Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 12

***Rozpakowane Mamusie:***
21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN
25.02 (11.03) Martka - córeczka Aurelia 2870g / Kliniczna SN
02.03 (15.03) szaga - synek Alanek 2650g i 51cm / Redłowo SN
03.03 (30.03) Karolkarumia - córeczka Weronika 3300g i 52 cm/ Redłowo CC
05.03 (02.03) Mara_Jade - córeczka Emilka 3850g i 53cm/ Redłowo SN
13.03 (20.03) AsiaczeK_S_88 - synek Tomuś 3000g i 52 cm/ Redłowo SN

2w1
*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

Anik - 02.04/ córeczka/szpital kliniczna
d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Dimis - 17.04 /syn
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 12

Hej dziewczyny. Melduję się w dwupaku. Tak jak wczoraj odczuwałam skurcze tak dziś obudziłam się bez żadnych bóli jakbym w ogóle w ciąży nie była. Dawno tak nie miałam i teraz tak myślę, że to nasza psychika wpływała na te wszystkie reakcje bo za dużo myślałyśmy o tym, żeby dotrwać. No ale teraz trzeba troszkę porobić w domu, żeby już faktycznie coś się zaczęło dziać.

Ja po cc nie miałam problemów z wypróżnieniem, jedyne co bolało to blizna, lewatywy przed nie robiłam i teraz też nie będę...

Jeszcze 3 tygodnie i 3 dni...

Czytając Wasze opinie- chyba się na to "czyszczenie" zdecyduję- choćby dla komfortu psychicznego czy żadnej niespodzianki przy porodzie nie będzie... Bardziej martwi mnie kwestia nacinania- wiem,że może się udać bezproblemowo, ale jak pomyślę,że mam popękać i później takie krzywizny mają szyć to mnie ciarki przechodzą....

Na klinicznej nie robią lewatywy, ale ja miałam swoją, taką z apteki i mi ją bez problemu zrobili.

na klinicznej w 2011 roku nie robili, ja w domu też nie zrobilam...i to był blad, bo po cc jak poszłam do wc po 6 dniach, to ból był gorszy niż wszystkie skurcze porodowe. teraz zanim pojadę, to zrobię.

no na Zaspie lewatywy nie robią,
u mnie cisza spokój i zimnooo na dworzu :)

A na klinicznej robia lewatywe?

Witajcie Dziewczyny no i w końcu 18sty:)
Ja jak na razie nie mam żadnych oznak by rodzić choć często boli mnie podbrzusze,ale mam nadzieję ze wytrwam do świąt:P
Ja przy pierwszym porodzie tez mialam lewatywę i nie jest to takie straszne a lepiej sie wyproznic przed niz na porodowce ma sie cos zdarzyc :P
Trzymam kciuki za wszystkie ,ktore maja juz jakies oznaki by szybciutko mogly przytulic swoje Skarby:)

Ja melduję się w dwupaku :) Wczorajszy dzień mimo wszystko trochę nerwowy. Patrzyliśmy z mężem na zegarek i odliczaliśmy godziny. Niby tak dla śmiechu ale napięcie było. Po 23 poszliśmy już zrelaksowani spać. Noc też minęła spokojnie. Dzisiaj spacery i sprzątanie, niech się już zacznie coś rozkręcać. Zastanawiam się co z Aniuleczką25, jeszcze w sobotę pisała o odchodzącym czopie i skurczach ale od tamtego czasu cisza... Teraz życzę wszystkim które już mają terminy szybkich i bezproblemowych porodów.

Jak rodziłam córkę dwa lata temu w wojewódzkim to pytali mnie czy chcę lewatywę i zrobiłam. Zasadniczo nic przyjemnego ale też nic strasznego. Teraz też będę robić. Nacinać mnie nie nacięli, dałam radę bez tego, ale trzeba słuchać położnych kiedy przeć a kiedy przestać.

Gratuluję Wam dziewczyny dotrzymania tej wspaniałej daty 18.03 ;) a u nas pojawiły się kolki, nie są mega nieznośne, ale jednak mała się trochę męczy. Od dzisiaj przechodzę na ścisłą dietę z gotowanym kurczakiem i marchewką ;)

Mam do Was pytanie, czy możecie polecić jakiegoś ortopedę, który robi usg bioderek? Musimy się umówić na wizytę, a kompletnie nie wiem do kogo. Czytałam dobre opinie o dr Sieliwończyku, co o nim sądzicie? Macie może jakieś namiary na niego?

No i doczekały - można się rozpakowywać ;)

No i nareszcie mamy 18.03

Tu taka cisza wszystkie na porodówkach?

Po porodzie to chyba normalne ze ma sie problem z wyproznianiem. Ja juz zakupilam czopki glicerynowe,bo pamietam ze przy pierwszym porodzie co chwile latalam do poloznych i prosilam,a lewatywy nie mialam.

ja przy pierwszym porodzie mialam robiona lewatywe na wlasne zyczenie ale ridzilam dzien pozniej przy parciu cos tam jeszcze wychodzilo ale nie myslalam wtedy o tym. Niestety przez kilka dni po porodzie mialam problemy z wyproznieniem i nie wiem czy przypadkiem nie od tego. Teraz mam kupiona i sie zastanawiam czy zrobic czy sobie darowac.

Yoasia jabłka nie wystarcza.. Lewatywa oczyszcza dogłębnie dosłownie rzecz mówiąc ;-)
Wsadzaja ci odrobinę rurki "tam" i wpuszczają jakiś płyn z kroplówki. Nie fajny jest tylko moment wkładania, potem już luzik ;-)
Chwilę potem cie czyści. Ja byłam tylko raz a wyobrażałam sobie ze to biegasz co chwilę i nie zdążysz usiąść na sedes a nie jest tak ;-)

Trzymam zatem kciuki!

zajadam jabłka w nadziei, że lewatywa nie będzie konieczna, bo w sumie nawet nie wiem jakby to mialo wyglądać :)

Tak, dokładnie na lewatywe trzeba wyrazić zgodę.
Ale powiem wam ze bałam się jej a ostatecznie to nic strasznego.. Nie boli, po prostu jest nie przyjemne i tyle :-) ale to tylko chwila a potem komfort przy porodzie.. Ponoć bezcenny :-)
Ja jutro mam powtórkę oxy. Dziś cały dzień skurcze.. Mam nadzieję ze jutro się rozkręci.. Proszę o kciuki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

na lewatywę trzeba wyrazić zgodę

Właśnie... Jak to jest z lewatywą...i nacinaniem, w takim Redłowie np.?

U mnie skurcze co 40-30 minut :) chcialabym wytrzymać do rana bo nie chce mi się nocą do szpitala jechać ;/ Miałam nadzieję, że jakoś ta akcja szybciej się rozwinie.
Zaczęłam sie zastanawiac czy bedą robili lewatywę w szpitalu...

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (115 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...