Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 10

***Rozpakowane Mamusie:***
21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN

2w1
*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Mara_Jade - 02.03 /córeczka/ szpital Redłowo
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Martka - 11.03/ ?
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
szaga - 15.03 / synek
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
AsiaczeK_S_88 - 20.03/ synek Tomek/ szpital Redłowo
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
Karolkarumia- 30,03 / córeczka Weronika / Szpital Redłowo
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 10

ok dziękuję za info. troche się obawiam kontroli, bo mam na zwol leżace, choć lekarz twierdzi, że wyjsc na spacer mam prawo. wiec juz sama nie wiem:(

Babka ktora do mnie przyszla powiedziala ze chciala sprawdzic czy nie jestem w pracy... Chyba tylko o to chodzi. Ja juz tam pracuje jakies 7 lat i jak bylam w pierwszej ciazy to kontroli nie mialam

a ile mniej więcej trwają takie skurcze ??wiem ze głupie pytania zadaję bo w necie pełno informacji na ten temat ja oczywiście je czytałam ale wiecie najlepiej zapytać doświadczonych mamusiek bo co innego teoria a co innego w praktyce :)

dzięki za odp ;) a jaki ma sens kontrola w domu, jeśli macie 2-czyli, że mozecie chodzic??
A dlugo przed zwolnieniem pracowalyscie w danym zakladzie pracy?
Bo czytalam, ze raczej kontroluja osoby majace wlasna dzialalnosc badz , które nie pracowały dluzej niz pol roku.

Haneczka - to są skurcze Braxtona - Hicksa - tzw przepowiadające / przygotowujące

Skurczów porodowych na pewno nie pomylisz z nimi, bo towarzyszy im co najmniej taki ból jak przy miesiączce

kurcze ja to chyba nie potrafie wyłapać tych skurczy, brzuch dosyc czesto mi sie napina ale kiedy mam twardy brzuch bardziej mam wrażenie jakby to mała wypieła się na maxa wtedy nagle robi sie cieżko i muszę wstać do toalety bo ciśnie na pecherz, te napięcia mam po tym jak mała trochę pokręci się w brzuchu może to są właśnie za kazdym razem skurcze ??póki co to wszystko jest bezbolesne jedynie co czuję to ucisk na pecherz

Na ktg skurcze nieregulane , ale dochodzą do 60% , rozwarcia nie ma , szyjka 2,5 cm . Mały waży już 3 kg , wygląda na donoszonego - 38 tydzień. Lekarz powiedział ,że z każdymi nocnymi skurczami regularnymi mam jechać na ktg na ip, bo może zacząć się akcja i wtedy lekarz na izbie zdecyduje czy hamujemy akce czy może wychodzić .
Sama nie wiem co mam myśleć, mam mętlik w głowie..
Lekarz powiedzial, że Małemu nic nie grozi, więc pozostaje mi chyba tylko leżeć i czekać..

Blondynka to była.

Chodzę do jednej z lekarek przyjmujących w Swissmedzie w Gdyni, nie lubię podawać nazwisk na forach. Generalnie byłam z niej cały czas zadowolona, ale teraz po terminie stwierdziła, że już do niej mam nie przychodzić, tylko do szpitala, a tam na patologię chcą mnie kłaść :(

mara a kto jest twoim lekarzem prowadzącym??

aha :/
mnie badała babka jak byłam i taka fajna, pogadałyśmy, pośmiałyśmy się :P fajnie by było jakbym na nią trafiła znów :) ale z facetem też miałam do czynienia przy którymś porodzie :)
a ta mało rozmowna to jak wyglądała? ja trafiłam na moją koleżankę ze szkoły, hehe :P kto by pomyślał :) taka niska w czarnych włosach

Asiaczek ja wiem, że to bez sensu i dzisiaj lekarzowi na IP to mówiłam. On stwierdził, że faktycznie patrząc po wynikach to ten z usg jest właściwy, ale ponieważ ten z om minął to oni nie mogą brać odpowiedzialności i muszą mnie traktować jako przeterminowaną.
Generalnie chciał mnie zostawić na oddziale, tylko dlatego, że mają takie procedury więc wolałam iść do domu.

Za to mogę powiedzieć, że wszyscy mili, chociaż pielęgniarka, która podłączała mnie pod ktg mało rozmowna.

no to ja mam 2 :) z 1 muszą Cię raczej zastać w łóżku

Na druku jest napisane. 1 to leżenie, 2 pacjent może chodzić.

bez sensu :/ ja mam w karcie ciąży termin z OM na 13 czy 14 marca, a z USG pierwszego na 20 i zawsze mówię, że ten z OM się nie liczy, bo miałam owu później i też wiem kiedy zmajstrowane i patrzą na ten termin... tyle, że mój mały jest, i tak za mały na ten dalszy termin, więc tego się wszyscy trzymają

Tesula, bo ja na 2 marca mam wg pierwszego usg (co się pokrywa z moimi osobistymi wyliczeniami - mam m nieregularne, a wiem kiedy było poczęcie), a wg miesiączki miałam na 23 lutego i zarówno moja gin, jak i dzisiaj lekarz na IP stwierdzili, że to ten termin się liczy, więc oficjalnie jestem po terminie.

Ja mialam dzis kontrole i jestem na l4 od listopada. Chyba mam 2 na zwolnieniu,nie pamietam

Mara, no właśnie, przecież na 2 marca masz...

poziomkowa a co oznacza 1? bo nie pamiętam :) ja mam, że mogę chodzić, możliwe, że to 1 :)
ja miałam kontrolę nie tak dawno( nie pamiętam już, ale 2-3 tyg?) a na zwolnieniu jestem od lipca

hej:) mam pytanie do dziewczyn, które są na zwolnieniu i miały kontrole z zusu, jak długo byłyście na zwolnieniu w momencie kontroli i jaki macie kod na zwol. Bo ja mam 1, ale lekarz twierdzi, ze mimo to moge wychodzic z domu.
Pozdrawiam

MaraJade - ale jakim cudem jesteś po terminie, skoro termin masz na 2 marca???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny nie wiem czy dobrze zrobiłam. :( Właśnie wróciłam z IP w Redłowie i chcieli mnie tam zostawić na patologii, ale sam lekarz stwierdził, że tylko dlatego, że jestem po terminie. KTG wyszło ok, mała oczywiście w czasie badania zaczęła się strasznie wiercić, wystarczyło ją szpitalem postraszyć. :P Szyjkę mam nadal długą i 2cm rozwarcia. Na usg wyszło wszystko ok, przepływy, płyn owodniowy, wszystko w normie. Masa 3800g. Jak się zapytałam czy przewiduje, że mogę urodzić przez weekend czy raczej poleżę tydzień albo dłużej, to powiedział, że raczej przewiduje ten tydzień i oksy zaczęliby mi podawać dopiero po dwóch dniach na oddziale. No to stwierdziłam, że wolę czekać w domu - mam nadzieję, że nie będą mi robić potem problemów z tego powodu. :(

W ogóle stwierdził też, że powinnam na ktg do przychodni jeździć i że następnym razem mam już przyjechać z przekonaniem, że chcę zostać na oddziale.

Asiaczek siostra, tylko dla otuchy (akurat dzisiaj miała wolne) prawka niestety nie posiada. Całe szczęście ja mam 5 min. autobusem do szpitala, ale na poród to taksówkę weźmiemy.

Inne tematy z forum

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....