Marcowo - kwietniowe mamusie z maluszkami 2013 vol. 22

21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN
25.02 (11.03) Martka - córeczka Aurelia 2870g / Kliniczna SN
02.03 (15.03) szaga - synek Alanek 2650g i 51cm / Redłowo SN
03.03 (30.03) Karolkarumia - córeczka Weronika 3300g i 52 cm/ Redłowo CC
05.03 (02.03) Mara_Jade - córeczka Emilka 3850g i 53cm/ Redłowo SN
13.03 (20.03) AsiaczeK_S_88 - synek Tomuś 3000g i 52 cm/ Redłowo SN
15.03 katarin- synek Kubuś
15.03 (20.03) Virae - córka Marta, Kliniczna CC
17.03 (15.03) Aniuleczka25 - synuś Nikoś 3150g i 54 cm/ Wojewódzki SN
18.03 (13.03) Yoasia - córeczka Lenka 2850g i 53cm/ Redłowo SN
21.03 (25.03) Madzia i Krzyś - synek Bartuś 3850g i 61 cm/ Wejherowo SN
25.03 (07.04) Bombelkowa - synek Bartosz 3780g i 55 cm/ Redłowo CC
25.03 (19.03) Aga007 - córeczka Natalka 4040g i 56 cm / szpital wojewódzki
26.03 (14.03) Hania - synek Kubuś 4670g i 61 cm/ Kliniczna CC
29.03 (19.03) AsiaDK - córeczka Anastazja 3500g i 54 cm / Redłowo CC
29.03 (15.30)Yooki - synek Szymon 3500 i 55cm/ szpital Wejherowo
31.03 (02.04) Anik - córeczka Hania 3870 g i 58 cm / kliniczna CC
01.04 (27.03) BOYorGIRL- córeczka Nina 3580g i 53 cm/ Redłowo SN
04.04 (30.03) MamaDawidka - synek Dawid 3390g i 54 cm/ Redłowo SN
05.04 (17.04) Dimis - synek Tymek 3430g i 53 cm/ Redłowo SN
07.04 (14.04) Tesula - córka Alicja 3490g i 57 cm/ Swissmed CC
07.04 (15.04) kapiszonka 19767synek antoś 3650g 52cm kliniczna SN
13.04 (26.04) Rona- córeczka Zuzia 4090g 60 cm/ Wejherowo SN
15.04 (27.04) Aquss - synek Tymek 2830g i 52 cm / Zaspa SN
16.04 (21.04) Aska84 - synek Szymek 2780g i 51 cm/ Kliniczna SN
16.04 (16.04) EmNEm/ M&ms córeczka Maja 3770g i 57 cm/ Kliniczna CC
19.04 (15.04) mamaalanka- córeczka Lenka 3580g i 58cm /Zaspa SN
24.04 (17.04) micasia- syneczek Bartuś 3945g i 57cm/ Zaspa SN
01.05 (30.04) Rayfall- synuś Antoś 3750g i 55 cm/ Swissmed CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie z maluszkami 2013 vol. 22

mamaalanka, niestety muszę ją posadzić, bo sama nie usiądzie. Siedzi już prawie pewnie, jednak zdarzają jej się zachwiania równowagi, najczęściej leci w bok ;) Nie wiem czy dobrze robię, że ją sadzam, ale ona leżeć nie chce i nie mam wyjścia

Virae ale ona sama siada,czy jest sadzana?

Virae jak Tomek mi tak robi to siadam z tyłu niego i z przodu pokazuję zabawki, z czasem tak się zainteresuje, że uda mi się uciec ;)

Aga Tomek skończył 7 miesięcy 13 października i też cały dzień na cycu ;) stosuję BLW więc podaję mu wszystko na talerzu w dużych kawałkach i sam je, tzn więcej wyrzuca niż je ;) póki co to jest nauka, poznawanie. Nie musi się najeść, mleko jest dużo bardziej wartościowe i kaloryczne niż obiad :) więc nie ma czym się martwić.

