Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 12

***Rozpakowane Mamusie:***
21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN
25.02 (11.03) Martka - córeczka Aurelia 2870g / Kliniczna SN
02.03 (15.03) szaga - synek Alanek 2650g i 51cm / Redłowo SN
03.03 (30.03) Karolkarumia - córeczka Weronika 3300g i 52 cm/ Redłowo CC
05.03 (02.03) Mara_Jade - córeczka Emilka 3850g i 53cm/ Redłowo SN
13.03 (20.03) AsiaczeK_S_88 - synek Tomuś 3000g i 52 cm/ Redłowo SN

2w1
*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

Anik - 02.04/ córeczka/szpital kliniczna
d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Dimis - 17.04 /syn
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 12

To dlatego, że mamusia go tak rozpuściła (wstają rano o tej samej porze). Teraz pojechała na szkolenie i pomyślałam sobie, że będę dobrą żoną i wstanę.. eh.
Przykre jest to, że w ogóle nie docenia moich starań. Nie widzi, że w domu w miarę czysto, dziecko i obiad ogarnięte, a fura garów nie piętrzy się w zlewie. Ehhh..
Kocham go, rozumiem, że ma stresującą pracę, że jest zmęczony, ale kurczę, "siedzenie" w domu z dwulatką to też nie jest lekka robota. Ja bym chętnie do ludzi poszła, a nie ciągle dom/sklep/plac zabaw. Nawet wyprawę do lekarza człowiek zaczyna traktować jak święto...

Micasia różne 'dziwne' rzeczy dzieją się z maluchami po pojawieniu się młodszego rodzeństwa, i to nie zawsze od razu. Trzeba uzbroić się w cierpliwość i przeczekać, czasem niestety pozwolić na więcej :P
Ale za to potem jak się razem zaczną bawić to jest szansa na chwilę 'spokoju' :)))

Tak, a bułeczki i ciastka trzeba było zabrać :PP

~M&ms, dobre z tym odśnieżaniem i od razu na porodówkę :PP Niektórym facetom to trzeba by chyba worek ziemniaków do brzucha przytroczyć i niech tak sobie chodzą i wszystko robią to może by wtedy zrozumieli :PP
Albo zostawić na kilka dni samego z dzieckiem :PP - koleżanka ostatnio tak małża zostawiła z córką 1,5 roku na 5 dni bo musiała wyjechać i od razu zmiana nastawienia po powrocie :PP :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

m&m ojj chyba Pan by ode mnie oberwał za taki tekst i już na pewno świeżych bułeczek długo by nie zobaczył

Martka, nie mamy na szczęście problemu z kolkami i oby tak pozostało :) czasem Kubuś się trochę napina jak robi kupkę, ale generalnie produkuje ciągle i przez sen także i nie wybudza się wtedy, więc raczej mu to problemu nie sprawia :)
Jak coś jest nie tak to lekiem na całe zło jest cycek :PP :))) Musimy się zaprzyjaźnić ze smokiem, bo na dłuższą metę jest to męczące.
O Tantum Rosa to mówił mi też lekarz, który mnie zszywał po porodzie i robiłam tak jak napisała Rayfall i wszystko sie ładnie zagoiło.
Asiaczek, fajne są te reakcje starszaków na malucha, czasem to tylko boki zrywać i szkoda że nie mam wbudowanej w czoło kamerki, bo niektóre sytuacje są bezcenne :PPP :)))

A tak wogóle to ja chcę WIOSNYYYY!!!

Rayfall, ja dzisiaj myślałam z rana, że mojego chłopa zatłukę.
Wyjeżdża po 6 do pracy, więc wstałam o 5! rano żeby iść do piekarni po świeże bułki, kupiłam mu jeszcze ciastek do pracy, zrobiłam śniadanie i herbatę... A on wstaje i z tekstem, że jak już łażę, to mogłam odśnieżyć! Nożesz w mordę, tak mi ciśnienie od rana podniósł...

Rayfall no faceci niestety są bardzo upierdliwi :)
mój mąż ostatnio porównał mnie do żony szefa że ona przecież też ma małe dziecko i siedzi cały dzień w domu i posprząta i obiad ugotuje, a ja mam teściową do pomocy i narzekam że mi mało czasu poświęca, a żona szefa cały dzień sama siedzi.
To mu przypomniałam że mniejsze dziecko więcej śpi, i można coś zrobić, Tosia śpi tylko 1h i na dodatek trzeba przy niej siedzieć bo śpi na kanapie i boję się że z niej spadnie,zresztą ona wszędzie biega wszędzie wchodzi. i jak by nie pamiętał to ja jeszcze w brzuchu noszę drugiego malucha i jest mi już ciężko. A to że za nim tęsknię bo siedzę w domu i mała też go mało widzi to oczywiście sa moje wymysły :)
a najlepszy argument jest taki że on przecież pracuje, ja mówię wtedy że ja też pracuję bo dostaję pieniądze za to ze jestem w domu i zajmuje się małą. Która ma teraz ciężki okres, bo chyba ma jakiś regres, jeżeli chodzi o rozwój i boje się że jest to spowodowane drugim dzieckiem, ale słyszałam że to naturalne.

