Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 14

***Rozpakowane Mamusie:***
21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN
25.02 (11.03) Martka - córeczka Aurelia 2870g / Kliniczna SN
02.03 (15.03) szaga - synek Alanek 2650g i 51cm / Redłowo SN
03.03 (30.03) Karolkarumia - córeczka Weronika 3300g i 52 cm/ Redłowo CC
05.03 (02.03) Mara_Jade - córeczka Emilka 3850g i 53cm/ Redłowo SN
13.03 (20.03) AsiaczeK_S_88 - synek Tomuś 3000g i 52 cm/ Redłowo SN
17.03 (15.03) Aniuleczka25 - synuś Nikoś 3150g i 54 cm/ Wojewódzki SN
18.03 (13.03) Yoasia - córeczka Lenka 2850g i 53cm/ Redłowo SN
21.03 (25.03) Madzia i Krzyś - synek Bartuś 3850g i 61 cm/ Wejherowo SN
25.03 (07.04) Bombelkowa - synek Bartosz 3780g i 55 cm/ Redłowo CC
25.03 (19.03) Aga007 - córeczka Natalka 4040g i 56 cm / szpital wojewódzki
26.03 (14.03) Hania - synek Kubuś 4670g i 61 cm/ Kliniczna CC
29.03 (19.03) AsiaDK - córeczka Anastazja 3500g i 54 cm / Redłowo CC
01.04 (27.03) BOYorGIRL- córeczka Nina 3580g i 53 cm/ Redłowo SN
05.04 (17.04) Dimis - synek Tymek 3430g i 53 cm/ Redłowo SN

2w1
*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
13maggie - 19.03
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

Anik - 02.04/ córeczka/szpital kliniczna
d@nte - 04.04
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
EmNEm - 16.04- córka Maja/ szpital Kliniczna
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 14

m&ms oj skąd ja to znam, teściowa też często się wtrąca, bo ona płacze, a ja jej tłumaczę że ona nie płacze tylko na zawołanie potrafi się zalać krokodylimi łzami, no ale nie przetłumaczysz tego niestety. Z mojej małej też jakiś terrorysta się robi. Ostatnio dziadek nie pozwolił jej czegoś wziąć to stanęła na środku dywanu spuściła głowę, zakryła rękoma oczy i się po popłakała, a tak żeby sprawdzić czy dziadek na to zareaguje i jej pozwoli.
A najlepszy tekst teściowej to jest, "ona ma dopiero dwa latka ona nie rozumie", ja nie mówię że moje dziecko jest alfą i omegą i że wszystko rozumie, ale to o co zazwyczaj chodzi to ona dokładnie wie i rozumie.

No u mnie tylko już się mała wypycha delikatnie i ma czkawki, kopać nie kopie.
Chyba jednak wirusówka, bo jak mnie przed północą dopadło, tak do 3 nad ranem nie mogłam wyjść z wc. Z córką już lepiej, nadal ma gorączkę, ale nie wymiotuje i nie ma biegunki.
Zła trochę jestem na podejście teściowej- wczoraj dawałam małej mleko z dosypanymi elektrolitami, mała marudziła, że nie chce ( ot dla zasady, bo widzi że nad nią skaczą, to pomarudzi), i teściowa stoi nade mną i mówi "jak nie chce to jej nie dawaj!" No ludzie, a jakby to lekarstwo było? I jak mała nie zechce, to jej nie da? Zmęczona jestem tłumaczeniem, że dziecku NIE WOLNO we wszystkim ustępować, bo wyrośnie mały terrorysta...

dziewczyny, moja mała dzień lub dwa przed porodem również była mniej ruchliwa, będąc na patologii miałam zlecone dodatkowe ktg

Ja mam tylko bole jak na miesiaczke,ale sa one slabe ze prawie w ogole ich nie czuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja teoretycznie wiem jak skurcze wyglądają, ale wydaje mi się że nie mam , albo są tak słabe że ich nie czuję.

