Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *8*

Hej Dziewczyny.
Zapanowała cisza dziś wieczorem na naszym forum, dlatego pozwoliłam sobie na utworzenie nowego wątku, tamten już mi się długo otwierał :)

1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:) SR Zaspa, szpital Zaspa
4. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))szpital Wojewódzki
5. Aga 07.03.2011 - Córeczka Amelka ;)
6. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
7. ulka26 09.03.2011 SYN! Staś :) szpital i SR Zaspa
8. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :) szpital Wojewódzki
9. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
10. KasiaKoziołek 12.03.2011
11.Kaczuszka85 17.03.2011, synek Kubuś
12. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
13. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś - Kliniczna
14. Madzik 19.03.2011 -Córeczka - Różyczka, szpital wojewódzki
15. nati 01.04.2011
16. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!! SR Zaspa, szpital Zaspa
17. Mlenia 02.04.2011
18. kasiek01 09.04.2011 _ Synek - Szpital Wojewódzki
19. tea18 09.04.2011-SYNEK!!:) SR Zaspa, szpital Zaspa
20. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
21. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
22. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
23. Manieczka0 18.04.2011
24. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
25. Adziabu 22.04.2011-Synek- Szpital Wejherowo
26. Janka2 29.04.2011 - Córeczka :)
27. Mała Me 30.04.2011 - Córeczka Lenka :), Szpital Wojewódzki w Koszalinie

Pozdrawiam Was cieplutko !!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *8*

niby tam cabrio fix ma lepsza ocene ale tu pebble jest uwazane za lepsze bo bylo testowane do 100km/godz a nie 70 ale oba sa bardzo bezpieczne. mi sie podoba w pebble ze jezeli montujesz pasami to nie mozna zamontowac nieprawidlowo bo sie nie trzymaja a ja pewnie do Polski nie bede wozila bazy, no i pasuje na moj wozek z adaptorem, tez fajna sprawa. teraz jestem na etapie niani, monitora oddechu i takich tam a potem sie wezme za ubrania. ciezko mi sie zdecydowac na cokolwiek bo taki wybor a oczywiscie kombinuje jak dostac najlepsze ale zeby bylo tanio.

No to masz dokładnie tak samo jak ja:) My tez postawiliśmy na cabrio fix z family fix:)

my mamy maxi cosy pebble (nowsza wersja cabrio fix) z familyfix baza montowana na isofix. najbezpieczniejszy na rynku, mam swira na tym punkcie i nie oszczedzam, wole kupic wszystko ine uzywane ale zeby starczylo na dobry fotelik samochodowy i materac.

Walerka - no ja poprosiłam brata i przywiózł mi z Anglii właśnie ciuszki na całe 0-3 m, bo cen to się nawet porównać nie da. Jak zobaczyłam ile tu potrafią kosztować jedne śpioszki to od razu zadzwoniłam i poprosiłam go o przysługę. I mam super ciuszki, fajnej jakości za naprawdę nieduże pieniądze. Także tego zazdroszczę, bo w tej Polsce z tym to ktoś zwariował.

Dziewczyny - ja jestem "walnięta" na punkcie bezpieczeństwa podczas jazdy samochodem, dlatego polecam Wam przed kupnem fotelika stronę. http://www.fotelik.info
Tam są wyniki międzynarodowych testów bezpieczeństwa. Zwróćcie uwagę czy foteliki, które macie w planie kupić mają atesty tych testów i jakie dostały w nich wyniki. Bo można się zdziwić.Fotelik drogi jak nie wiem, niby super firma - i co się okazuje? ocena 1 - zagrażający zdrowiu i życiu dziecka (to znaczy, ze w testach zderzeniowych fotelik nie utrzymał "kukły" i np. rozpadł się na części). Także polecam stronkę.

