Mamy z Przymorza,gdzie chodzicie na place zabaw?:-)

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
My chodzimy na te place glównie do parku.Mam dwojeczke dzieci,Synka niedlugo 4 -latka i Roczniaka.Ale tam codziennie nowe towarzystwo;-).wiadomo,fajnie zawsze cos nowego, z kims innym dzieci moga sie pobawic a ja pogadac.Ale fajnie byloby tez miec jakis plac gdzie bylyby czasem te same dzieci i mamy do pogadania;-)...U mnie przed blokiem nie ma takiego;-)
Moze jakas mama ma podobne odczucia i podpowie gdzie jest jakis fajny ,bardziej kameralny plac zabaw;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy z Przymorza,gdzie chodzicie na place zabaw?:-)

hej, a gdzie ten Twój blok? (możesz na priv) bo koło mnie place robią się kameralne w godzinach wieczornych:-) Też mam roczniaka, ale on ma swoje ulubione zabawy i nie na kazdym placu są, np. kładka do wchodzenia, ale zamontowana pd małym kątem, żeby mógł wchodzić ;-)

A może się tak zbuntujemy i wyślemy jakieś pisemko do "tych" ze spółdzielni z wnioskiem o porządne place zabaw dla naszych dzieci. Ja mieszkam w falowcu przy Rzeczypospolitej. Kiedy się tu wprowadziłam była jeszcze jakaś piaskownica i drabinki pod blokiem. Teraz w piaskownicy posadzone są już jakieś krzaki, drabinek nie ma. Plac zabaw Maciuś jest za mały z paroma huśtawkami na krzyż i dwoma zjeżdżalniami. Są na tym placu puste niewykorzystane miejsca, gdzie mogłyby stanąć np. nowe małpie gaje. Nasze dzieci nie mają miejsca dla siebie. Przykro mi to pisać, ale za akcje wandalizmu młodzieży na tym osiedlu odpowiadamy my dorośli. Bo niby gdzie te dzieciaki mają się spotykać.
Tak podsumowując - zawalczmy o nasze place zabaw! czekam na odzew.

Dziewczyny nie wiem dokladnie z ktorej czesci przymorza jestescie ale rewelacyjny plac zabaw jest na koncu ul.Jagielonskiej jak idzie sie na plaze. Bardzo duzy podzielony na kilka mniejszych, bylam tam ostatnio na spacerze i jak dla mnie to rewelacja. Polecam

IwonaMarcysia Rzeczypospolitej to 2 przecznice dalej.

Marika, jak będzie potrzebny jakiś podpis to chętnie się dołączę. Też chodzę do Maciusia jak mam lenia:)

Wiem o tym dużym placu przy Jagiellońskiej. Chodzi mi o stworzenie placu zabaw pod blokiem, gdzie będzie można puścić dziecko i z balkonu mięć go na widoku.

Inne tematy z forum

Partnera do gry w badmintona (6 odpowiedzi)

Szukam partnera do gry w badmintona.