Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 14

***Rozpakowane Mamusie:***
21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN
25.02 (11.03) Martka - córeczka Aurelia 2870g / Kliniczna SN
02.03 (15.03) szaga - synek Alanek 2650g i 51cm / Redłowo SN
03.03 (30.03) Karolkarumia - córeczka Weronika 3300g i 52 cm/ Redłowo CC
05.03 (02.03) Mara_Jade - córeczka Emilka 3850g i 53cm/ Redłowo SN
13.03 (20.03) AsiaczeK_S_88 - synek Tomuś 3000g i 52 cm/ Redłowo SN
17.03 (15.03) Aniuleczka25 - synuś Nikoś 3150g i 54 cm/ Wojewódzki SN
18.03 (13.03) Yoasia - córeczka Lenka 2850g i 53cm/ Redłowo SN
21.03 (25.03) Madzia i Krzyś - synek Bartuś 3850g i 61 cm/ Wejherowo SN
25.03 (07.04) Bombelkowa - synek Bartosz 3780g i 55 cm/ Redłowo CC
25.03 (19.03) Aga007 - córeczka Natalka 4040g i 56 cm / szpital wojewódzki
26.03 (14.03) Hania - synek Kubuś 4670g i 61 cm/ Kliniczna CC
29.03 (19.03) AsiaDK - córeczka Anastazja 3500g i 54 cm / Redłowo CC
01.04 (27.03) BOYorGIRL- córeczka Nina 3580g i 53 cm/ Redłowo SN
05.04 (17.04) Dimis - synek Tymek 3430g i 53 cm/ Redłowo SN

2w1
*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
13maggie - 19.03
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

Anik - 02.04/ córeczka/szpital kliniczna
d@nte - 04.04
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
EmNEm - 16.04- córka Maja/ szpital Kliniczna
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 14

No właśnie, macie jakieś dobre sposoby na kolki? Moją męczą od 3 dni - wieczorami i nocą. Zamęcza mnie i męża płaczem. Masażu brzucha próbowaliśmy. Niewiele pomogło. Puszcza bąki, wierzga nóżkami, aż robi się czerwona na twarzy.
Można podawać 2-tygodniowemu dziecku jakieś herbatki czy kropelki na kolki?

AsiaDK, a może spróbuj masażu brzuszka małej i jak puści bączka to ja bym miała pewność ze to kolki, bo nie wiem czy takiemu maluchowi można już podawać kropelki. Bo coś mi się kojarzy że chyba po skończonym miesiącu dopiero, ale mogę się mylić.

Mamaalanka, a masz umówioną jeszcze wizytę do swojego lekarza czy juz czekasz tylko na akcję...

Ja teraz jestem troche skolowana bo za pierwszym razem nie mialam zadnych skurczy przepowiadajacych bolesnych, jak mnie skurcz w nocy wtedy zlapal to taki ból jakby coś we mnie pękło i nawet się nie zastanawialam czy to juz, poprostu bylam pewna i odrazu jechalismy do szpitala i skurcze mialam co 7-5 min.
A teraz od soboty się bujam z takim niewiadomo czym, beznadziejne uczucie....

Ps do rozpakowanych, pewnie Wam się łezka kręci w oku jak czytacie te wypociny dwupaków ;-)

u mnie ciszaaa. a w duszy co ma być to będzie.

jutro chyba do gdańska rano pojadę, żeby mocz zawieźć do badania. tylko jak tu uciec teściowej i mężowi żeby nie gadali że auto prowadzę, :) kombinacje alpejskie będzie trzeba wymyślać

Aska84, u mnie noc byla super spokojna, ale od rana znowu skurcze, nieregularne ale bolesne i tak co 15, 20 min potem znowu pol godiny nic... Kurcze na popoludnie mam lekarza, chcialabym zeby jeszcze mi wszystko obejrzala i wynikow badan mam dla niej pelno... naszczescie maz zostal dzis w domu i sie malą zajmuje bo bym chyba z nią sama ześwirowała...

Asia, albo mala ma teraz taki okres. Pamietam że z Zuzią każdy tydzień był inny pod względem jej zachowania i spania...

A u mnie odchodzi dziś czop od rana i to tak konkretnie sporo tego, przeczysciło mnie tez dwustronnie i do tego mam jeszcze co jakis czas jakies dziwne dreszcze, mąż aż się bał rano do pracy jechać że zaraz zaczne rodzić ale skurczów nie mam (albo ich nie czuje) czuje co prawda jak mały mi na szyjke napiera ale nic poza tym.
Miałam dziś jeszcze do banku podjechac ale jakoś się trochę obawiam jechać samej samochodem.