Ja kupiłam takie:

http://allegro.pl/koszulka-nocna-ciazowa-oraz-do-karmienia-l-xl-i1392760769.html

I jestem zadowolona. Także polecam. Ekspresowa wysyłka i koszule fajne w dotyku choć wiadomo, ze w takiej cenie cudów nie ma się co spodziewać.

Prawdopodnie 2010 a kolor to narazie miedzy zielonym i pomarańczowym chociaż ostatnio szary widziałam i tez mi w oko wpadł. Cena jak dla mnie dużo ale to nasz pierwszy wózek i liczę że dla 2 dziecka sie jeszcze przyda. I nie wiem czy z fotelikiem bedziemy kupowac bo niby mam dostać ale z drugiej strony wolalabym by mozna go było na wózku zamontowac. Z wszystkich wózków ten wydaję mi sie ładny i gondola i spacerówka bo w innych to albo to albo to :P Piżamy zamówlam na allegro po 20 zł plus przesyłka 15 bo za pobraniem. Piżamy szukałam jak najtaniej.

czesc porannie. jak ja bym chciala urodzic w 38 tyg, juz nawet nie musi byc bezbolesnie tylko bez komplikacji.
ja mam bugaboo, ale tu nie ma az takich sniegow (chociaz to tez sie zmienia) plus bede musiala targac wozek na schody wiec musial byc lekki, kupilam uzywany bo nowy jest po prostu za drogi.
Lucy dzis zaczyna sie baby event w Asdzie duzo taniej wiele rzeczy znanych firm.
wiecie dziewczyny jak porownuje ceny tu i w Polsce to zgroza, wiele rzeczy jest po prostu taniej w londynie, wieksza konkurencja i supermarkety maja rzeczy dla dziecii zeby przyciagnac rodziny, duzo promocji.

moj wozek to maxi cosi mura 4 (2 w 1)..odkupilam go od kuzynki:)
musze tylko dokupic do niego adapter i fotelik...

jesli chodzi o piżamki to ja kupiłam taka z allegro:

http://allegro.pl/koszula-kopertowa-do-karmienia-muzzy-kolory-roz-l-i1407400998.html

i jeszcze jedna w KAMAMA, tez kopertową ale cala szara:)

Tez musze kupic koszule bo praktycznie nic nie mam dla siebie ;)
Ale to chyba normalnie w sklepie chociaz na allegro jak sie kupi 2 to wychodzi taniej ;p

Ja tez chce x-landera :)
najlepsze wedlug mnie pod wzgledem funkcjonalnosci i wygladu ;)
Tylko ze cena dosc duza jezeli chce sie wszystko :D
No ale wkoncu wozek to bezpieczenstwo dla naszych maluszkow ;P
Nacia173 a Ty jaki chcesz rocznik? 2009 czy 2010 ? i jaki kolorek ?

Hejka

Ivvka mamy podobny wózek tylko ja mam kolor wpadający w zółć 3w1.
Ja kupwałam pod tunelem piżame ciążową za34zl a w sklepie te same sa za 37zł.
Mam tylko jedna podajcie jakis link do piżamek ;

Hbs tak potocznie zwana żółtaczka.

ivka a ten twój wózek jaki model bo ładnie sie prezentuje

Ja wczoraj zamówilam koszule do porodu to narzie nie pomogę mam nadzieję ze jutro lub pojutrze juz przyjdzie to napisze. Sliczne macie te brzuszki może i ja sobie dziś zrobie foto mojego. Co do wózka u nas to straszny dylemat ale na sobotnich zakupach stwierdziliśmy że x lander xa kupimy. Wózek gorzej niż samochód kupić ;p

Witam porannie.
Fajna sesja zdjeciowa, postaram sie zrobic sobie jakas fotke i dorzucic. U nas to ja jestem 'domowy fotograf', wiec mi zazwyczaj nie ma kto robic zdjec.

Poleccie jakiegos fajnego sprzedawce na allegro, od ktorego kupowalyscie koszule do porodu i do karmienia. Bo tez wlasnie czegos szukam.