Ja nawet nie wiem jak skurcze powinny wyglądać ale chyba nie :) tzn brzuch mi co jakiś czas twardnieje czasami boli podbrzusze ale nic poza tym.

Dziewczyny a macie jakies skurcze?

Moj mały też się troche mniej rusza, a na pewno spokojniej nie szaleje tak jak wczesniej tylko sie rozpycha.

My dziś mamy wizytę u lekarza i ktg także zobaczymy czy coś się szykuje czy jeszcze nie.

dzień dobry, no u mnie też mały jest mniej ruchliwy niż był.
a mi się chce znowu spać :(

Witam poniedzialkowo. U mnie juz sie zaczal 40sty tydzien i dalej nic. a lekarz dokladnie 4 tyg temu mi powiedzial,ze moge urodzic... Wasze maluchy tez sie tak malo ruszaja?

współczuję m&m, żeby to jakaś grypa żołądkowa nie była, żebyś się nie zaraziła.

M&ms wspołczuje, oby szybko przeszło

pięknie, kurrrr, pięknie. teraz, jak mogę rodzic w każdym momencie u dwulatki pawik, s****zusia, gorączka 39 stopni. na szczescie jest żywa i pije. obaczym, co jutro będzie, eh.

Zatroskana, niestety doradca laktacyjny nie jest zawsze w stanie pomoc, czasem nie ma innego wyjscia, dla mnie to byl jedyny ratunek i strzal w dziesiatke to pozniejszego karmienia piersią... Uwazam ze trzeba szukac rozwiazan a nie siedziec i czekac na cud natury
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja wyparzam przed każdym karmieniem i nie mam z tym problemu, chociaż w instrukcji pisali, że wystarczy umyć. Miałam wybór karmić w nakładkach albo wcale, a ich użycie konsultowałam z położną i lekarzem. Nie wszystko jest takie proste. Z tym zgryzem to też bym nie przesadzała, bo znam osoby, które w ogóle piersią nie były karmione, a zęby mają super.
Aktualnie jedną brodawkę mam wyleczoną i tą piersią karmię bez nakładki, ale drugą nie dam rady, bo córcia jej nie łapie i nawet położna laktacyjna w szpitalu miała problem żeby ją przystawić. Pierwsze dwa tygodnie karmiłam bez i walka o przystawienie do tej piersi prawie doprowadziła nas do przejścia na mm.
Wolę żeby moja córcia piła moje mleko nawet, jeśli ma być to "jak lizanie cukierka przez papierek" niż zrezygnować z karmienia po miesiącu jak część moich koleżanek, więc może zatroszcz się o siebie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

acha no i nakladki trzeba wyparzac nie wyobrazam sobie biegac przed podawaniem piersi do kuchni by wyparzyc nakladke
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dziewczeta odnosnie karmienia dzieci przez nakladki nie polecam! po pierwsze dzieci maja potem problem ze zgryzem po drugiie przy nakladce szybciej zatraca sie laktacje gdyz dziecko ssac bez nakladki jednoczesnie masuje brodawke ai zwieszka przez to wyplyw mleka a przez nakladke nie ma takiej mozliwosci poza tym dziecko ma czuc smak i zapach mamy a przy nakladce jest to niemozliwe!nakladka to jak cukierek przez papierek a zatem nakladek nie polecam ewentualnie awaryjnie a wszystkim mamom ktore maja problemy z podawaniem dziecku wlasnego cyca polecam doradce laktacyjnego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

płyn do kąpieli, krem do pupy, krem do buzi, oliwka w żelu- wszystko z żółtej serii johnsona. prócz tego linomag w razie odparzenia i oilatum natluszczajace jakby skóra się luszczyla. i styka...

dziewczyny a powiedzcie co macie z kosmetyków dla dziecka w domu ?
Bo jakoś nie wiem czy mam wszystko.

dokładnie, dużą mąż w aucie wozi. ni huhu nie zmieszcze tam czegokolwiek więcej, rożek sporo miejsca zajmuje, a dodatkowa siata też mi sie nie widzi.

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (32 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?