Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 10

***Rozpakowane Mamusie:***
21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN

2w1
*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Mara_Jade - 02.03 /córeczka/ szpital Redłowo
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Martka - 11.03/ ?
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
szaga - 15.03 / synek
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
AsiaczeK_S_88 - 20.03/ synek Tomek/ szpital Redłowo
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
Karolkarumia- 30,03 / córeczka Weronika / Szpital Redłowo
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 10

dziewczyny może, któraś z was się orientuje, jak to jest, moja umowa wygasa automotycznie z moim pracodawcą w dniu narodzin dziecka, dowiedziałam się dzisiaj, że wszelkie formalności odnośnie zasiłku macieżyńskiego muszę ząłtawiac z zusem sama, jutro będę tam dzwonic, czy wiecie jakie dokumenty trzeba tam dostarczyc?
(muszę przyznać że szefostwo mało mi pomogło, bo nie potrafiło określić co im dokładnie mam przesłać!)

Martka ale proponowali znieczulenie? Uff:)
Jak bedziesz miala czas to napisz co mialas w torbie,co zabrac,co tam jest?
Bo ja to mam tyle rzeczy ze masakra

no moja już wydłużona po takim niebezpiecznym skróceniu miała 37mm, więc chyba możliwe te 5cm :) fajnie Ci, przynajmniej wiesz, że nie urodzisz tak szybko :P
ja w pon jadę na wizytę, ciekawe co mi powie, czy mi w ogóle zrobi USG... chciałabym się dowiedzieć ile Tomek waży, czy mam tak na maxa się oszczędzać (już nie licząc na ten 18), bo jak jeszcze nie ma 2,5 kg to nie chciałabym leżeć w szpitalu aż dobije do tej wagi :/ w końcu w domu dzieci czekają...

ja już nie wyrabiam z zapachami, wszystko wokół mi śmierdzi, ciągle chodzę i szukam skąd :P mam dość! czuję się jak w kociej kuwecie mimo, że kotów nie mamy :/ bleh

Sorry dziewczyny,a tak się starałam kontrolować swój edytor;) no nic,mam nadzieję,że przekaz został odczytany;) znieczulenia nie dostałam,bo mała miała wahania tetna i jak znieczulenie,to tylko z cc,a tego nie chcieliśmy

A ja dzis bylam u lekarza,wkoncu go zmusilam zeby zbadal dl szyjki i ma 5 cm!!! Mowi ze dluga. Zdziwilam sie troche,bo myslalam ze normalna dl to ok 3cm

ja drugi dzień mam coś z żołądkiem, hmmm już sama nie wiem, jem to samo co zawsze. jutro muszę spróbować coś innego na śniadanie bo fatalnie się czuję.

Martka a znieczulenie? Dali?

Martka, gratuluję raz jeszcze :)
Ale czytam relację i płaczę ze śmiechu- złośliwość edytora tekstu, zwłaszcza z telefonu, jest niesamowita :):):)

To tak w dużym skrócie dopisze Wam moje wrażenia.Jeśli chodzi o kliniczna,to polecam z czystym sumieniem.Do szpitala trafiłam ok 5,połączyli mnie pod oksy,bo wody i czop dochodziły,a rozdarcie nie było.O 7 przyszła nowa zmiana,rewelacja.Zajmowali się mną super.Studentki,położenia,która jak dla mnie była mistrzem,lekarze,no wszyscy zaglądali,sprawdzali,opieka na najwyższym poziomie.Sam poród,jak dla mnie ciężki,choć lekarz stwierdził,że jak na pierwsze dziecko,szybko poszło.Bóle parterowy miałam od ok.13.30, a o 14.30 Maleńka była już z nami.Wczoraj wyszlysmy że szpitala i wszystko z nami ok. Wracając jeszcze do klinicznej,na oddziale poborowym też położne mile,pomocne,tylko trzeba pytać.Nie ma co się szczypac,jak coś Was nurtuje zapytajcie,oni tam na wszystko odpowiedzą. Pozdrawiamy i trzymam kciuki za mamusie w 2paku:)

To w moim wypadu wychodzi na to,ze to nie skurcze tylko Malutka się wypycha:)

jak dobrze że wy tu jesteście:)

Martka gratulacje :)

Mi ostatnio brzuch też się zaczął napinać, kilka razy się to zdarzyło i zawsze pod koniec dnia, jak byłam zmęczona po pracy. Położna na sr mówiła, żeby wziąć przylożyć rękę od góry, od dołu i po obu bokach brzucha i jeżeli choć w jednym miejscu będzię miękko, to to wypychanie dziecka, a nie skurcze macicy. Powiem szczerze, że sprawdzam to w taki sposób, ale już sama nie wiem jak bardzo miękko powinno być. Jak długo siedzę przed komputerem to czuję coś podobnego.

ja po wizycie, wszystko zamknięte, nic się nie dzieje, na miesiąc mam jeszcze zastrzyki. A 27 marca dostaje skierowanie na patologię, :/ poinformowałam już lekarza że na pewno na święta wielkanocne nie dam się położyć na patologię więc on stwierdził że skierowanie musi mi dać a w razie czego w każdej chwili mogę na SOR podjechać jakby się coś działo. Ale mnie dzisiaj wkurzył tą informacją o patologii, tym bardziej że pierwszy poród miałam wywoływany w 42 tyg. a nie wyobrażam sobie miesiąca na patologi leżeć. :/

a no i jeszcze bez nacinania rodziła :) normalnie marzenie :)

ale Tobie życzę, żeby było spokojnie :) najważniejsza jest regularność, dopóki są bo są, co jakiś czas to jest ok

AsiaczeK_S_88 o takim porodzie to jeszcze nie słyszałam, ale w moim przypadku lepiej jakby tak nie było bo mnie czeka cesarka wiec lepiej jak odbedzie sie na spokojnie bez takich akcji:)

Haneczka na moje oko to są skurcze :) dopóki są bezbolesne to jeszcze nie poród ;) chociaż jak rodziłam Olę, to była taka co miała skurcze bezbolesne i przyjechała na porodówkę z pełnym rozwarciem, w ciągu 15 min urodziła- pierwsze dziecko

poziomkowa to dlaczego w takim razie masz zwolnienie leżące, skoro możesz chodzić? bez sensu

te "chodzące" sprawdzają, czy po prostu nie są w pracy

ja akurat mam działalność, więc nie wiem czy ten czas pracy w danym zakładzie ma jakiś wpływ na kontrolę

u mnie to wygląda mniej więcej tak jakby cały brzuch się wciągał i zostaje tylko wypukłe gdzie jest maluszek :)

ogólnie zostało mi kilka dni do terminu cieżar brzucha jest odczuwalny 24 h każdy ruch małej jest już lekko bolesny szczegolnie jak wierci się dłużej to cały brzuch boli

Skurcze to jak twardnieje cay brzuch a wypychanie to jest tylko twardy w jednym miejscu

No ja właśnie też nie wiem jak rozpoznać te skurcze przepowiadające.Mam podobnie jak Haneczka,wydaje mi się,że Mała cała mi się wypycha,a potem mam parcie na pęcherz,ale żadnego bólu nie czuje.Ja podczas miesiączki nigdy skurczy nie odczuwałam,w ogóle miałam bardzo "łagodne" miesiączki,troszkę bolał mnie brzuch 1 i 2 dnia i tyle.

Inne tematy z forum

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...