Manson!

Jakie Ty masz wszystko pyszne :)

Koty po powrocie do domu bardzo skrupulatnie nas obwąchały.
A następnym razem biorę fotkocyknik, nie ma że nie :)
No i najważniejsze - dziękujemy :) Za wszystko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Manson!

Ale sobie dokładacie roboty ;)
Mój dzisiejszy obiad: fasolka po bretońsku ze słoika za 3,90 podgrzana w μweli.
Ohydne, ale coś trza jeść a pichcić nie ma kiedy i gdzie :(

Ja nie przepadam za sadzonymi jajkami ale reszta mniam;)...kluski z młodych ziemniaków są tak pyszne że warto trochę popracować;)

Ale sobie dokładacie roboty ;)
Mój dzisiejszy obiad: gotowane młode ziemniaki z koperkiem, brokuł, sadzone jajo. Minimum wysiłku, a pycha :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeżeli sos z gorgonzoli jest do makaronu to na rozgrzana patelnię wrzucam warzywa i co tam potrzeba (cebula, czosnek, grzyby), gdy warzywa są gotowe wrzucam ugotowany makaron i wkruszam gorgonzolę, całość wystarczy dobrze przemieszać i voila. Gorgonzola się migiem rozpuszcza. Jak jest zbyt suche należy lekko podlać wodą zatrzymaną z gotowania makaronu, ewentualnie śmietaną, jogurtem się nie nada bo za wodniste się zrobi.
Też muszę zrobić coś z ziemniaków, może kluski golce ze smażoną cebulką i gotowaną z kminkiem kiszona kapustą?

Inko, ja też, ale dzisiaj nie chce mi się trzeć ziemniakow :))

Tomek...no sorry ale to oni zaczęli temat jedzeniowy ja tylko dodałam trochę od siebie;)
Graszka..a ja placki tylko z tartych ziemniaków robię,kurka i znowu boli łapka,że ja się muszę zawsze tak napracować;)

Inko, tak tu zaczelas mi apetyt robić na danie z ziemniaków, że chyba zrobie placki ziemniaczane z gotowanych ziemniakow z sosem pieczarkowym:) albo krokiety z pieczarkami:))
Mansonie, jak robisz sos z gorgonzoli?

inkaaaaaa! że też te twoje miasto tak daleko jest ode mnie, głodny jestem a Ty takie rzeczy wypisujesz xD

No same pyszności;)...ja wczoraj miałam plebejski obiad a mianowicie kluski z tartych ziemniaków z cebulką i twarogiem no i kiełbaską bo boczusia nie miałam;)...pracowite danie,łapka boli od tarcia ale pyyyszne.
Arbuzy tylko z czarnymi pestkami o intensywnym czerwonym kolorze schłodzone w lodówce....poezja wyjadana łyżkami,żadnego krojenia;)
A dzisiaj???..nie mam pomysłu...może faszerowane kuskusem pomidorki?

Jak nie umkną ....

Kurki z cebulką są też dobrym nadzieniem do krokietów, jak się komu nie chce pierogów lepić.
Także fajnie dodać taki farsz do ciasta na bułeczki, mamy wtedy bułeczki grzybowe, cieplutkie, przekrojone na pół z kawałkiem masła i solą.
Albo można takim farszem, z dodatkiem czosnku i odrobiną fety, faszerować pomidory i zapiekać.

Dzisiaj pozbierałem trochę kurek i ładnego kozaka. Na obiad będzie tagliatelle z kurkami w sosie z gorgonzoli, a na jutrzejszy spaghetti z koźlarzem też w sosie z gorgonzoli. Piątek to święto pastafarian, więc będzie akuratnie :)
I olbrzymi ośmiokilowy grecki arbuz na weekend :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Manson nie jada martwych zwierząt .... a jada żywe?:P

@Ciacho:

Boczek odpada - Manson nie jada martwych zwierząt (za wyjątkiem tych, które własnoręcznie zawekuje) ;)

Manson, widzę, że masz podobne smaki do moich :D

choć za grzybami nie przepadam ale sos borowikowy robię wyborny :D

jeżeli chodzi o kurki- pokuś się o zrobienie pierogów z nadzieniem kurkowo-cebulowym, można tam także dodać drobno pokrojony boczek, lub tymże boczkiem później posypać pierogi po ugotowaniu :) pychota :)

Pizza z zawartością lodówki...brzmi kusząco;)...ciasto mogę zagnieść:D

:)

Wrzuca wszycho co ma w lodówce i to wystarcza.

Z maślakami?

Też na M ;)

hehehe

Nie jedliście Masona pizzy.
Ja kilka razy.

Pizzerie w 3city mogą zamknąć podwoje w porównaniu.
Robi masakrycznie dobrą i masakrycznie małą.

Z apetytem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Manson...a nie rób zapasów...zjemy wszystko co masz;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale ten turkuć nieładny jest;)...konia również nie posiadam...posiadam chomiczka małego ale nawozu z niego niewiele;)

Inne tematy z forum

Meble do pesjonatu nad morzem (3 odpowiedzi)

Prowadzę nieduży pensjonat nad morzem, który w tym roku chciałbym trochę odświeżyć. Zastanawiam...

muza na dziś (778 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Jaka jest najlepsza strona do pobierania darmowych dzwonków? (10 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Czy kiedykolwiek bolała Cię głowa, szukając strony internetowej, z której można...