Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 9

Zapraszam :)

*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
szuwarkowa80 - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Mara_Jade - 02.03 /córeczka/ szpital Redłowo
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
szaga - 15.03 / synek
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
AsiaczeK_S_88 - 20.03/ synek Tomek/ szpital Redłowo
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
Karolkarumia- 30,03 / córeczka Weronika / Szpital Redłowo
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 9

Asiaczek powinni dać receptę na zamiennik, który mąż leci wykupić do apteki i podadzą wtedy go.

Rona_ ze szkoły rodzenia, też niedługo mam wizytę u endo i sprawdzę jego wiedzę :P

Bombelkowa o euthyroxie to wiesz od endokrynologa czy to informacja ze szkoły roszenia?
Ja dopiero na początku marca do endokrynologa jadę to mi pewnie powie co i jak z tabletkami,żebym karmić mogła.

Bombelkowa ja też od jakiegoś czasu mam takie obfitsze żółte upławy, ale wszystko jest ok :) miałam grzybicę niedawno całkiem, ale to takie białe serkowate wtedy były, teraz znów żółto

jak się napisze tą kartkę, żeby nie podawali tej szczepionki to dadzą jakąś inną w zastępstwie? czy jak?

yoasia a ile przytylas? Ja naszczescie nie mam zadnego rozstepu z ciazy tylko z okresu dojrzewania. Wkurzaja mnie te naczynka. atem nog nie pokaze,bo popekaly mi na lydkach a zabieg moge dopiero na jesien zrobic. Chyba ze jak urodze,to moze one troche znikna...

Mam pytanie do mamusiek, które mają już dzieciaczki.. Czy wzmożony śluz, żółty ... to jakiś objaw zbliżającego się porodu?
Zaczynam schizować.., pozycja w samochodzie spowodowała znów straszne kłucie w podbrzuszu.. jakby Bartek mial mi zaraz wyskoczyć.. To inny ból niż wtedy.. to nie są skurcze, sama nie wiem jak to opisać.. no i ten śluz, dziś zaczął się pojawiać.. przy podcieraniu jest go zdecydowanie więcej aniżeli wcześniej..
Mam wrażenie, odczucie, że to już naprawde niedługo.. nie wiem, po prostu tak czuję. Tydzień, max dwa, przy dobrych wiatrach.. Jutro muszę rano jechać badania zrobić. To pewnie moje ostatnie.. a 1.03 mam wizytę z posiewem, też bym chciała zdążyć zrobić..

a tak kwestią podzielenia się ważnymi informacjami, z wczorajszej szkoły rodzenia..

Jeśli chodzi o szczepionki, moja położna zdecydowanie poleca jednak te nie skojarzone.
I ważne jest, żeby zaraz po urodzeniu malenstwa powiedzieć, a najlepiej dać kartkę na której jest napisane, że nie zgadzamy się na szczepienie szczepionką o nazwie Euvax, ponieważ zawiera ona rtęć i jest kilka przypadków śmiertelnych!
Inne szczepionki z rtęcią :
Euvax (Wzw B, Life Sciences, prod. koreańska) 0,01 % THIM
Engerix B (Wzw B, Glaxo) 0,005% THIM
D.T.COQ (DTP, Sanofi) 0,01 % THIM
DTP (Biomed, Kraków) 0,01 % THIM
TETRAct-HIB (DTP+Hib) (Sanofi) 0,01% THIM
D - Szczepionka błonicza (Biomed) 0.01% THIM
DT Szczepionka błoniczo-tężcowa (Biomed) - 0,01% THIM
DTP - Szczepionka błoniczo-tężcowo-krztuścowa (Biomed) 0,01% THIM
Szczepionki przeciw grypie 0,01 % THIM

Nie wiem, czy któraś z Was bierze euthyrox?
Też ważna informacja, żeby nie zmniejszać raptownie dawki, bo można sobie zakończyć laktację. Co tydzień po urodzeniu zmniejszamy dawkę o jedną czwartą.

Rozstęp jak już powstanie to można tylko próbować go rozjaśnić - nawet na przedstawiciel z Mustelli w szkole rodzenia mówił, że jak już rozstęp powstanie to nie ma na niego rady niestety...

Takie rozstępy z okresu dojrzewania to ja też mam, z boku pośladków, no ale co zrobić. Nie można mieć wszystkiego

ja mam dwie :) jedną dużą dla siebie i taką dość pojemną od wózka dla Tomka :)

dopóki macie fioletowe rozstępy może udajcie się do dermatologa, może są maści, które można używać w ciąży
bo jak się zrobią białe to po ptakach :/

ja z ciąży nie mam żadnych, ale mam z okresu dojrzewania baaardzo dużo :/ byłam u dermatolog jak jeszcze nie wiedziałam co to jest, były fioletowe, a ta głupia baba nic nie powiedziała, żeby coś z tym robić i że taka moja natura i o :/ i teraz wyglądam jak zebra z białymi pręgami :/

Asia ja mam tak na zmianę. Smaruję się po kąpieli i patrze jak sie cialo zmienilo i biodra, nogi ,piersi całe w fioletowe paseczki. Piersi już nie takie jędrne a cellulit to już wszędzie gdzie się tylko da. I zaczynam lamentować nad wlanymi niedoskonałościami i w tym momencie nachodzi mnie myśl, że głupia jak but jestem bo powinnam się martwić zdrowiem dziecka a nie swoim wyglądem. I tak sama się nakręcam i stale czymś zamartwiam.

a jeszcze dziś ta torba mnie z równowagi wyprowadziła i nie mam zielonego pojęcia jak się spakować ;/ w dwie?