Tomek siedzi, raczkuje, wstaje wszędzie gdzie tylko uda mu się złapać i chodzik pchacz mu nie potrzebny, przemieszcza się po całym mieszkaniu pchając nocnik :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

szuwarkowa80, zabawki "niezabawki" są na porządku dziennym, piloty, komórki, butelki, chochle :P A odłożyć się nie da, od razu orientuje się, że ktoś się chce jej pozbyć :P Czasem trochę posiedzi sama, ale muszę na nią patrzeć, jak tylko zaczynam się oddalać wyje ;] Może to przejściowe, mam nadzieję

Hej dziewczyny,
Dawno nic nie pisałam ale podczytuję od czasu do czasu.

Moja Mała skończyła kilka dni temu 7 miesięcy.
Na dzień dzisiejszy ma dwa ząbki- dolne jedynki.
Sama się przewraca z pleców na brzuch i odwrotnie. Od jakiś dwóch tygodni ładnie już siedzi sama. Do raczkowania się nie zabiera.
Ze spaniem nie jest najgorzej. Zasypia koło 19.30 (przed zmianą czasu punkt 20) i wstaje między 6 a 7, w nocy 1-2 karmienia, w dzień dwie drzemki.
Mamy problem z jedzeniem. Na chwilę obecną jest praktycznie tylko na piersi. Przez dwa miesiące rozszerzałam jej powoli dietę ale niestety Natka nie chce jeść niczego poza moim mlekiem. Doszła do etapu w którym zjadała koło 80-100 ml zupki i jakieś 50 ml kaszki na moim mleku na kolację ale z dnia na dzień było coraz słabiej i wszystkim wymiotowała.
Na kilka dni dałam jej spokój i teraz co najwyżej "degustuje" dania które jemy my- najchętniej próbuje z miski swojej starszej siostry. Może któraś z Was ma lub miała podobne doświadczenia???
Miałam strasznego doła z powodu tego nie-jedzenia, ale trochę poczytałam, popytałam i wiem że moje dziecko nie jest jedyne :) Ze starszą nie miałam takich problemów- wręcz przeciwnie, jadła wszystko aż jej się uszy trzęsły- a tu proszę zupełnie odwrotnie...

A próbowałaś dać do zabawy coś co nie jest zabawką? Np. butelka z wodą mineralną (odrobiną), jakiś woreczek, albo gazeta, komórka, pilot od tv?? Mój najstarszy 'ganiał' na czworaka za puszkami z kukurydzą albo groszkiem :PP
Ewentualnie trzymając małą na kolanach dać coś co zainteresuje i wtedy spróbować odłożyć na ziemię :)

Marta śpi od 20 do 5, ale jak daję jej smoka to potrafi jeszcze na godzinkę przysnąć. Choć ostatnio jest nieco gorzej, potrafi obudzić się o 2 i śpiewać, albo wołać tatata ;) A i tak mama wstaje :P
Najbardziej martwi mnie to, że ostatnio mało rozwija się ruchowo, tzn. w ogóle nie próbuje pełzać, a tym bardziej raczkować. Obraca się tylko z pleców na brzuch i odwrotnie. Problem jest w tym, że ona nie chce leżeć ani na podłodze, ani w kojcu, ani na macie więc jak ma się rozwijać i ćwiczyć umiejętności? Chce być ciągle na rękach, ewentualnie w krzesełku do karmienia :/ W innym przypadku drze się jak oparzona, nawet gdy ja leżę z nią. Żadne zabawki nie załatwiają sprawy. Jak tak dalej pójdzie to ona nigdy nie będzie się przemieszczać! A ja jestem załamana ;( Mam żal do męża, że przyzwyczaił ją do siedzenia na kolankach. W wzięło się to stąd, że on pracuje na miejscu w domu (prowadzi działalność) i gdy ja musiałam gdzieś wyjść to mąż brał małą na kolana, nie miał czasu na kombinowanie, kiedy musiał odbierać telefony od klientów... Co mam zrobić żeby ją odzwyczaić?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja już postanowiłam że jak się wyleczymy to ostro zabieram się za odstawianie od cyca :P najpierw w dzień a potem będziemy 'redukować' nocki. Ciekawe jakie będą efekty... :P :)))

U nas noce przespane w całości odkąd mała skończyła 2 miesiące ;) Cycem już nie karmię od miesiąca i mała wcina wszystko co dostanie, bez specjalnego wprowadzania glutenu czy jajka kurzego. Nawet nie wiedziałam, że toteż trzeba jakoś wprowadzać.Wczoraj jak dostała rosołek z makaronem to wciągała ten makaron jak spaghetti.A taka zadowolona przy tym była... coś pięknego :)

