Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 14

***Rozpakowane Mamusie:***
21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN
25.02 (11.03) Martka - córeczka Aurelia 2870g / Kliniczna SN
02.03 (15.03) szaga - synek Alanek 2650g i 51cm / Redłowo SN
03.03 (30.03) Karolkarumia - córeczka Weronika 3300g i 52 cm/ Redłowo CC
05.03 (02.03) Mara_Jade - córeczka Emilka 3850g i 53cm/ Redłowo SN
13.03 (20.03) AsiaczeK_S_88 - synek Tomuś 3000g i 52 cm/ Redłowo SN
17.03 (15.03) Aniuleczka25 - synuś Nikoś 3150g i 54 cm/ Wojewódzki SN
18.03 (13.03) Yoasia - córeczka Lenka 2850g i 53cm/ Redłowo SN
21.03 (25.03) Madzia i Krzyś - synek Bartuś 3850g i 61 cm/ Wejherowo SN
25.03 (07.04) Bombelkowa - synek Bartosz 3780g i 55 cm/ Redłowo CC
25.03 (19.03) Aga007 - córeczka Natalka 4040g i 56 cm / szpital wojewódzki
26.03 (14.03) Hania - synek Kubuś 4670g i 61 cm/ Kliniczna CC
29.03 (19.03) AsiaDK - córeczka Anastazja 3500g i 54 cm / Redłowo CC
01.04 (27.03) BOYorGIRL- córeczka Nina 3580g i 53 cm/ Redłowo SN
05.04 (17.04) Dimis - synek Tymek 3430g i 53 cm/ Redłowo SN

2w1
*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
13maggie - 19.03
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

Anik - 02.04/ córeczka/szpital kliniczna
d@nte - 04.04
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
EmNEm - 16.04- córka Maja/ szpital Kliniczna
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 14

Gratulacje dla nowych mamusiek

Ja ostatnio tez tak mam ze non stop bym jadła, albo taki dzień ze prawie nic.
Ja się nie mogę już doczekać porodu, ale jakoś nic się nie rusza, niby boli mnie brzuch jak na miesiączke ale tak delikatnie, i od wczoraj czuje co jakiś czas dość silne kłucie w szyjce. I czekam az cos sie wreszcie ruszy.

a ja znowu bym coś zjadła :( masakra,wczoraj łóżeczko wstawiłam do naszej sypialni. nawet jeszcze trochę miejsca zostało :)

u mnie z wagą super, został niecały 1 kg, ale brzuch mam jeszcze duży:/
Spodni jeszcze swoich nie ubieram ze względu na cięcie, nie ukrywam ze bardzo ciężko dochodzę do siebiepo cc wczoraj wyszłam z małym na spacerek po córkę do przedszkola i bardzo źle się czułam po :/

dzisiaj idziemy do pediatry na ważenie ciekawa jestem ile teraz waży:)

Micasia - no właśnie po urodzeniu Julki jak wyszłam ze szpitala z wagą 78 tak mi została... nie zgubiłam nawet pół kilo...
a teraz 82 mam na koncie :/

Ja hormony zawsze badam na czczo,przed zażyciem tabletki.
Szykuje się do szpitala,mam nadzieje ze odezwę się już jako szczęśliwa mama ZDROWEGO dzidziusia.
3majcie kciuki za nas dziewczyny.

ja wszystkie badania zawsze na czczo robie.

ja badam zawsze naczczo tsh, odnośnie antybiotyków to w szpitalu powiedzieli że dają tylko takie lekarswa jakie są dozowolone przy karmieniu, ale też się zastanawiam czy i tak nie przenika do mleka, ja biorę również te zastrzyki przeciw zakrzepowe,
co do wagi, jak na razie odbijam sobie diete cukrzycową w ciąży, zajadam się biszktami, serkami danio i bananami :), ale myślę, że za kilka dni trzeba będzie przystopować! jestem za to jeszcze opuchnięta ....

Rona będzie dobrze!
ja też zaczynam powątpiewać w moją lekarkę - na unormowanie crp - brałam antybiotyk i to największą dawkę, a teraz jak znowu crp zaczęło mi rosnąć moja lekarka każe mi brac apap 3 razy dziennie, w sobote powtarzam wyniki ....

Jak ja robie malemu to zawsze jest po sniadaniu,wiec chyba nie...

Chyba muszę zbadać hormony, bo od wyjścia ze szpitala nie biorę leków na tarczycę.
Czy tsh i ft4 trzeba badać na czczo?

Rona wszystko będzie dobrze. Okazało się, że szczęśliwie pod koniec ciąży zostałaś zmuszona iść do innego lekarza, ktoś nad Tobą i maleństwem czuwa.

Lekarze to w sporej części niestety porażka, jeśli nie pod względem wiedzy to podejścia. Ja też byłam z mojej lekarki zadowolona, a pod koniec ciąży mnie olała i powiedziała, że po terminie już jej nie interesuję i mam się zgłaszać do szpitala, a chodziłam prywatnie.

Ja się jeszcze nie ważyłam, bo w domu wagi nie mam, ale mam wrażenie, że teraz jestem cięższa niż tuż po porodzie :( Nie wiem jak to możliwe, bo przez to, że nie wiemy po czym mała ma wysypkę, jestem na ścisłej diecie. Miałam plan żeby ćwiczyć, ale z moją małą nie ma szans, jedynie spacer.

