Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 6

*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
szuwarkowa80 - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Mara_Jade - 02.03 /córeczka/ szpital Redłowo
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
szaga - 15.03 / synek
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
AsiaczeK_S_88 - 20.03/ synek/ szpital Redłowo
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
Karolkarumia- 30,03 / córeczka / Szpital Redłowo
MamaDawidka - 30.03 /synek/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek / szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Marcowo-kwietniowe-mamusie-2013-vol-5-t439580,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 6

aniuleczka nic nie stalo sie z ochraniaczem?Ja tez mam taki,ale jakos boje sie prac...

Ja chciałam bez męża rodzić ale wybił mi to z głowy szybko i dosadnie. Teraz się cieszę bo może okazać się pomocny.

No i podjęliśmy decyzję - nie będziemy mieć porodu rodzinnego. Teraz zastanawiam się nad własną położną, podejmę decyzję po spotkaniu z potencjalną kandydatką (ma mi też pokazać trakt porodowy). Tak się tylko zastanawiam co będzie, jeśli ona akurat w czasie mojego porodu będzie miała dyżur?
Czy któraś z was też będzie rodzić bez męża?

Ja wczoraj byłam na badaniu glukozy-szczerze mówiąc spodziewałam się,że będzie gorzej-smaczne to nie było,ale da się przeżyć:)
Dzisiaj byłam u ginekologa z wynikami-po 2 godzinach 134 czyli górna granica.
Lekarz mówi,żebym nie panikowała bo poza tym wszystkie wyniki mam dobre,mała rozwija się prawidłowo i po 32 tygodniu ciąży mam powtórzyć badanie.

apropo poscieli ja tez zamawiałam z allegro ....kupiłam 2 z dinusiami jeden zółty drugi zielony do tego rozek usztywnniany gąbką w nieb dinusia i ochraniacz na łózeczko w zółtego dinusia wszystko juz wyprałam ....uzyłam loveli 40stopni i podwójne płukanie i super nic sie nie odkształca nie kudli w srodku koloru nie puszcza super ja jestem bardzo zadowolona i polecam
http://allegro.pl/sliczny-rozek-rozki-becik-usztywniony-od-kaja-baby-i2983779988.html
http://allegro.pl/piekna-posciel-dla-dzieci-135x100-do-lozeczka-100-i2993012380.html

ja sumie tak jak patrze to mam juz 3 spiorki ale wszystkie mniej wiecej chyba sa podobnej grubosci... takie srednie bo w domu nie jest zimno u nas a na dwor mamy kombinezony i taki wkład ocieplany do gondoli...
a tak z innej beczki to zapomniałam sie pochalic ze bylismy z mezem w ostatnia sobote na balu karnawałowym balu przebierancow....pomyslałam sobie ze to ostatnia okazja przed porodem zeby gdzies wyjsc bo potem juz nie bedzie tak łatwo i ciesze sie ze dałam sie namowić męzowi bo tak sie nam obojgu podobało ze do 6 rano siedzielismy super.

Tak właśnie myślałam , ale chodzi mi też o gatunek( grubość ) tego śpiworka na początek czyli na wiosnę lato?

Karolkarumia- myślę, że i tak powinnaś kupić dwa. Więcej chyba nie ma sensu ale jeden to zdecydowanie za mało. Jak jest ciepło to pod śpiworek zakładasz bodziaka z dł/kr rękawem a jak chłodniej to pajaca...

ja mam termin na 30,03 to za jakim się rozejrzeć? U nas w mieszkaniu jest ciepło. Sypialnie mamy od strony zachodniej , od godz 12 do długiego wieczora świeci z tej strony słońce ( wiosna , lato ) , wiadomo jesień czy zima nie jest tak nasłoneczniony ale wtedy to juz kaloryfery i sąsiedzi grzeją .

Hej ja mam termin na 8 maja i kupiłam na lato śpiworek z 4 warstwowego muślinu - link do kołderki tego samego producenta- niestety śpiworka nie mogłam znaleźć (http://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_dzieci/aden_anais_kocyk_kolderka_muslinowa_koleczka_rozowe_120x120cm.html )kupowałam w TK MAXX w rozmiarze 0-6 miesięcy. Dodatkowo bawełniany oznaczony stopniem ciepła 1na 3( chodzi o grubość wsadu) z regulowaną długością poprzez napy- również w TK MAXX. W ogóle mają tam bardzo duży wybór a ceny od 40zł do 159zł. Najwięcej jest za 59,99 i 69,99. Na samym początku będę korzystała z rożka/otulacza wykonanego z przemiłej mięciutkiej kocykowej dzianiny:)

Dzięki :)

my od urodzenia do niedawna mieliśmy chyba 3 rozmiary

one mają rozmiarówki wiekowe zazwyczaj, ale wzrostowe też nam się zdarzyły :)
jakby co to mam do sprzedania dwa- różowy i kremowy ale takie na 6-12 mies, trochę za dużo nam się uzbierało w tym rozmiarze :)

AsiaczeK_S_88 powiedz w jakim rozmiarze kupować ten śpiworek? O ile mają rozmiary? Bo jeśli dzieciątko ma spać w nim około roku to kupić jeden czy z czasem kupić większy?

Ja mam szczególnie jak kładę się spać.

dziewczyny macie napady duszności?

to tak zwana śmierć łóżeczkowa :( ja tam wolę być ostrożna

nie wiedziałam o tym, ale na szczęście nic się nie stało.

ja kładłam pod głowę samą poszewkę zamiast pieluchy czasami :) bo nie miałam jak tego wykorzystać :P

Dokladnie! Moj do tej pory rzadko spi na podusi,tak jest nauczony. W ogole nie rozumiem po co w kompletach poscieli dla dzieci sa poszewki na poduszke.

poduszki są niebezpieczne, nawet w najcieńszej takie małe dziecko może "zatopić" nosek, a że nie potrafi się obrócić, to może się udusić :(

Inne tematy z forum

białe blaty w kuchni (42 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

prywatny dentysta (24 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??