowanie też zrobię raczej szybciej bo potem nie będzie sił.. poczekam tylko na meble i dam im tydzień na przewietrzenie:)

ja chyba tez tak od polowy stycznia zaczne pranie:)no moze pod koniec stycznia najpozniej;P

ja to zamierzam od połowy stycznia zacząć prac i prasować bo potem jakos boję sie że cięzko mi będzie i wolę byc szybciej gotowa. Myśle że w szafie jak lezy i nie jest otwierana to powinno byc dobrze.

witam :)

ale sie dzis rozpisałyscie:)
mnie tez ogarnia szalenstwo zakupów...niby juz troszke ubranek kupilam ale to narazie kropla w morzu...
w piatek jade do ikea po komode i tez chce kupic zwykla a nie dziecieca...

Ulka 26 wczoraj na wykladzie troche smiesznie bylo..Pani prowadzaca troche roztrzepana:)tralal lala:)niektore zabawy mnie przerazaly:)ale pod koniec to juz chcialam isc do domu bo tam bylo za goraco i niewygodnie mi sie siedzialo na drewnianym krzesle:)

ivvka, a jakie masz wrażenia po wczorajszym wykładzie ? :)

Ja to już bym prała i prasowała (choć nienawidzę prasować!) to co dostałam i zakupiłam. Ale dopiero 18.01 mam montaż szafy,a potem niech się ona trochę wywietrzy. Nie wiem jak to wytrzymam ;)

Walerko ja dokladnie tak samo kupilam komode z ikea.
Tylko musze meza zmobilizowac zeby ja skrecil wkoncu.

Madzik czyli te zajecia prowadza polozne z Wojewodzkiego?
Do kiedy bedzie trwac ta gimnastyka?

A więc Asiu ja chodzę do SR "Cud Narodzin"zajęcia odbywają się w szpitalu Kolejowym na 2 pietrze i powiem ci ze tak jak mówisz lista obecności była na samym początku ogólnie jest nas koło 12 mam ;D minusem tego wszystkiego jest to że zapisując się trzeba było zapłacić 300 zł-bo się skończyło dofinansowanie to jest koszt za całe szkolenie razem z partnerem które trwa 6 tygodni- z tego co się orientowałam to "Dobry początek też jest odpłatnie" chyba jako jedyne to na zaspie jest bezpłatnie. Jeśli chodzi o zajęcia to zawsze we wtorki jest gimnastyka na piłkach czy karimacie trwa równo godz 17-18 lub 18-19 a w środy przychodzi się z mężem na 19 i są zajęcia z położną i one trwają nawet ponad 2 godz jeszcze ma być dodatkowo spotkanie z ratownikiem i pediatrą w jakiś inny dzień wiec o tego anestezjologa się podpytam ale to dopiero jutro jak będzie położna. A jeśli chodzi o ćwiczenia to przed świętami przyszła nowa dziewczyna wiec jak widać można tylko na gimnastykę się zapisać a idę dzisiaj na 17 więc zapraszam ;D

image

pranie prasowanie to na koniec, kolo konca lutego bo sie zakurzy w tych szufladach od poczatku, tak sobie mysle. do tego musze kupic komode zebym miala do czego wsadzac. wiec plan jest ze w styczniu kupujemy meble, w lutym materac, ubrania i wszystkie pierdoly zeby bylo gdzie odkladac. mam zamiar kupic meble normalne z ikei a nie dzieciece, bo sie wiecej zmiesci i sa tansze. no i ja do polowy lutego pracuje wiec zostawiam te przyjemnosci na maciezynski.
moja ma regularnie czkawke i strasznie to fajne uczucie.

Nacia ja tez wieksza po switach jestem teraz przydalaby sie jakas dieta ale jak tu wytrwac;)

Dziewczyny kiedy zaczynacie prac i prasowac?

Witam w nowym roku ;)) Wszystkim życzę spełnienia marzeń i szczęśliwego rozwiązania i żeby dzieci były zdrowe.
Koniec wolnego i pora wrócić do rzeczywistości. Widze że zakupy juz sie zaczeły u mnie też zamówiłam pieluszki i inne pierdołki ;p i teraz czekam aż przyjdzie i zaczne wtedy pranie i prasowanie. Już jest styczeń do marca coraz bliżej juz sie doczekać nie mogę. A jak wasze samopoczucie bo u mnie w miarę dobrze ciężko mi sie oddycha i po świetach wieksza sie zrobiłam :P

Walerko ja tez mam szal jak wchodze do sklepu;)

Asia daj znac jak po wizycie

Mialam znieczulenie zewnatrzoponowe przy pierwszym porodzie i bylam b.zadowolona ale tam to bylo akurat codziennoscia i dziwne bylo ze ja sie wachalam.
Pytalam mojego gina na ten temat bo akurat tam pracuje,to slabo sie wypowiedzial na temat tego procesu w wojewodzkim.
Nie wiem juz sama ale mysle ze chyba lepiej skorzystac z tego gdzie jest to czesciej praktykowane.
Ale isc zrobic szkolenie nic nie kosztuje.

Walerka możemy podać sobie ręce ;)
Ja też już się chyba nie opamiętam z zakupami hihihi

hej :)
czas rzeczywiście leci tak, że szok! mój mąż wczoraj do mnie powiedział, żeby się niczym nie przejmować, bo to już z górki, a listopad i grudzień tak minęły jak błyskawica. I powiedział, że jest dumny że jestem dzielna i tak wszystko znoszę...aż się miło zrobiło ;)
I jak w nocy znów nie mogłam spać to sobie o tym rozmyślałam hihi Lucy80 - jak byś pisała o moich przypadłościach! :)
Asia.K trzymam kciuki za wizytę!
Ja też bym się wybrała chętnie na to szkolenie w wojewódzkim. Tylko teraz Trzech Króli, a za tydzień nie mogę. 20.01 mam wizytę na 16, więc w zależności na którą tam trzeba przyjechać. No i czy będę już na zwolnieniu...

Inne tematy z forum

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...