Marcowo - kwietniowe mamusie z maluszkami 2013 vol. 21

21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN
25.02 (11.03) Martka - córeczka Aurelia 2870g / Kliniczna SN
02.03 (15.03) szaga - synek Alanek 2650g i 51cm / Redłowo SN
03.03 (30.03) Karolkarumia - córeczka Weronika 3300g i 52 cm/ Redłowo CC
05.03 (02.03) Mara_Jade - córeczka Emilka 3850g i 53cm/ Redłowo SN
13.03 (20.03) AsiaczeK_S_88 - synek Tomuś 3000g i 52 cm/ Redłowo SN
15.03 katarin- synek Kubuś
15.03 (20.03) Virae - córka Marta, Kliniczna CC
17.03 (15.03) Aniuleczka25 - synuś Nikoś 3150g i 54 cm/ Wojewódzki SN
18.03 (13.03) Yoasia - córeczka Lenka 2850g i 53cm/ Redłowo SN
21.03 (25.03) Madzia i Krzyś - synek Bartuś 3850g i 61 cm/ Wejherowo SN
25.03 (07.04) Bombelkowa - synek Bartosz 3780g i 55 cm/ Redłowo CC
25.03 (19.03) Aga007 - córeczka Natalka 4040g i 56 cm / szpital wojewódzki
26.03 (14.03) Hania - synek Kubuś 4670g i 61 cm/ Kliniczna CC
29.03 (19.03) AsiaDK - córeczka Anastazja 3500g i 54 cm / Redłowo CC
29.03 (15.30)Yooki - synek Szymon 3500 i 55cm/ szpital Wejherowo
31.03 (02.04) Anik - córeczka Hania 3870 g i 58 cm / kliniczna CC
01.04 (27.03) BOYorGIRL- córeczka Nina 3580g i 53 cm/ Redłowo SN
04.04 (30.03) MamaDawidka - synek Dawid 3390g i 54 cm/ Redłowo SN
05.04 (17.04) Dimis - synek Tymek 3430g i 53 cm/ Redłowo SN
07.04 (14.04) Tesula - córka Alicja 3490g i 57 cm/ Swissmed CC
07.04 (15.04) kapiszonka 19767synek antoś 3650g 52cm kliniczna SN
13.04 (26.04) Rona- córeczka Zuzia 4090g 60 cm/ Wejherowo SN
15.04 (27.04) Aquss - synek Tymek 2830g i 52 cm / Zaspa SN
16.04 (21.04) Aska84 - synek Szymek 2780g i 51 cm/ Kliniczna SN
16.04 (16.04) EmNEm/ M&ms córeczka Maja 3770g i 57 cm/ Kliniczna CC
19.04 (15.04) mamaalanka- córeczka Lenka 3580g i 58cm /Zaspa SN
24.04 (17.04) micasia- syneczek Bartuś 3945g i 57cm/ Zaspa SN
01.05 (30.04) Rayfall- synuś Antoś 3750g i 55 cm/ Swissmed CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie z maluszkami 2013 vol. 21.

na pewno jeszcze nie fotelik przodem do kierunku jazdy, w tym wieku to stanowczo za wcześnie, bardzo niebezpieczne
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rona, my mamy romer king plus 9-18 kg. Jestesmy zadowoleni aczkolwiek nie mam porownania z innymi :) Moge tylko powiedzieć ze jest bardzo popularny wsrod znajomych.

Muszę powoli zacząć rozglądać się za fotelikiem samochodowym.jaki polecacie?

Ja dzis ubralam, body z dlugim, spodnie dresowe, skarpetki, bluza mis z kapturem, przykryte cienkim kocykiem tylko nogi. Czapki jeszcze nie zakladalam wogole. Staram sie mu ubierac jak najmniej, jak wkladam glowe do gondoli to tam jest i tak przyjemnie cieplo.
W domu body z dlugim rekawem, mimo ze jest dzieckiem pelzajacym po panelach, to widze ze jest mu lepiej z golymi girkami.
Tez zakupilam hippa na kazda pogode, ale jeszcze nie stosowalam.

Ja jeszcze bambino używam,ale też się zastanawiam czy już smarować czymś innym,ja mam happy krem na każdą pogodę(dostałam w tych pudełkach co dają w szpitalu)
A jak ubieracie dzieci na dwór?Ja się zastanawiałam czy dzisiaj kurtki Młodej nieubrań,ale ubrałam jej body na dł rękaw,rajstopki spodenki dresowe i bluzę taką grubszą i jeszcze skarpetki na rajstopy założyłam.I kocykiem ją przykryłam.Zuzia jeszcze jeździ w gondoli więc też jest osłonięta.

Mi Zuzia spadła z łóżka, Ola też, nie raz... Zuzia wypadła raz ze spacerówki na kafelki... od razu do szpitala pędziłam, ale nic jej nie było na szczęście... Ola wyleciała górą z łóżeczka- miała obniżone, ale tak sobie skopała kołdrę w róg, że się na nią wspięła...

dzięki dziewczyny, bo wyrzuty miałam ogromne ....

Ponoć to normalne, że dzieci spadają z łóżek. Ale oby jak najrzadziej.