Meldujemy się i my :)
Kuba jakoś wyszedł z choroby bez antybiotyku :) ale za to mnie dopadła jakaś paskudna 'zaraza' :( i jak dziś rano zobaczyłam 39,2 na termometrze to stwierdziłam że nie będę czekać do jutra i wzięłam antybiotyk. Obym tylko małego nie zaraziła...
Mój jest najstarszy w tym gronie i jeszcze nie raczkuje :P ustawia się na czworaki i ćwiczy podnoszenie łapek na przemian, albo przemieszcza się do tyłu.
Fajnie śpią Wasze maluchy :))) my mamy pobudkę gdzieś ok 5 i nie chce spać dalej :((( w nocy na cyca też się budzi :( jak mnie wczoraj dr pytała ile razy to nie byłam w stanie odpowiedzieć :PP przez tą chorobę to w ogóle wszystko się rozregulowało... od dwóch dni wracamy do jedzenia łyżeczką i picia soczku z butelki (mleko z butli jest beee...: P chyba że na śpiocha)
Kupy mieliśmy paskudne - pediatra upatruje powiązania z infekcją, dostaliśmy Nifuroksazyd i Dicoflor i jest lepiej :))

dziewczyny wasze dzieci przesypiają całą noc? matko mój ma już skończone 7 mcy i budzi się na cyca min 2-3 razy:/ ani jednego ząbka jak na razie, pełza po podłodze, jeszcze sam nie siedzi, gaworzy.
kurde córka już od 4 miesiaca przesypiała całe noce a on... na pewno przyczyna leży po mojej str bo śpi z nami, nie urywam że jestem leniuszkiem i nie chce mi się wstawać co kilka h i się wybudzać żeby tylko go odłożyć. muszę spróbować z wodą ale wątpie żeby to zadziałało bo on nie przepada za wodą z butelki:/
próbowałam nawet go dokarmic na noc cycy + 90ml to spał może z 30 min dłużej:(

Hej dziewczyny, długo tu nie zaglądałam, ale już się melduję. Moja córa jest w tym gronie prawie najstarsza i jeszcze nie raczkuje. Powoli się do tego zabiera. Siedzi pięknie samodzielnie, zębów oczywiście brak. Za to nawija jak oszalała. Czasami to buzia jej się nie zamyka ;)

Jeśli chodzi o zmianę czasu to przed spała do 8, a teraz śpimy do 9 ;) Za to zasypianie przesunęło się w czasie. Do tj pory zasypiała 20-21, a teraz coś ją opętało i czasami szaleje do 22

Tak czytam, ile wasze dzieci już potrafią i SZOK. Majka z połowy kwietnia ani nie raczkuje, pełzać też nie bardzo, obraca się po całym pokoju metodą kulania. Zębów ani widu ani słychu (a coś czuję, że będzie masakra jak zaczną wychodzić). Nie wiem, czy się martwić, czy dać jej czas- ona jest bardzo duża i nabita, a przez to leniwa.
Dzisiaj od 3 do 4 chciała się bawić (no akurat, dziecko, zapomnij), potem zasnęła do 6.30...

zegarki maja w tylku te nasze dzieci,czy co:))

przed zmianą czasu mała wstawała po szóstej, teraz po piątej ... tylko moje zabiegi z drzemkami spowodowały że wstała dzisiaj jeszcze wcześniej, dzisiaj próbowałam ją przetrzymać jak najdłużej się da to zasypiała już po kąpieli, i ledwo już zjadła kasze

A u nas bylo spanko do 5 to teraz do 4 :-((((

U nas była 7, a dziś do 8 :P ale on dopiero od jakiś dwóch tygodni śpi dłużej niż do 6 ;)

moja przez ostatnie dni o 5,30 po zmianie czasu 4,30 ale potem i tak śpimy jeszcze razem wiec nie jest tak źle:)

Moja wstawala o 7.30 a teraz 6.30 ://

rezultat mojego przestawiania dziecka po zmianie czasu -->wstawała 5.20, a dzisiaj 4.50 ........, dziś zatem inna taktyka ............

Inne tematy z forum

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...