Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 9

Zapraszam :)

*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
szuwarkowa80 - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Mara_Jade - 02.03 /córeczka/ szpital Redłowo
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
szaga - 15.03 / synek
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
AsiaczeK_S_88 - 20.03/ synek Tomek/ szpital Redłowo
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
Karolkarumia- 30,03 / córeczka Weronika / Szpital Redłowo
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 9

Ja tez mam juz prawie wszystko poprane i poprasowane, dzis jeszcze tylko kocyki piore i bedzie wszystko.
I od kilku dni zauważyłam że dość często mi brzuch twardnieje.

Ja sie ciesze ze juz wszystko mam porobione,bo teraz to kompletnie nic mi sie nie chce. Nawet obiadu dla meza zrobic,zmuszam sie;) Modle sie tylko zeby maly sie nie rozchorowal,niech chodzi do przedszkola,przynajmiej pol dnia spokoju.

hej :) ja wczoraj padłam jak dziecko :) dziewczyny jak zawsze spały do 8 i trzeba było budzić Zuzię do przedszkola, tak teraz coraz wcześniej, nawet po 6 :/ a dla mnie to środek nocy :P dziś dały pospać do 7.15 więc nawet się trochę wyspałam :P
Szuwarkowa dobre wieści :) to teraz masz czas na prasowanie :P

Wziełam jedną saszetkę ale nic nie pomogło ;/

Dziś pół dnia przespałam przez ten śnieg chyba.

Yoasia espumisan można :)
A moje dzieci jutro idą do przedszkola i żłobka :)) juppiiii :)))

ale dzisiaj cisza :)

ehh doczytałam, ze niby nie ma przeciwskazań to lyknę bo nie wytrzymam i brzuszek mi pęknie. Zachciało mi się kiełków ;/

Wiecie może czy w ciąży mogę zjeść espumisan?

Ja nie chcę rodzić szybciej. W poniedziałek kolejny termin egzaminu mam :(
Wg tego co mi lekarka powiedziała w poniedziałek to na razie się nie zanosi, więc powinnam do marca wytrzymać. Na razie żadnych objawów zbliżającego się porodu, tylko mała mnie strasznie w pęcherz kopie i trochę to bolesne.
Ja to teraz bardziej martwię się tym moim zwolnieniem jeśli urodzę po weekendzie i egzaminem, jeśli w trakcie. Ech i tak źle i tak nie dobrze. :(

A czy z małą wszystko w porządku to cały czas się martwię i mam różne straszne wizje, a do tego jeszcze dochodzą obawy o jakieś powikłania przy porodzie. :( Chociaż ja jestem "hoża dziewucha", jak nie przymierzając co najmniej Jagienka z "Krzyżaków" ;) i moja gin. stwierdziła, że ciężko przewidywać u mnie problemy przy porodzie, ale nigdy nic nie wiadomo.

Szuwarkowa i Mara_Jade jako pierwsze się rozpakują wg spisu. No i w sumie to już niedługo. Ach ja też bym chciała szybciej urodzić. W sumie to teraz zaczął się 35 tydzień więc jeszcze chociaż 2 muszę wytrzymać, żeby ciąża donoszona była.

no jak się zaczną porody to dopiero będziemy myśleć, która będzie następna, jak się nie będzie któraś odzywać to od razu stwierdzimy że na porodówce jest :)

Bombelkowa ja na fenoterolu od 29 tyg, szyjkę już dawno miałam 2cm i jeszcze chodzę :D szyjka się wydłużyła, potem znów skróciła, rozwarcie się zrobiło dwa tyg temu a ja jeszcze nadal w dwupaku :D i coś czuję, że przenoszę :P z dziewczynami miałam takie same problemy i rodziłam tydzień przed terminem, ale sama bardzo się o to starałam ;)

A ja Wam powiem, że wogóle nie myślę o porodzie.
Z jednej strony cieszę sie, że nie mam jakiś schiz i panicznie się boję.. z drugiej nie wiem czy to dobrze :)
Wiem i zdaje sobie sprawę że czeka mnie ogromny ból, krew i łzy :P
ale trzeba przeżyć. Jest dla kogo :)
O maluszka też się martwię, ze względu na tą cukrzyce swoją, moją niedoczynność, męża alergię. Ma dużo nieprzyjemnych opcji do wyboru.. Mam nadzieję, że nie weźmie wszystkiego 'złego' od nas.

