Mandat SKM

Cześć, szukam porady. Jechałam dziś SKM i o 8:29 kupiłam bilet na aplikacji Skycash ważny od 8:33. Niestety pomyliłam się i zamiast kupić bilet relacji Wyścigi-Wrzeszcz, kupiłam odwrotnie, bilet relacji Wrzeszcz-Wyścigi. Czy ktoś kiedyś był w takiej sytuacji, czy jest sens się odwoływać? Uważam, że ten mandat jest niesprawiedliwy, bo za bilet zapłaciłam i oczywistym jest, że w tak krótkim odstępie czasu nie mogłam jechać nigdzie indziej. HELP
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mandat JEST sprawiedliwy, bo nie miałaś ważnego biletu na przejazd, przez własną pomyłkę.
Odwoływać się oczywiście możesz, wskazując, że bezsensem byłoby kupowanie biletu, którego nie zdążysz wykorzystać.
I możesz liczyć wyłącznie na zdrowy rozsądek i dobrą wolę przewoźnika - bo prawo jest po jego stronie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wprawdzie to twój błąd ale argumenty masz słuszne. Odwołaj się, jest szansa na pozytywne rozpatrzenie.

W takich sytuacjach najlepiej jest nie przyjmować mandatu (który w rozumieniu prawa nie jest mandatem karnym tylko opłata administracyjną) Eee...niewazne;) po prostu poproś o anulowanie mandatu argument jest sensowny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mysle, ze masz 50/50 szans na to, ze ci to uznają :D Oczywiście Twoja wina, no ale moooooooże.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

dlatego lepiej sobie kupic bilet za pare zeta papierkowy - dziala w obu kierunkach.

A dla urzedasow nie miej litosci bo od nich zadnej litosci nie zaznasz!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Gdzie żyje się lepiej, w Polsce czy w Niemczech ? (4 odpowiedzi)

Ktoś ma jeszcze wątpliwości ? Jeżeli ktoś ma wątpliwości, to polecam rozmowę Miłosza Kłeczka z...

Klimatyzacja w biurze (56 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

a to na rano ;) (347 odpowiedzi)

tiaaa...a to na rano. jakie szczęście, że nikt wcześniej na to nie wpadł :)...