Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 5

zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 5

My też z drugą parą chrzestnych mamy problem. Niby mam młodszego brata, kuzynostwo itd, ale oni mieszkają na południu polski i do tej pory przypominali sobie o nas w momencie, kiedy chcieli na wakacje nad morzem.. a to, przyznajcie, mało fajne.

I wyczytalam ze wcale nie musza byc dwie osoby ,tylko moze byc jedna,albo 2 tej samej plci

mamaalanka możesz też wziąć pod uwagę swoją no. ciocię, mamę, teściową lub swojego wujka lub tatę czy teścia. Mój wujek miał chrzestną swoją babcię i było ok.

No u mnie brat juz jest u Alanka,a meza siostra jest matka chrzestna. Takze oni odpadaja,myslalam zeby znow oni byli,ale nie sa chetni. Ja tez zaznaczam,ze nie chcemy prezentow,bo nie o to w tym chodzi,ale nic nie dociera,bo przeciez trzeba sie pokazac,a to kosztuje.

mysle ze z chrzestnymi najlepiej zeby to byla najblizsza riodzina ale tak jak piszecie w rodzinie roznie bywa

dziewczyny a kiedy bedziecie chrzcic maluchy?tak na pol roku?

mamaalanka u mnie chrzestnym będzie brat o czym wie od początku ciąży bo brata mam tylko jednego i tak wypada, żeby pełnił taką funkcję. Matką chrzestną natomiast będzie moja ciotka. Też się wahała bo ma już 3 czy więcej chrześniaków ale jej powiedziałam, że nie chcemy ani kasy, ani biżuterii-poprostu chcielibyśmy, zeby okazywała dziecku miłość i jak to matka chrzestna czasami pomogła w wychowawczych sprawach. No i się zgodziła :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mamy ten sam problem z rodzicami chrzestnymi . Szczerze moze dla niektórych zabrzmi to dziwnie , ale postanowilimy że chrzesną będzie babcia dziecka ,a chrzesnym kolega męża

Dziewczyny a czy wy tez macie problem z kandydatami na rodzicow chrzestnych?Bo ja sie ostatnio zaczelam zastanawiac,mielismy kilku kandydatow,glownie rodzina,ale kazdy sie wykreca.A bo to wydatek,nie maja kasy,a bo juz ma jednego chrzesniaka,a bo to,tamto... I tak sobie mysle,co to za zobowiazanie byc rodzicem chrzestnym?czy naprawde rodzic chrzestny ma obowiazek kupowac drogie prezenty?Bo chyba wszystkim to sie kojarzy tylko z tym!I jestesmy w kropce.A nie chce brac kogos pierwszego lepszego,ktory po roku zapomni jaka pelni funkcje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam wiązane i słyszałam że powinny być wiązane

A powiedzcie dziewczyny czy bierzecie wiązane czapeczki czy te nakładane zwykłe?

Ja też poprzedniej córce nie zakładałam czapki w szpitalu. Nie wiem jak teraz. wezmę ale zobaczymy czy założę.

Ja mam nakladana bez sznurkow,ale pamietam ze pierwszemu w ogole czapki nie ubieralam bo w szpitalu bylo goraco

Joanna, my w akpolu kupowaliśmy w 2011 komplet czapeczka+rękawiczki niedrapki.

dziewczyny jakie macie kupione czapeczki do szpitala dla noworodkow?bawelniane to oczywiste ale mi chodzi oto ze te wsklepach to maja sznureczek dowiazania pod broda przeciez to niewygodne a bez sznureczkow to jakies duze rozmiary maja moze zle szukalam podrzuccie jakies linkii

ja biorę fenoterol i to chyba od tego... bo on rozkurcza mięśnie i czytałam, że macica jest wtedy dużo bardziej miękka i rozciągliwa, więc może sobie poszaleć :) przy Zuzi też brałam ale aż tak to chyba nie szalała :)

Witam, pora dołączyć do grona ciężarnych :)
Mam termin na 27 kwietnia, tym razem będzie synek. Mamy już córeczkę, szkrab ma rok i 4 miesiące. Synka tak jak córcie bede rodzić na Zaspie, poród sn wspominam calkiem calkiem wiec nie mam zamiaru zmieniac szpitala na inny.
Brzuchol sporo wiekszy od poprzedniego co mnie zaskoczylo, bo lekko nie jest z biegającym po domu dzieciaczkiem ale coz jakos damy rade:)
Mam nadzieje ze uda mi sie czesto tu zagladac. Pozdrawiam !

Wygląda nieziemsko :)
Moje tylko raz tak "tańczyło", jak się później okazało wkońcu wtedy zmieniło pozycję i przekręciło się główką w dół.

no mój, mój... a jak to boli !!

Witajcie przyszłe mamusie :)
Urodziłam swoją córeczkę w kwietniu 2012 roku, mak po niej mnóstwo ciuszków od narodzin do 8 miesięcy... Można któras z Was jest zainteresowana??? Niestety jestem mamusią pracująca więc jak wracam do domu to szkoda mi czasu żeby robić zdjecia, poza tym jest tego tak dużo:) wolę zająć się moimi Maluchami. Chętnie sprzedam je za grosze warunek jest taki że trzeba by było mnie odwiedzić, obejrzeć sobie ciuszki i coś wybrać ,dosłownie jak w lumpeksie :))
Dodam jeszcze że mieszkam na Karczemkach
ZAPRASZAM