Mandat za nic

Witam dzis dostałem mandat za to że przeszedłem na zielonym świetle brzmi to śmiesznie ale pan funkcjonariusz wmowil mi ze było czerwone mimo iż było około 10 świadkow ktorzy widzieli zdarzenie (jak nie wiecej) , co najgorsze dowod wziął zanim powiedział o co chodzi, przez panike i szok jaki mnie dopadł przyjąłem mandat... I moje pytanie brzmi czy można uchylic mandat a jeśli tak to gdzie sie z tym zgłosic ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Mandat za nic

Mandatu można nie przyjąć. Przyjmując mandat przyznajesz się do popełnienia wykroczenia. Nie wiem czy istnieje tryb odwoławczy od przyjętego mandatu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiem mój błąd ale 1 raz spotykam sie z taka sytuacją że dostaje mandat tym bardziej za nic co juz w ogole mnie dziwi... Jestem w szoku jaki wyzysk panuje teraz w policji do dzis ich szanowałem ale ta sytuacja pokazała że jednak nie sa niczego warci bo zamiast zając sie czyms naprawde waznym to sciagaja pieniadze z ludzi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak to mówią ,nieznajomość prawa szkodzi. Mój syn otrzymał
mandat za przebieganie na przejściu przy zielonym świetle.
Odwołaliśmy się ,twierdząc iż miał dosyć duże przyśpieszenie
gdyż ma długie nogi (178cm) .
Mandat anulowano
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

często mandat anulują,bo funkcjonariusze maja cele do wyrobienia i wystawiaja je na slepo.

Napisz pismo, wyslij i pamietaj zeby użyć duzo madrych slow ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

wróżka. 100 % sprawdzalności. najlepsza w polsce. wróżbita paweł jaśniak tarot. kto zna? (12 odpowiedzi)

Od 3 miesięcy szukam wróżki. Pisałam z dwiema, ale nie porwały mnie. Ktoś poleca mi Pana Pawła...

Wakacje nad morzem (4 odpowiedzi)

Cześć! Szukam miejsca nad polskim morzem, które oferuje spokojną atmosferę i piękne plaże,...