Matka Chrzestna a blogoslawienstwo

Temat dostępny też na forum: Wesele
Sprawa jest dosc delikatna....
Moja Mama nie zyje... a coraz czesciej zastanawiam sie jak to bedzie podczas blogoslawienstwa - niekorzy pytaja, czy moja Matka Chrzestna poblogoslawi mnie w imieniu Mamy?
Szczerze nawet o tym nie myslalam, a teraz mam metlik w glowie, czy nie powinnam jednak mojej chrzestnej tego zaproponowac.... A moze to ona sama powinna wyjsc z inicjatywa?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Matka Chrzestna a blogoslawienstwo

Moja mama jest chrzestną kuzyna, kilka lat temu odbył sie jego ślub, jego mama nie żyje niestety od wielu lat, poprosił moją mamę o obecność na błogosławieństwie. Osobiście uważam, że to dobry pomysł. Pozdrawiam Cię :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A JA UWAZAM, ZE POWINNAS POPROSIC O BLOGOSLAWIENSTWO MATKE CHRZESTNA.WYBIERALA JA PEWNIE KIEDYS TWOJA MATKA M.IN. PO BY POMAGALA JEJ KIEDY BEDZIE TAKA POTRZEBA.SPRAWDZ JAKIE SA SLOWA CHRZESTNYCH,KIEDY PODAJA DZIECKO DO CHRZTU.

Zgadzam się matka chrzesna jak zamawiać nazwa wskazuje zastępuje po części mamr

chyba sama powinna wyjść z inicjatywą...lecz może ktoś z rodziny delikatnie by jej to zasugerował?

Asia, nie wiem czy dasz sobie z tym rade... U mnie wiesz ze nie bylo Taty, blogoslawienstwa udzielali rodzice Mariusza i moja mama, w trojke. Gdyby dolaczyl do nich moj chrzestny, tym bardziej by mnie dlawilo w gardle. To by bylo zupelne podkreslenie tego ze Go wsrod nas fizycznie nie ma i choc chwila doniosla, to ja bym sie tak poplakala, ze nie moglabym dlugo dojsc do siebie. Wiem to na pewno.

Ja bym wolala w Twojej sytuacji blogoslawienstwo wylacznie ze strony Taty + strona Krzyska. Wyobraz sobie jak zareagujesz w obydwu sytuacjach, gdy to chrzestna bedzie Was blogoslawic i gdy tylko Twoj tata.

Podziekowan dla rodzicow tez nie mielismy z wiadomych powodow. Te najwazniejsze osoby wiedzialy co mamy dla nich w sercu i podziekowania byly zbedne. Nie chcialam sie zanosic potokiem łez, bo wiem ze wiele osob by do mnie dolaczylo, czesc by wyszla z sali, zeby sie uspokoic. Nie chcialam, a Rodzice i tak wiedza.

Asiu to chyba zależy w jakich relacjach jesteś z Chrzesną jesli jest ona Cio bardzo bliską osobą to jak najbardziej, jeśli tak sobie to lepiej nie - niech pobłogosławi trójka rodziców- ja często chodzę po weselach - możesz m iwierzyć tak często się zdarza.... Aha jeśli mogę coś doradzić to rozmawiając z orkiestrą powiedź im jaka jest sytuacja ...
pozdrawiam serdecznie
kasia
www.tandem.digfot.com

U kolezanki na blogoslawienstwie byli w 3-ke (jej mama, rodzice narzeczonego). A potem przy podziekowaniach podczas wesela tez byli w 3-ke, ale wujek byl uprzedzony, zeby od razu porwac kolezanki mame do tanca, bo po podziekowaniach mialy te 3 pary zatanczyc. Ale to bylo w sytuacji, gdzie ojciec nie zyl od wielu lat, a i tak za bardzo zzyty z corka nie byl, wiec jakiegos strasznego wzruszenia i smutku z tego powodu nie bylo.
U mnie nie bylo blogoslawienstwa wspolnego, bo nie starczylo czasu. Za to przy podziekowaniach obie mamy sie poplakaly i ja tez, bez wzgledu na obecnosc tatusiow:) Po prostu taki uroczysty moment.

Inne tematy z forum

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...