Asiaczek, ja też małą "blokuje", bo mam wrażenie że zaraz mi wyskoczy jej nóżka, a mój mąż to samo, że zaraz jej coś uszkodze ...

ja mimo stosowania różnych preparatów, nie ustrzegłam się rozstępów, ale ponieważ ostanio mam kryzys na zamartwainie się czy moja kluseczka jest zdrowa, mój wygląd odszedł na drugi plan, pewnie jak urodze, a ktoś mnie ostanio nastraszył że wtedy to dopiero widać wszystko, wówczas będę się dołować

Yoasia nic się nie martw, ja taki kryzys na punkcie swojego wyglądu miałam wczoraj. Chociaż rozstępów (póki co) nie mam, ale celulit wszechobecny i wizja cycków do pępka wystarczy,zeby sie zdołować ;(

Ale czego się nie robi dla dzieciaczków ;p

Ja już wiem, że się do swojej torby nie zmieszczę. Jest po prostu za mała ;/

Listę można by odświeżyć chociaż ja nie jestem w stanie sklecić nic sensownego obecnie.

Nastał u mnie jakiś kryzys w zwiazku z tym pakowaniem i jeszcze dzisiaj sie podłamałam jak jakaś histeryczna nastolatka widząc swoje nadwyżkowe kg, rozstępy i cellulit ;/

mnie też boli i to bardzo :/ myślałam, że dziewczyny były ruchliwe, ale to co on wyprawia przechodzi ludzkie pojęcie :P co wieczór nie wiem jak się ułożyć, wystawia różne części ciała, a ja przytrzymuję ręką, żeby dalej nie wypchnął, bo rozciąga brzuch do granic możliwości a mąż na mnie krzyczy, że mu nogi połamię jak tak będę się z nim siłować :P ale większego bólu już nie zniese :P

ja mam jutro lekarza więc zapytam o szyjkę, moja mała za to się ostanio rozpycha, wibija mi chyba pięty lub kolana (bynjamniej coś twardego w brzuch) az musze przyznać że boli,

ja mam zapas nospy na za tydzień, bo w środę definitywnie muszę odstawić fenoterol... no i magnez już biorę, żeby zaczął działać za wczasu ;)

Ja moją torbę wczoraj przejrzałam, Tomka ciuszki przepakowałam do torby wózkowej i się dziwię co tak mało tego, przecież zawsze były torby na maxa upchane... no ale tak, jak dopakowałam pampersy, wkładki laktacyjne, jeszcze rożek i pieluchy flanelowe i tetrowe to też nie wiem czy domknę :P a i jeszcze koło muszę z szafy wyciągnąć. To już w ogóle czad :)
i tak ciągle mam wrażenie, że czegoś nie mam... no właśnie... chusteczki... SKLEROZA :/
może odświeżmy tu jakąś listę co spakować? bo nie zapisałam oczywiście na kompie nigdzie, więc muszę szukać :)

No aj właśnie w Janowie mieszkam, a walściwie na samym końcu niemalże :)

Zaczęłam misję pakowanie... Moja torba tego nie pomieści... a jeszcze pieluszki, chusteczki i milion rózności ;/

Ja jeszcze cały czas nospe biorę bo brzuchol twardy jak się tylko gdzieś poruszam.

No ja tam płci u swojego maleństwa nie widziałam, tak pan doktor to szybko zrobił, że średnio mnie przekonał ;) a jeśli chodzi o szpital to mam dylemat, albo kliniczna albo zaspa. Ostatnio stwierdziłam, że spróbujemy pojechać na kliniczną, a jak nas nie przyjmą to poczłapiemy- jak będzie czas ;)- na zaspę

Jak widzicie, taka mało zdecydowana jestem ;)

Mnie w poprzedniej ciąży gniotło i szczypało od 35 tygodnia, a w 41 nadal szyjka była długa i zamknięta... no i się nie otworzyła ;)

Ostatnio jak byłam u gin, to była w szoku, że przy moich infekcjach kaszlowych wszystko u mnie się tak dobrze trzyma. Za tydzień w sobotę mam USG to się okaże co i jak

Mnie sie brzuch nie stawia ani nie napina jeszcze wcale, przynajmniej ja nie czuję - jedynie jak długo chodzę to biodra i pachwiny bolą przeraźliwie...

Martka - nam też tylko raz się córcia pokazała - za to w całej okazałości ;)

Martka, a na szpital już zdecydowana jesteś?

Mamaalanka długość szyjki na USG dowcipnym widać

Inne tematy z forum

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

malejące piersi po porodzie? :) heh... (53 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...