Miałam grypę żołądkową wczoraj. Mam nadzieję, że szczepionka działa i Antoś tego nie dostanie.

Smarujecie już buzie dzieciaków tymi kremami ochronnymi na każdą pogodę?

AsiaDK współczuję :( i znam to z autopsji :( mi Kacper (średni) w wieku 7m-cy spadł w nocy z kanapy na panele :( karmiłam na leżąco i przysnęłam. Kubę też karmię na śpiocha :P na razie nic się nie stało... :)

AsiaDK - norma, Julka (moja starsza) też mi spadła z wyra - ja przysnęłam a ona postanowiła akurat zacząć pełzać w tył... nic jej się nie stało, dzieci są twardsze niż nam się wydaje :D

Mi dwa dni temu Zuzia też prawie spadła z łózka,odwróciłam się od niej dosłownie na sekundę-ubierałam ją po kąpieli i zawsze kładę na łóżku wszystkie niezbędne rzeczy ale zapomniałam o kremie do buźki i doszłam tylko do komody 2 m i gdy spojrzałam na Małą przeturlała się już na skraj łóżka!Myślałam,ze zawału dostane.

Wiem Asia i wspóczuję!
Moja córcia spadła dwa razy z łóżka, zdarza sie, nie jesteśmy w stanie przewidzieć wszystkiego, ale poczucie winy jest zawsze :(
Dobrze ze się nic nie stało.

boże dziewczyny nie spodziewałam się że kiedyś mnie to spotka ... moja córcia spadła dzisiaj z łożka i najgorsze że jest to tylko moja wina! karmiłam ją rano na naszym łóżku i przysnęłam ... wydaje mi się, że mała też przysypiała ... nie pamiętam, nic nie pamiętam, obudził mnie huk i płacz, nawet nie wiem jak spadła... nic jej się nie stało,nie ma ani żadnego siniaka, ani zadrapania dosłownie nic .... poobserwuje i ewentulanie podejde wieczorem do lekarza, boze nawet nie wiecie jakie to okropne uczucie!

Maja w proszku i w sloiczkach i chyba tez w kartoniku, ale zobacz na ich stronie. Kiedys tez rozglsdalam sie za Holle

Cytrynka a te hipp to w proszku czy w słoiczku są, bo jakoś nigdy nie zwróciłam uwagi na kaszki tej firmy...

Właśnie też nie rozumiem dlaczego one są takie przesładzane ( chociaż ja je lubię tak jak i nutelle lyżeczką ze słoika :))
Moja starsza pomimo ze nie ograniczam jej dostępu do wszelkich potraw to jak jej robię obiad np pulpety i są wogóle nieslone to i tak zjada ze smakiem pomimo ze zna smak dobrze doprawionych potraw, platki owsiane tez je tylko z mlekiem wiec nawet u takiego dziecka ktore wie co tam kulinarny swiat za sobą kryje jest obojętne to codopiero dla takich maluszków ktore nie kumają smakow i nie byloby dla nich roznicy gdyby te kasze byly o wiele mniej slodkie.
Ja naprawdę dla starszych dzieciaczkow polecam kasze manna z mlekiem i owocami - pycha :)

Ja zawsze kupowalam kaszki hipp bez cukru. Te np owsianka na dobranoc z jablkami byla lekko slodka. Bobovita to przede wszystkim ryzowe i sa tak slodkie ze az okropne w smaku. Nie kumam po co dla takich maluszkow tak okropnie slodkie jedzenie robia. Polecam hipp, choc wiem ze mamy kieruja sie glownie cena, ale dzieci duzo tego nie zjadaja

Oglądałam ostatnio fragment tego programu "Wiem co jem" czy jakos tak i tam właśnie było o produktach 'light' że wcale nie jest tak ze nie ma tam cukru czy tłuszczu tylko że właśnie są zamienniki jakieś i to czasem wychodzi że jest tego więcej niż w normalnych produktach :PPP

Hmm, doczytalam na opakowaniu ze to cukier z laktozy i owocow, ok rozumiem ale dlaczego nafaszerowali te kaszki zamiennikiem naturalnym w tej samej ilosci co wczesniej cukrem. Pewnie dlatego zeby dalej byly mega slodkie. Nie podoba mi się to...

Powiedzcie mi dziwczyny jak to jest z tymi gotowymi kaszkami bobovity. Mam jedna starą wersję po córce i nową bezcukrową. Jedna ma w skladzie cukier i w wartości energetycznej jest podane 17,5 cukru na porcję. W nowej wersji w skladzie nie ma cukru ale w wartosci energetycznej jest tez 17,9 cukru na porcje. I co ? W tych nowych kaszkach to cukier pochodzenia naturalnego czy jak????

Czesc mamusie,czasem sie odezwe,ale zawsze sledze co i jak dlatego chcialam prosic byscie dopisaly mnie do listy:gosia mama Liliany ur.18.04.13 cc REdłowo:)
mam tez pytanie czy ktoras jest zainteresowana odkupieniem pampersow(nakupowalam za duzo,a sa juz za male)150szt(karton) + okolo 10szt gratis(otwarte opakowanie) rozm.3 cena 60zł jak cos to zapraaszam na maila malgo222@wp.pl.

Inne tematy z forum

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (46 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?