Wczoraj mialam wizyte u gin. Niby wszystko ok, ale usg nie mialam, wiec tak naprawde nic sie nie dowiedzialam. Nie lubie tak!

Mala Me ja tez długo myślałam nad zakupem wózka i postawiłam ostatecznie na x-landera tyle ze xq i kopiłam go używanego z ogłoszeń na trójmieście przynajmniej kaska zaoszczędzona bo za 3w1 dałam 800 a stan idealny i tak z ciekawości weszłam to jakbyś była zainteresowana to dzisiaj dodano x-landera xa 3w1 za 850 tylko nie wiem czy ci kolor odpowiada...;)

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/wozek-wielofunkcyjny-xlander-xa-gondolaspacerowka-fotelik-trio-ogl3352817.html

a Monmie co do Hbs to miałam jakoś na początku 4/5 miesiąc to o ile pamiętam jest wirusowe zapalenie wątroby co nie ?

image

hej,

ale mnie cos dzis brzuch rozbolał...odrazu po wizycie musialam sie polozyc i wziac nospe...co do wizyty u endokrynologa to musze brac wieksza dawke leku:(i tak do porodu...po porodzie 2 miesiace przerwy i ponowna kontrola...

jesli chodzi o wozek to ja mam:

image

Uploaded with ImageShack.us

Dzisiaj dostałam wyniki z glukozy 75 i na szczęście są dobre.

Z mężem się nad wózkiem nie zastanawialiśmy, pewnie wybierzemy coś w dniu zakupu dopiero. Chciałabym, żeby wózek był 3 w 1, miał duże koła i był lekki. I to tyle z wymagań :)

Też jeszcze nie miałam robionych hbs'ów, w następnym tygodniu dopiero będę badać glukozę po obciążeniu.. troszkę do tyłu jestem za Wami. NO ale ostatnia z listy, to musi mieć wszystko na samym końcu :)

Ostatnie kilka godzin znów spędziłam na forum i czytaniu, który pojazd byłby dobry dla mojej pociechy. Stwierdziłam, że jeszcze takiego nie wyprodukowali :] Widziałam ostatnio nowe produkt firmy deltim, producenta x-lander'a. Nazywają się Navington i są piękne. Na stronie internetowej nie ma pokazanego wózka z serii Caravel z dużymi 14"kołami w starym stylu, ale widziałam na żywo wózek i zakochałam się, Wagowo tylko mnie przerażają 17,5 kg wózek z gondolą a spacerówka 18,1 i cena też jak na mój portfelik duża. Dobre jest to, że wszystkie części są sprzedawane osobno, każde nadwozie i podwozie.
Powiedźcie czy macie już wybrane albo kupione wózeczki? Ciągle zastanawiam się czy nie kupić wózka ciężkiego na cały rok, gondola + spacerówka, klasycznego na pompowanych kołach np. Roan Marita, Jedo Bartatina. Latem w gondoli, a na jesień i zimę w takiej właśnie szerokiej i masywnej spacerówce. Przerażają mnie te śniegi i lody z małymi kółkami, nie wiem czy one zdadzą egzamin i czy nie będę się zbytnio męczyć, aby gdziekolwiek dojechać. Dylemat mam ogromny, myślę, że wybór auta zajął by mi z pewnością mniej czasu.

Ciężki orzech do zgryzienia :(

Ja nie robilam;)

Witam wszystykich!!

Cóż za sesja zdjeciowa ale musze wam powiedziec ze wszystkie do mnie jestescie suuper laski..

My jestesmy po remoncie ciezko bylo ale naszczęście koniec.
Może w tym tygodniu popiore rzeczy.
Do tego dzisiaj bylam zbadac hbs i naszczescie wszystko ok.
Kiedy robilyscie te badanie?
U mojej córki w przedszkolu każdy pyta czy na dniach rodze.
Masakra jakas..
Ah ide czytać bajki na dobranoc z moją córcią