Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 12

***Rozpakowane Mamusie:***
21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN
25.02 (11.03) Martka - córeczka Aurelia 2870g / Kliniczna SN
02.03 (15.03) szaga - synek Alanek 2650g i 51cm / Redłowo SN
03.03 (30.03) Karolkarumia - córeczka Weronika 3300g i 52 cm/ Redłowo CC
05.03 (02.03) Mara_Jade - córeczka Emilka 3850g i 53cm/ Redłowo SN
13.03 (20.03) AsiaczeK_S_88 - synek Tomuś 3000g i 52 cm/ Redłowo SN

2w1
*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

Anik - 02.04/ córeczka/szpital kliniczna
d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Dimis - 17.04 /syn
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 12

najważniejsze Rona żeby na dziecko nie wiało, a z resztą w nocy będziesz karmiła na początku co 3h, więc zawsze jak się obudzisz i stwierdzisz że jest za chłodno to możesz zamknąć. U nas kaloryfer w pokoju wg jest wyłączony, i rano wieczorem to jeszcze jest ok 20 stopni, ale rano jest koło 18, i Tośka np nie zaśnie w pokoju gdzie jest cieplej, u rodziców jak nocujemy to muszę porządnie wywietrzyć i potem mieć drzwi zamknięte i okno otwarte bo moi rodzice ciepłolubni 25 stopni w mieszkaniu mają.

W dzień tak,ale na całą noc okno zostawić otwarte?Czasami jak wstajemy rano to jest chłodno-ja tam lubię jak jest chłodniej i lepiej mi się śpi-ale przy noworodku to chyba no noc okno zamykać trzeba będzie.

Dziewczyny zaciskajcie nogi,juz malo czasu:))

a moze moze sie spokamy aga 007 kto wie a ty czujesz cos czY nie? bo ja mam skurcze dzis jak narazie co okolo 20 min...raz mocniejsze raz słabsze ale sie pojawiaja....jak chcesz to na priv zapraszam to mozemy miec kontakt w razie czego:)

My mamy w mieszkaniu ok 22 - 23 stopnie, grzejemy tylko rano przez 2h jak małż wstaje do pracy (inaczej ciężko zwlec mus się z wyra) - mamy podłogowe, a ja co chwilę przynajmniej rozszczelniam, jeśli nie uchylam okno

A dlaczego nie będziesz mogła otwierać okna jak będzie dziecko??? Jeśli łóżeczko nie stoi pod oknem, to przecież normalnie można otwierać, a nawet trzeba, wiadomo, nie jak dziecko jest po kąpieli i ma mokre włoski, ale w dzień, jak nie ma za dużego wiatru to nawet zalecane jest

U mnie w mieszkaniu jest tak gorąco,ze nie mam potrzeby dogrzewania.całą zimę kaloryfery mamy zakręcone,tylko jak pranie muszę wysuszyć to odkręcam.A od jakiegoś czasu śpimy z uchylonym oknem bo inaczej jest taka sauna,że spać niemożna.Martwię się trochę bo jak Małą się urodzi to okno będę musiała zamykać a ja ogólnie lubię w zimnym spać.
Pamiętam jak moja szwagierka urodziła,to jeszcze miała w pokoju piecyk który był włączony prawie całą dobę,bo dziecko musi być w ciepłym-no i teraz Małą ma prawie 7 lat i cały czas dogrzewa jej pokój!Paranoja,jak do nich przyjeżdżam to zawsze w bluzce samej siedzę bo nie idzie wytrzymać!A Mała jej cały czas choruje,no ale Ona jest mądrzejsza-nawet lekarz zwracał jej uwagę,że dziecko jest przegrzewane ale stwierdziła,że nie będzie dziecka w mrozie trzymała i tyle.

Ja nie będę dogrzewać. Jesteśmy zimnolubni i będę pilnować żeby w pomieszczeniu gdzie będzie kąpiel było te 20-21 stopni ale nie więcej.

u mnie póki co nic sie nie rozwija. Wzięłam kąpiel, czopu dalej nie widać, więc liczę na to, że jakimś cudem dotrwamy do poniedziałku ;)
Z jednej strony niepokój a z drugiej jakaś wewnętrzna ulga, że coś tam się dzieje i wiem, że mogę się powoli szykować :)

A powiedzcie mi czy będziecie czymś dogrzewały łazienkę/pokoik przed kąpielą maluszka?

Aniuleczka25 może się spotkamy w szpitalu, widzę że obie wybieramy się do wojewódzkiego i mamy zbliżone terminy :)

Hej
U mnie nic się nie dzieje , jutro pod wieczór podjadę na KTG na kliniczną.

hej hej zajrzałam zobaczyć co słychać u Was. Widzę, że już troszkę rozpakowanych:) Trzymajcie się!

Ja też się melduję w dwupaku.
Dzisiaj miałam kiepską noc i bóle brzucha ale to nie były skurcze. Od wczoraj grzecznie sobie leżę mając nadzieje że jednak dotrwamy do jutra do północy :)

Micasia nic..
Brzuch tylko cały czas twardy i podbrzusze cały czas boli..
Jutro jest szansa na powtórkę..

nie bylam pod prysznicem ale sie trochę udało mi sie przespać...ale od 9 znowu skurcze co około 20 min i znowu trochę różowego śluzu,skurcze nie sa mega mocne takie jak na okres mniej więcej na przemian z takimi lżejszymi ... wiec nie panikuje i grzecznie czekam na rozwój akcji....

Bombelkowa a po oxy nic się nie zaczęło dziać?

u mnie słabe pobolewania jak wstaję, takie lekkie ukucie, ale tak to cisza, ale w sumie termin jakby na za miesiąc więc spokojnie.
gorzej że już nie mogę znaleźć wygodnej pozycji do spania, żaden bok mi nie odpowiada, biodra bolą.
Dziewczyny powodzenia żeby było szybko i bez komplikacji.

No to trzymam za Was kciuki dziewczyny!Oby było szybko i bez komplikacji:)

A u mnie dziś chyba odszedł czop.. Modlę się żeby coś zaczęło się dziać..
Na wkładce różowa galareta, więc to chyba to?
Wczoraj lekarz powiedział ze chłopcy lubią rodzic się w weekend, więc może mi przepowiedział.. :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny - zarzucę nieśmiało temat - może jakieś fotki Waszych bobasków, takie z dnia urodzin :)

no i u mnie też się chyba zaczęło... od 3 mam lekkie bóle podbrzusza w okolicy pachwin(dosłownie ledwie wyczuwalne) i chyba zaczął się czop wysuwać, bo rano miałam na papierze tak jakby fragmenty gestego śluzu... może jakimś cudem dotrwamy do 18-tego ;)

Inne tematy z forum

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

krzywe ząbki (22 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...