Jeśli chodzi o termin, to ja nastawiam się na połowę marca. Wszyscy tak mówią, że więcej to nie mam szans dotrwać, przy dzieciu któremu się tak do nas śpieszy :)

Obawiam się, że lęk o zdrowie dziecka to już zawsze matkom towarzyszy, nie ważne czy dziecko jeszcze w brzuchu jest czy ma 18 lat... taki nasz los...

Przy tych moich 'wariatach' to rozstawienie prasowania jest niemożliwe :P :(( No wolałabym chociaż do końca ferii doczekać, bo teraz to mężowi ciężko będzie wyrwać się z pracy :(
Dziś po południu jedziemy z dziećmi do pediatry - może dostaną zgodę żeby ich jutro puścić do przedszkola/żłobka :))
W torbie brakuje juz tylko z 2 pieluch tetrowych :) - niby nie trzeba na Zaspie ale wiem ze mogą się przydać :p
A spacer sobie odpuściłam :P chociaż wczoraj zaaowocował tym, że mały poszedł spać, bo tak to kiepsko, marudzi, pokłada się ale nie zaśnie :P :((

Szuwarkowa ciekawe się nam się pierwsza rozpakujesz :D
samo rozwarcie może się jeszcze zmniejszyć jakbyś się położyła na tydzień i nic nie robiła :) a Ty to o spacerze myślisz :P no ale jak już są jakieś skurcze na KTG widocznie to nie wiem czy można coś opóźnić :) z resztą po co Ci to przeciągać, lepiej mieć już z głowy :D zamiast spaceru weź się za prasowanie i dopakowanie torby :)

widze ze nie jestem sama z tym zamartwianiem się, od czasu kiedy mam spakowaną torbę i wszystko porobione i przestałam myśleć o przygotowaniach to zaczełam się zastanawiać czy z maluszkiem jest wszystko dobrze czy prawidłowo rozwinął bo na ostatnich usg kiedy dzidzia nie miesci się cała na ekranie to widziałam główkę brzuszek chwilami tylko jedną rączkę czy nóżkę wieć też się zastanawiam czy wszystko jest na miejscu

tak się stresuje jak pokazują w tv dzieci z różnymi chorobami wtedy od razu nachodzą mnie straszne myśłi

ja nie spałam od 3, nad ranem zasnęłam, też staram się nie kręcić żeby nie obudzić męża, chociaż on twierdzi, że ja już tak sapie (heheh dobrze że nie chrapie), że i tak się budzi czasmi

Czyli nie jestem osamotniona w moich lękach. Mnie to wszystko dopadło w takim stopniu, że sie popłakalam jaka ja głupia jestem, że się martwie rozstępem co chwilę nowym a tymczasem z dzdzią może być cos nie tak. Na szczęście po wizycie u lekarza trochę się uspokoiłam. no i dzis zaniosłam do labu wymaz na posiew na gbs.

U mnie póki co wszystko pozamykane jeszcze :D szyjka około 2cm, brzuch nie obniżony(zapytałam lekarza jak wygląda obniżony, bo mnie wszyscy pytają czy to już :D )

Natomiast nocka ciężka za mną, bo brzucho bolał, niunia się wierciła a ja nie wiedziałam jak się ułożyć żeby bylo dobrze i Małżaka nie obudzić...

Asia ja tez ostatnio coraz czesciej sie zastanawiam czy z dzieckiem wszystko ok,nawet ostatnio na usg poprosilam lekarza zeby sprawdzil,cy raczki i nozki sa na miejcu,to sie smial,ze przeciez jej nie odpadly. Boje sie tez ze przy porodzie lekarze popelnia jakis blad,tyle sie teraz o tym slyszy.

Inne tematy z forum

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...

malejące piersi po porodzie? :) heh... (53 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....