Mamaalanka ja też ciągle w zimowej kurtce bo w nic sie nie mieszcze a gorąco mi w niej już jak chol**a, i tez ludzie się jakoś dziwnie na mnie patrzą i dziwią że jeszcze chodzę.

AsiaDK, a może jednak Twoją córcię męczą kolki tak caly dzień i noc. Moja miała kolki tylko wieczorami, ale mojej siostry to caly czas i tez nie mogla spac i tylko na rekach

dziewczyny mam problemy ze spaniem mojej córeczki, już wczesniej zauwazyłam że jest bardzo aktywna, ale ona ma teraz także problem ze spaniem w nocy, wieczorem kąpiel, karmienie i męczę się 1,5 godziny by ją uspać - noszę ją na rękach, kładę do łożeczka jak śpia, a po 5 miuntach zaczyna płakać i wierzgać nóżkami i rączkami, najgorsze w tym wszystkim jest to ze w nocy przy któryms karmieniu i usypianiu sama nie mam juz siły imam wrazenie ze zaraz usne trzymajac ja na rekach, w dzien usyianie wyglada dokładnie tak samo, jak tylko połoze dołozeczka to sie budzi .... nie wiem co jest .... mała tez widac ze jest zmeczona!

Ja mam termin na dzisiaj... Nie wiedzialam,ze czekanie moze byc takie uciazliwe. cieplo na dworzu a ja musze w kurtce zimowej chodzic bo w nic sie nie mieszcze. Ludzie sie patrza na mnie jak na ufo,bo chyba mysla ze z tak wielkim brzuchem to powinnam sie juz polozyc i nie wstac. A jak pytaja ktory to tydz i mowie ze 40sty to zdziwieni,ze jeszcze chodze! Najlepiej to sie polozyc i do lata na rozwiazanie czekac:))

Gratuluję kolejnym rozpakowanym a tym, które oczekują z niecierpliwością rozpoczęcia akcji życzę powodzenia :)

Micasia wiem co czujesz, ja w drugiej ciąży też juz sie psychicznie nastawiałam na wywoływanie, które zakończy się CC, ale jednak sie udało - 8 dni po terminie zaczęły się skurcze i następnego dnia urodziłam :)) Także trzymam kciuki żeby u Ciebie też się rozkręciło :)

no ja jeszcze jeden spacer zaliczyłam z małą, oprócz kręgosłupa to nic więcej mnie nie boli.

od nocy skurcze. nieregularne, kurka ich mac. wykończy mnie dziecina na dobre, zanim jeszcze wyjdzie...

mamaalanka, no dobrze tym naszym maluchom w brzuchach naszych, tylko że nam już ciężko :)

Generalnie karmisz z jedne do opróżnienia, jak sie nie najada to dajesz drugą. Nastepne karmienie zaczynasz od tej drugiej zeby do konca oproznic:) mam nadzieje ze pomoglam:)

Mam pytanie do mam karmiących..
czy na jeden posiłek podajecie obydwie piersi? A co jeśli nie zje z drugiej? Odciągacie czy spokojnie można poczekać do drugiego karmienia i wtedy podać tą pierś z której nie zjadł?
Mój Bartek czasem opróżnia obie, a czasem jedną, a jeszcze niekiedy jedną, a drugą po pół h. I mam dylemat czy ściągać, bo może chcieć za pół h drugą a tam pusto będzie :P

Micasia ja pierwsze dziecko urodzilam w 36 tyg. bylam przekonana ze teraz tez bedzie szybciej. I co? nic! Lekarz juz od 5 tyg mowil mi,ze na pewno urodze szybciej.

u mnie tez cisza,
ale kilka rzeczy które przyspieszają poród mogę odchaczyć z listy
-wczoraj sprzątała, przysiady robiłam przy myciu prysznica, sexik
- dzisiaj 2h spacer po giełdzie zaliczony, wieczorem może jeszcze na zakupy pojedziemy
i tak znając moje szczęście nic się nie rozkręci, może ja po prostu tak mam, że tylko wywoływany poród u mnie zadziała.

Wlasnie tym śluzem się martwię, bo przy poprzednim porodzie jak zaczął odchodzić mi czop w sobote to w środe rano miałam małą na rękach... Niby każda ciąża i poród inny jest, ale zobaczymy.

U mnie bóle brzucha jakoś minęły wczoraj, ale dziś jak wstałam miałam śluz podbarwiony krwią więc może coś się ruszy.
Chyba zaczynam się stresować :)

Inne tematy z forum

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...