Rona bardzo współczuję, ale najważniejsze żeby mała była zdrowa i żeby Tobie nic się nie stało

Ja po wizycie u ginekologa.
Dostałam skierowanie do szpitala,jutro rano mam się zgłosi na odział.Podejrzenie zatrucia ciążowego,coś z łożyskiem,mala ilość wód płodowych i co najgorsze lekarza niepokoi jelito i prawa nerka Malej!Całą ciąża przebiegała poprawnie a na sam koniec takie numery!Lekarz sugerował mi,że ciąża niebyła zbyt dobrze prowadzona.Kurde a tak uważałam na siebie,starałam się prawidłowo odżywiać,brałam witaminy,nie paliłam,nie piłam alkoholu,nawet kawę odstawiła,ba nawet zęby bez znieczulenia leczyłam w pierwszym trymestrze bo się bałam ze dziecku zaszkodzę,chodzę regularnie do lekarza,na badania,wszystko robię żeby mieć zdrowe dziecko i przez takiego konowała może się okazać,że coś jest nie tak z Mała!
Lekarz kazał mi się przygotować,że pobyt w szpitalu może zakończyć się porodem wiec mam zabrać wszystkie rzeczy jak do porodu.
A odnośnie tych tabletek które mi wczoraj lekarz przypisał,to NIE WOLNO ich przyjmować w ciąży bo grozi to odklejeniem łożyska.
Załamać się można-polska służba zdrowia zamiast pomagać lekarz szkodzi!

tesula zdążysz kilogramy zgubić, to dopiero 4 dni.

U mnie dziś była położna środowiskowa i mnie właśnie tym zakażeniem straszyła bo nie dostałam recepty na zastrzyki przeciwzakrzepowe, a ona twierdzi, że przez dwa tygodnie powinnam je dostawać w brzuch (po pierwszej CC też nie miałam)

A no i wczoraj na wieczór się jeszcze dobiłam - wlazłam na wagę... po pierwszym porodzie wróciłam do domu chudsza o 12 kg... a teraz jedynie 5,5 - załamka normalnie :(

m&m ja bym może i chciała, się poprzytulać, ale jakoś sobie tego nie wyobrażam, wiem jak wyglądam, i nie chce żeby mąż tak mnie wspominał.
Ale chyba w weekend namówię męża na KFC :) mniami, zjadłabym przed porodem jeszcze. I w weekend wieczorem popcorn. może mała w miarę szybko zaśnie.
AsiaDK, współczuję, a jak bierzesz antybiotyk to możesz karmić?

ja mam zkażaenie popołogowe, (chyba po cc), nie chcieli mnie wypóścić ze szpitala przez to, ale powiedziłam że psychicznie nie dam rady dłuzej juz leżeć w szpitalu, i wyszłam warunkowo przy crp 70 !, brałam antybiotyki po kórych w chwili obecnej wyglądam jak zoombii, takiej wysyiki dostałam, a najgorsze w tym wszystkim że 2 dni temu crp wynosił 15, a dzisiaj 22, czyli znowu pewnie jakies antybiotyki dostane

Micasia, mam to samo... I najlepiej żeby paluszki albo chipsy niezdrowe, eh.

Próbowałam namówić wczoraj męża na przytulanie, żeby szybciej urodzić :) ale on się boi.
Mam już dość łażenia z brzucholem, czuję się jak słonica.

Co do rany po cc- 2 tygodnie mi się paprała, łącznie z ropą. Pomógł dopiero antybiotyk :(

a ja ostatnio ciągle głodna jestem :( tylko że bardziej na takie podjadanie mam, a jak coś konkretniejszego mam zjeść to bleee

Tesula to dopiero 4 dni od pojawienia sie małej, Ty jesteś obolała - to normalne, starsza się buntuje - też normalne w tej sytuacji, ale dasz radę :) Starszej może wystarczy poświecić trochę wiecej czasu - chociażby poczytać bajkę jak karmisz młodszą, albo zaangażować w coś innego co robisz :)
Głowa do góry, poukładasz sobie powoli wszystko :))

Jadę na konsultacje do ginekologa do którego chodziłam kiedyś(niesetny wyprowadził się z mojego miasta)-mam do niego 100% zaufanie.Mam nadzieje,że mnie uspokoi bo po wczorajszej wizycie u lekarza całą noc nie spałam,brzuch mnie bolał,miałam nieregularne skurcze,mdłości i biegunkę.Nie wiem czy to z nerwów czy zapowiedz porodu?Ciśnienie znowu mam wysokie i nie wiem co z tymi tabletkami,miałam przyjąć pierwszą dzisiaj rano-ale darowałam sobie-zobaczymy co mi powie ten drugi ginekolog.Najgorsze,że muszę jechać autobusem bo mąż w pracy.Trochę niewyraźnie się czuje ale jakoś te 1,5 godziny muszę przeżyć.Najważniejsze,że temu lekarzowi mogę zaufa wiec na pewno wrócę spokojniejsza.
Wszystkim mamuśką życzę dużo optymizmu!Ja też się boje tego co będzie po narodzinach Małej...Głowa do góry dziewczyny-idzie wiosna,musi być dobrze:)

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...