Re: Maxteamer - opinie
Nie , nie tylko tobie trafił się taki egzemplarz! Choć pewnie przedstawiciel będzie ci tak wmawiał. STANOWCZO ODRADZAM ZAKUP MAXTEAMERA, no chyba, że ktoś lubi się bawić w odsyłanie urządzenia w te i we te, a kwota 7800 zł, jaką ja zapłaciłam (urządzenie + wózek), nie stanowi dla niego specjalnie dużego wydatku.
Mam urządzenie od 2011 roku. W czasie gwarancji było 6 razy u naprawy (dwa razy wyświetlacz. dwa razy pęknięta obudowa, przeciekało notorycznie. popsuł się wyłącznik, o kruszącej się osłonie do wlewu wody nie wspomnę). Mój przedstawiciel nie zgodził się na wymianę sprzętu na nowy (myślałam, że mam felerny model, ale czytając te wpisy stwierdzam. że problem nie dotyczy tylko mnie). Łaskawie przedłużono mi tylko okres gwarancji. Obecnie znowu się popsuło i odesłałam je do autoryzowanego serwisu w Gdańsku, który działa od pół roku. Pan stwierdził, że urządzenie jest w stanie dobrym, a nawet więcej niż dobrym (czyli dbałam. odkamieniałam itp). Problem zrobił się, gdy mechanik stwierdził, że podczas wcześniejszych napraw wmontowano mi nieoryginalne części. Przedstawiciel zawsze robił mi problem z naprawą gwarancyjną, nie odsyłał do Niemiec, tylko naprawiał tanim kosztem w Warszawie nie wiadomo u kogo. A warunki gwarancji mówią wyraźnie, że naprawy tylko w serwisach autoryzowanych, a części tylko oryginalne do danego modelu. Podejrzewam nawet, że wykręcano mi dobre części, ponieważ koszt naprawy został wyceniony na 1600 zł, co stanowi prawie 30% wartości urządzenia (bez wózka kosztowało 6500zł)! cd. nastąpi
2
3