Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 10

***Rozpakowane Mamusie:***
21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN

2w1
*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Mara_Jade - 02.03 /córeczka/ szpital Redłowo
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Martka - 11.03/ ?
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
szaga - 15.03 / synek
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
AsiaczeK_S_88 - 20.03/ synek Tomek/ szpital Redłowo
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
Karolkarumia- 30,03 / córeczka Weronika / Szpital Redłowo
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 10

A USG 4D robiłam u dr. Tomczyk-Małyjasiak i z czystym sumieniem polecam,dokładna,otwarta i ogólnie bardzo sympatyczna.Nie pamiętam ile płaciłam ale wydaje mi się,że 150 zł

AsiaDk idę do lekarza w sobotę to zapytam o jakieś środki na tą opuchliznę.

Dzieki Tesula,uspokoilas mnie. Bede obserwowac.

M&ms a trzeba rezerwowac,czy jak to wyglada?

ja już po wizycie, rozwarcie 1,5-2 palce, synek waży 3600-3700g czyli nie jest wcale mały wszystko jest ok więc czekamy :)

Asiaczek no to super wieści, ze jest szansa na wcześniejsze opuszczenie szpitala :))

Mamaalanka a może synek jadł wczoraj barszcz/buraczki - u nas zdarza się czerwone zabarwienie właśnie po buraczkach :PP

Ja lażałam na Zaspie w tej sali, która kiedyś była tą o podwyższonym standardzie i to drewniane łóżko też strasznie skrzypiało i było tak samo wysokie jak normalne :PPP

Kurcze ale dziś mnie panie w US miło zaskoczyły :)) Poszłam ze średnim w wózku żeby złożyć PIT, kolejka na ok 45 min stania albo i lepiej ale młody zasnął więc luz, stoję, a tu po kilku min podeszła do mnie pani i powiedziała że jak chcę złożyć zeznanie to zaprasza bez kolejki :))) Normalnie szok :-)))

Mamoalanka - z tego co tam dziewczyny pisały to raczej nie jest nic groźnego (jeśli byłoby zaparcie to może być uszkodzenie mech. odbytu, ale jeśli zaparcia nie było, to może być polip na jelicie, one mocno krwawią) na pewno trzeba zwrócić uwagę, czy aby się nie powtarza, a poza tym zadbać o dietę dziecka bogatą w błonnik, albo dawać do picia kleik z siemienia lnianego (można z owocami) - pamiętam że moja siora (jest na wózku inwalidzkim i całe życie miała takie problemy) też ten kleik piła - on działa osłonowo na jelita, no ale do lekarza też bym się przeszła - niech zbada

Ja chciałam Cię uspokoić, że to się zdarza i że raczej to nic groźnego :)

akurat łóżka też źle wspominam, ale ja sie na zaspę wybieram, a tam nie ma takich pokoi z podwyższonym stardardem

Dzwoniłam właśnie i pytałam. Dwuosobowa 150 zł za dobę, jednoosobowa 200. Niby jest to dużo, ALE jak sobie przypomnę te wysokie, paskudne, skrzypiące łóżka i masakryczne materace na zwykłych salach.. Gdzie ja po cc wchodziłam i schodziłam z takiego łóżka po 15 minut... To nawet za sam komfort wolę te 150 zł zapłacić...

Tesula,ale to czesty problem i mam sie nie martwic? Bo ja mysle,ze to kupa byla twarda i moze scianka w odbycie mu pekla,ale Pani z przedszkola do mnie dzwonila,przerazona,mowila ze tyle krwi bylo... Zobacze jutro.

Ja tez polecam Dr Olszewska,super lekarz i bardzo dokladna,nawet paluszki liczyla na usg:)

M&ms gdzie wyczytalam,ze sala na klinicznej kosztuje 150zl,nie wiem jak jest z rezerwacja ale zawsze mozna zadzwonic i zapytac. Tez mi sie marzy ta sala,ale chyba bardziej 2 osobowa,ale troche szkoda mi kasy...

w jakim tygodniu ciąży można robić 3 i 4 D ?

ja też robiłam usg w invikcie u dr Brzóski

ja po obchodzie :)
jutro zrobią mi USG i jeśli wody wyjdą ok, to nie ma potrzeby mnie tu trzymać i idę do domu :)

A ja 3d nie robiłam.
Cieszcie się, że możecie chociaż się położyć. Z jednym dzieckiem w domu mogę zapomnieć o odsypianiu nocy. Młoda chora i co gorsza chyba mnie zaraziła, czuję gule w gardle.

Nie wiecie ile kosztuje sala o podwyższonym standardzie na klinicznej? I jedno i dwuosobowa by mnie interesowała. Czy trzeba wcześniej rezerwować czy trzeba mieć farta po prostu, że jest wolna?

Ja też miałam dziś kiepską noc mały się tak strasznie wiercił i rozpychał, że w ogóle nie dał mi spać, może z 2-3godz spałam a teraz jakos zasnąć nie mogę żeby odespać.

Ja 3d robiłam u doktor Olszewskiej, bardzo dokładne polecam.

Hej
Ja dzisiaj kiepsko w nocy spałam, a raczej o 3 mało co spałam i nie wiem dlaczego :/ teraz odespałam. Dzisiaj mam wizytę u gina ciekawe czy powie mi coś nowego :)

Ja robiłam USG 3D w Invicie i bardzo polecam u Dr. Brzóski.

Witam Was dziewczyny :-). Cóż za piękny dzień na przejażdżkę do szpitala. Szuwarkowa dzięki napewno pogratuluję Karolinie. Za półtorej godziny wychodzę i jak wrócę to dopiszę Karolkarumia do rozpakowanych mamuś z wagą i wzrostem córeczki.

Witam dziewczyny ,
Ja z innego wątku,ale jesteście już na mecie właściwie więc chciałam zapytać dziewczyn z Gdańska gdzie robiłyście USG 3d lub 4d ja rodziłam 4 lata temu i wtedy robiłam w spółdzielni koło krewetki w Gdańsku. Może macie sprawdzone gabinety i jakie są koszta?
Życzę szybkich rozwiązań i dzięki z góry za odpowiedź.

Mamoalanka - akurat dziś czytałam na innym forum post na taki temat - http://chusty.info/forum/showthread.php/94006-wstydliwy-problem
nie wiem, czy uda Ci się na to wejść, bo tam trzeba do większości tematów zarejestrowanym być, ale pocieszę Cię, że to jest chyba dość częsty problem

Dziewczyny Pani z przedszkola wlasnie zadzwonila,ze maly zrobil kupe i krew sie pojawila przy podcieraniu... Kupka podobno nie byla twarda. Pierwszy raz mi sie cos takiego zdazylo i juz sie denerwuje...

ja na wizytę :)
na 10.40 mam.

Inne tematy z forum

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...