Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 5

zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 5

Dokładnie tak jak napisała AsiaczeK - u mnie też była położna... i zaoferowała sie, że mi ściągnie szwy po cesarce... ale jak je zobaczyła to stwierdziła "nich oni je sobie sami ściągają" (ja byłam umówiona w Swissie na dzień później ale ona się uparła:)

Okazało się że szwy były rozpuszczalne i trzeba było tylko obciąć supełki :D a że w państwowych szpitalach szyją wszystko zwykłą nicią to ona była w szoku ...

do nas w 6 dobie po porodzie przychodzi położna do domu na wizytę patronażową i ściąga :)

Dziewczyny mam pytanie do mam ktore rodzily uz naturalnie.Czy zakladali wam szwy rozpuszczalne?A jak nie,to gdzie sie je sciaga?Bo ja sciagalam u poloznej,ale mialam swoja w szpitalu.Teraz nie mam...

jeżeli masz wątpliwości to skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem, jednakże moim zdaniem ktoś od tak nie wymyslił sobie tych norm, a zauważ że większość dziewczyn ma glukoze w normie i to ok 100/120 po obciążniu, a nie ok 190 a to jest znaczna różnica

jak glukozę można by było wyczytać z wyników moczu, to nikt by się nie bawił w badanie krzywej cukrzycowej z krwi :)

Glukoza w moczu poajwia sie dopiero gdy glukoza we krwi przekracza 200 mg/dl
bo w tedy juz nerki nie sa wstanie tego przefiltrowac i stad glukoza pojawia sie w moczu
pozdrawiam

kazdy jest inny i określone objawy są u innych mniej lub bardziej nasilone, lekarka jak zobaczyła moje wyniki glukozy to powiedziała że dobrze że nie mam glukozy w moczu ..., bombelkowa wydaje mi się że im więcej masz objawów tym stan jest poważniejszy .... może właśnie wtedy wprowadza się insuline ...

no o tych ketonach to wiem..
ale czytam na necie i większość pisze własnie o obecności tych dwóch parametrów, że tak powiem..

nie miałam glukozy w moczu a ciałka ketonowe wskazują na głodzenie się, czyli zbyt duże przerwy między posiłkami

Do cukrzycowych mamusiek...
Czy wyznacznikiem cukrzycy ciążowej jest obecność glukozy i ketonów w moczu?
Odebrałam swoje wyniki, są idealne. Ani glukozy, ani ketonów, ani białka..
coś mi się zdaje, że u mnie to jakaś ściema z tą cukrzycą...

M&ms, jak gdzieś znajdziesz takie nakładki to koniecznie napisz gdzie :) u nas dziewczyny nie gryzły łóżeczek, ale Zuzia miała dwa razy zerwane więzadełko górnej wargi, bo skakała, a była tak niska, że akurat na wysokości ust miała tą barierkę i przywaliła... aż raz nas lekarz straszył szyciem :/ na szczęście samo się zagoiło. No i my kupiliśmy w sklepie hydraulicznym takie piankowe otulinki na rury :D i przywiązaliśmy sznurkiem ;) nie miałam pojęcia, że istnieją takie specjalne ranty ;) a szukałam...
Fajne macie sny :D

A ja miałam dzisiaj sen, że mąż mi sierpem do trawy zrobił cesarkę i wyjął z brzucha misia. NIGDY więcej śledzi przed snem, hehehehe.

Z posta, którego mi skasowało: do dziewczyn, które chcą mieć drewniane łóżeczka:
Dzieci rosną. Rosną im też małe, śliczne ząbki. I te ząbki, wraz z właścicielem, się pionizują.. Moja młoda obgryzła dookoła ślicznie łóżeczko, jak wiewióreczka. dlatego polecam wam zaopatrzyć się w takie silikonowe ranty zakładane na całą długość boków łóżeczka, koszt nieduży, dziecko lakieru nie obeżre, no i nie zapominajmy o wrażeniach estetycznych... :) Kiedyś takie coś w IKEA było, teraz nie wiem :)

image

tunia- 21.03- Marcelinka-szpital kliniczna

AsiaDK już parcie? Szybko :) Fajnie! Ja jeszcze trochę muszę poczekać :)
Trzymam kciuki, żeby sen był prawdziwy :)

miałam wczoraj w szkole rodzenia, aktywny poród i naukę parcia, z tego wszystkiego śnił mi się dzisiaj mój poród - było szybko i nie bolało :) :) :) hehehhehe oby sny się spełniały

Może admin zainterweniowal po atakach na bombelkowa.

Wycięło spory kawałek naszych dzisiejszych pogawędek :(

Mi też,nawet uruchomiłam komputer ponownie bo myślałam,że to on coś szwankuje.

czy tylko mi forum szwankuje?