Tak mi się przypomniało jeszcze, że na SR położna mówiła, żeby po porodzie najpierw używać do podmywania Tantum Rosa (rozrobić w butelce z dzióbkiem) i to po każdej wizycie w toalecie. Wycierać się ręcznikami papierowymi. A jak już nie bedzie obolałe krocze/ szwy zdjete, to wrócić do płynu, który się używało zawsze. Ważne- ma nas nie szczypać.

Cześć Dziewczyny. Przede wszystkim gratulacje dla już rozpakowanych :)
Ledwo nadążam z czytaniem mniej więcej na bieżąco, tyle piszecie. Sama mam mnóstwo rzeczy na głowie, bo wciąż chodzę do pracy. Dodatkowo mój mąż nie potrafi zrozumieć, że łatwiej się męczę, czasem nawet zwykłym siedzeniem. Chodzi prawie cały czas sfochowany. A malutki często się wypina, tak faktycznie to ciągle i to tak, że ani tu się schylić, ani zmienić pozycji się nie da. Czy też tak miałyście/ macie, że najchętniej to ciągle byście jadły? Ja cały czas głodna jestem.

U mnie jest tyle śniegu, że jak tak dalek pójdzie, to będą białe święta, tyle że nie te, co powinny ;)

Tak się zastanawiałam, jak na spacer się wychodzi z dzieckiem w gondoli, to dziecko ma leżeć na jakiejś poduszce czy na pieluszce flanelowej czy tak bez niczego bezpośrednio na materacyku?

Pozdrawiam.

Asia ja u mnie w dziecięcym sklepie widziałam z baby ono takie woreczki do sterylizacji, może w aptece też będą :) ja kupowałam ten swój na szkole rodzenia, bo moja położna jest przedstawicielem medeli

u mnie cisza, ale plecy i żebra to mnie tak bolą że szok:/ i jeszcze ta pogoda no tragedia normalnie

Bombelkowa to może faktycznie coś się ruszy. Powodzenia. Daj znać za jakiś czas jak się czujesz.

Bombelkowa 3mam kciuki żeby się udało :)
a ja noc całkiem całkiem, tylko siusiu i młoda chyba się przeziębiła, ale w sumie nei wiem gdzie bo od dwóch dni siedzimy w domu, w niedziele byłyśmy ostatni raz na dworze.

AsiaDK faktycznie masz rację.. Od rana mam skurcze.. Więc może dziś? :-) a cukrzyca już dobrze, nawet jak zgrzesze to nie wybija ponad normę. Jem swoje rzeczy i jest dobrze ;-)

A ja się czułam w nocy masakrycznie - tak mnie brzuch bolał, a właściwie kuło mnie z prawej strony (miałam już takie bóle - gin twierdziła, że to wiazadła, ale nigdy tak, żebym nie mogła się ruszyć na wyrze...)

Dziś wizyta u gina - zobaczymy co powie...

dzięki Asiaczek, a gdzie ja moge kupić takie worki?

Bombelkowa z twojego Bartusia to niezły łobuziak :) straszy cię od dawna, że już już już .... a jak podaja oksy to stwierdza, że nie nie on jeszcze poczeka :), a tym razem nie rozlegulowali ci cukrzycy?

ja po wczorajszej wizycie, zawiedziona, nic się nie dzieje, szyjak skrócona,ale rozwarcia brak! a tak chciałam urodzić przed świętami! wg usg termin minął mi wczoraj wg om mija mi w piątek, lekarka powiedziała że kładzie się kobięte na patalogię tydzień po terminie, a to akurat Świeta! zostają zatem wszelkie sposoby by przysieszyć, ale jak narazie nic nie działa, no na spacerze nie byłam, jakoś pogoda mnie nie przekonuje :) ach i jak zwykle od 4.30 już nie śpie ...

A ja kombinezon malutki wlasnie oddalam no bo przeciez bedzie konic kwietnia i bedzie juz cieplutko i tej wersji się trzymam hahaha

To chyba nie ryzykuje z tym białym jeleniem,chociaż często się myłam szarym mydłem tej firmy jak tylko dostawałam jakiegoś uczulenia.
A ja kupiłam kombinezon dla Małej i mąż się ze mnie śmiał,że termin mam na koniec kwietnia i po co nam ten kombinezon-a tu zima na całego,ciekawe czy nie będziemy go potrzebowali:P

Właśnie w tvn24 zapowiedzieli że zima może potrwać do polowy kwietnia... cudooooownieeeeee

Inne tematy z forum

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Ovarin - która zaszła po nim w ciaże? (41 odpowiedzi)

Staram się i staram i nic :( Lekarz zdiagnozował u mnie PCOS, stąd brak ciązy :( Pocieszał że to...